Χάρις Αλεξίου: Το να πηγαίνω σε συναυλία απλώς για να μιλήσω, είναι σαν αναπηρία

Χάρις Αλεξίου: Το να πηγαίνω σε συναυλία απλώς για να μιλήσω, είναι σαν αναπηρία

Η κορυφαία ερμηνεύτρια μίλησε για τη μεταπολίτευση, τους συνθέτες που την αγκάλιασαν, τον γιο της και τον καρκίνο - Δείτε βίντεο από τη συνέντευξή της

haris_alexiou4__1_
Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Χάρις Αλεξίου στο «Mega Stories».

Η σπουδαία ερμηνεύτρια, μίλησε για την καριέρα της, τον γιο της, το πρόβλημα με τις φωνητικές της χορδές και τα συναισθήματά της για την παρουσία της σε συναυλίες, που όμως δεν συμμετέχει ως τραγουδίστρια.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxtkk80554mx)

«Ο Μάνος Λοΐζος θα ήθελε πολύ να γνωρίσει τον ΛΕΞ»
Αναφερόμενη στην πρόσφατη μουσική της σύμπραξη με τον ράπερ, ΛΕΞ, η Χάρις Αλεξίου είπε πως είναι μια προσωπικότητα που σίγουρα θα ήθελε να γνωρίσει ο
Μάνος Λοΐζος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxtkcwkvff4x)


«Διαγνώστηκα με καρκίνο αλλά δεν αρρώστησα»

Αναλογιζόμενη τη μάχη της με τον καρκίνο, η Χάρις Αλεξίου είπε ότι ναι μεν διαγνώστηκε με αυτό, «αλλά δεν αρρώστησε». Τόνισε συγκεκριμένα, ότι: «Είναι σαν να μην υπάρχουμε χωρίς το παρελθόν μας αλλά τι να πετάξω; Αυτό που με έχει σχηματίσει; Αυτό που είμαι είναι γιατί υπάρχει το παρελθόν, ο τρόπος που μεγάλωσα, υπάρχουν τα βιώματά μου, η σχέση μου με τη μάνα μου, η έλλειψη του πατέρα μου, το ότι μπήκα στη ζωή από πολύ μικρή και έπρεπε να φροντίσω τον εαυτό μου και τους άλλους. Αυτό με έκανε –για να το πω λαϊκά- να μην μασάω. Κι αυτό έχω να πω σαν μήνυμα. Ότι στη ζωή, αγωνίζεσαι μέχρι το τέλος και έτσι πρέπει. Αλλιώς έχεις πνιγεί, έχεις χαθεί, έχεις πεθάνει κι εγώ δεν ήθελα να πεθάνω. Ακόμα κι όταν διαγνώστηκε ο καρκίνος μου, είπα “τι είναι αυτό τώρα;”».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxtkftoeilpl)

Οι σπουδαίοι καλλιτέχνες που τη σημάδεψαν
Για τους ανθρώπους που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της, είπε: «Με κάποιους από αυτούς είχα πιο στενή επαφή, όπως ο Μάνος Λοΐζος. Είναι τα χρόνια που μου άνοιξαν την οπτική μου στον πνευματικό κόσμο. έβγαινα στη ζωή και γνωρίζοντας αυτούς τους ανθρώπους και μόνο να τους ακούς είχες να κερδίσεις πράγματα. Ήρθε η μεταπολίτευση, μπήκαν οι ποιητές, οι λογοτέχνες στη ζωή μου. Όλοι συνέθεταν μια κατάσταση αυτή που λέμε χρυσή εποχή του τραγουδιού. Ήταν κάτι το απίστευτο! Από τις ωραιότερες περιόδους της ζωής μου. Μπαίνοντας σε αυτό τον κόσμο άρχισα να ανακαλύψω κάτι που ίσως δεν θα είχα γνωρίσει. Ο Αχιλλέας είναι ένας άνθρωπος που με εισήγαγε σε αυτό τον κόσμο, ήμασταν ήδη ζευγάρι και το 1975 παντρευτήκαμε. Άνθιζα καλλιτεχνικά με κάτι που συνέβαινε και ήταν πολύ σημαντικό. Ήθελα να είμαι στην αγκαλιά των μεγάλων συνθετών και όταν άνοιξαν αυτές οι αγκαλιές, τι άλλο να ζητούσα;».


Σε άλλο σημείο, τόνισε: «Έχω πολλές σχολές. Άλλος δάσκαλος ο Καρδάρας, άλλος δάσκαλος ο Λοΐζος. Και ο Αντώνης (σσ Βαρδής) είχε μια δική του σχολή που ήταν τόσο συγκινητική που δεν χρειαζόταν να μου το δείξει, αλλά ήθελα να πάρω τον τρόπο του. Όλοι μπορεί να είναι δάσκαλοι και εγώ μπορεί να είμαι χωρίς να το επιδιώκω για τους νεότερους ανθρώπους. Πολλά νέα παιδιά μου λένε ότι είμαι δασκάλα τους και με μελετούν, πολύ κολακευτικό. Τη Βίκυ Μοσχολιού την αγαπούσα και ήθελα να πω τα τραγούδια που είχε πει, γιατί έλεγε σπουδαία τραγούδια».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxtkbp9o8fcx)

«Το "Όλα σε θυμίζουν" είναι η στάμπα μου»
Η Χάρις Αλεξίου συνέχισε, λέγοντας: «Νομίζω ότι το "Όλα σε θυμίζουν" είναι η στάμπα μου! Εκεί η γυναίκα Αλεξίου πήρε έναν άλλον ρόλο, πολύ σπουδαίο. Αλλάζει η ζωή μιας γυναίκας όταν αποκτάει ένα παιδί. Πόσο μάλλον μιας εργαζόμενης γυναίκας ή που χρειάζεται να λείπει. Έχω σημειώματα του Μάνου από τότε. Ο Μάνος έχει ζήσει παρασκήνια, καμαρίνια, και να είναι μαζί μου σε περιοδεία, μικρούλης. Όσο δεν μπορούσε να μου πει όχι. Γιατί μετά που μπαίνουν στην εφηβεία τα παιδιά δεν θέλουν να έρχονται ή να λένε ότι είναι παιδιά γνωστών. Ο Μάνος περπάτησε 10 μηνών, κάναμε διακοπές στη Μυτιλήνη και ήμουν χαρούμενη που περπάτησε στα δικά μου χέρια. Θυμάμαι όταν γύρισα από την περιοδεία και με άφησε το πούλμαν στο σπίτι, τον είχε κατεβάσει η γιαγιά και είδα το παιδί μου να έρχεται με τα χέρια απλωμένα. Δεν θα ξεχάσω αυτή την εικόνα ποτέ στη ζωή μου. Από τη Μυτιλήνη ήταν ο Αχιλλέας και πηγαίναμε διακοπές. Είναι συγκινητικό νησί η Μυτιλήνη, είναι και τα παράλια απέναντι. Είναι ευλογημένος τόπος».

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxtjf45ji5ll)

Πρόσθεσε ακόμη, ότι: «Μου αρέσει πολύ να καταλάβω ότι έχω περάσει μέσα τους και μετά να τους δω να ξεσπάνε και να χορεύουν. Βλέπεις ότι όταν κάποιος κλαίει νιώθεις ότι κάτι μέσα του έχεις σπάσει. Μου λένε “έχω κλάψει με τα τραγούδια σου” και σκέφτομαι και εγώ πόσο έχω κλάψει παρακολουθώντας συναυλίες».

«Όταν σταμάτησα να τραγουδάω δεν άντεχα να πάω σε live»
Για την περίοδο που σταμάτησε να τραγουδάει, η σπουδαία ερμηνεύτρια μοιράστηκε, ότι δεν άντεχε να παραβρίσκεται σε συναυλίες. «Όταν σταμάτησα να τραγουδάω δεν άντεχα να πάω να δω live. Όταν πάμε κάπου μας καλούσαν να πω τραγούδια μαζί τους και το απέφευγα. Δεν ήθελα να μπω σε μια τέτοια στιγμή να φωνάζει ο κόσμος και εγώ να αρνηθώ. Ακόμα δεν έχω πάει να ακούσω τους φίλους μου να τραγουδάνε. Όταν πήγα στη συναυλία που έγινε για τον Βαρδή, έπαθα απίστευτο μπλοκάρισμα. Όταν είδα την σκηνή, τους μουσικούς, τον κόσμο και εγώ θα πήγαινα απλώς να μιλήσω, το λέω και αδειάζει το στομάχι μου. Είναι κάτι σαν “αναπηρία” αυτό. Στην παρέα μπορεί να τραγουδάνε οι φίλοι μου που δεν είναι τραγουδιστές και εγώ να….Δεν ήθελα να βάλω τον εαυτό μου σε αυτή την δοκιμασία. Το κατάλαβε ο κόσμος ότι κάπως ήμουν και υπήρχε μια σιωπή και μια συγκίνηση. Και είπα στον Μάνο “Πάμε να φύγουμε!”» είπε η Χάρις Αλεξίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Πλημμύρισε ο Φλοίσβος από τη βροχή - Κλειστές οι δύο λωρίδες στη Ποσειδώνος προς Πειραιά

Αποκαλύπτονται οι 177 φίλοι και τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν– Αγωνία στη Βρετανία που φτάνει μέχρι το Μπάκιγχαμ


Χαμόγελα στην Αθήνα για το μεταναστευτικό deal - Πώς θα λειτουργούν διαχωρισμός στα σύνορα και υποχρεωτική αλληλεγγύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης