Μαραθώνιος: Ο νικητής θυμάται την περίοδο που έκανε ναρκωτικά - «Τα έκοβα για έναν μήνα και νόμιζα ότι είμαι καλά»

Μαραθώνιος: Ο νικητής θυμάται την περίοδο που έκανε ναρκωτικά - «Τα έκοβα για έναν μήνα και νόμιζα ότι είμαι καλά»

«Όταν είσαι μέσα στις ουσίες, τα χρόνια περνάνε πάρα πολύ γρήγορα» είπε ο  Παναγιώτης Καραΐσκος - Δείτε το βίντεο

panagiotis_karaiskos3
Ο Παναγιώτης Καραΐσκος είναι ο 35χρονος που κατάφερε να τερματίσει πρώτος στον 40ό Μαραθώνιο Αθήνας και η ιστορία του ως αθλητή δεν συνηθισμένη.

Ο δρομέας μίλησε στο «Στούντιο 4» για τη σκοτεινή εξαετία που πέρασε ως χρήστης ναρκωτικών ουσιών και αποκάλυψε, πώς κατάφερε να απελευθερωθεί από τον εθισμό του.

Αρχικά, είπε: «Στα παιδικά μου χρόνια είχα ξεκινήσει τζούντο, μου άρεσε ο αθλητισμός. Στα πρώτα μου εφηβικά είχα την ατυχία να μπλέξω με τις ουσίες. Ήταν μία 6ετία δύσκολη αλλά παράλληλα πέρασε πολύ γρήγορα. Όταν είσαι μέσα στον χώρο των ουσιών, τα χρόνια περνάνε πάρα πολύ γρήγορα. Δεν το καταλαβαίνεις, δεν έχεις καθαρό μυαλό».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxsfmjvyw25d)

«Εγώ εξαρτήθηκα χωρίς να το καταλάβω. Μέχρι να το πάρω απόφαση και να πω ότι χρειάζομαι βοήθεια ήταν δύσκολο. Αισθάνομαι τυχερός γιατί είχα δίπλα την οικογένειά μου και γιατί βρήκα τη δύναμη μέσα μου να το παραδεχθώ, να το αποδεχθώ και να πάω σε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης, ώστε να βγούμε από αυτό όλοι μαζί και να προχωρήσουμε τη ζωή μας» συνέχισε.

«Είχα προσπαθήσει πολλές φορές μόνος μου να απεξαρτηθώ. Ήταν άκαρπες όμως οι προσπάθειες. Το έκοβα για έναν μήνα, νόμιζα ότι είμαι καλά, ξαναγυρνούσα στις παρέες που ήμουν και έβλεπα να κάνουν χρήση μπροστά μου. Δεν έκανα για δύο, τρεις, πέντε μέρες αλλά μετά, αν είσαι εκεί, θα το κάνεις, γιατί δημιουργείται μια ψευδαίσθηση μέσα σου ότι δεν θα πάθεις κάτι. Αυτή η μια φορά γίνεται μία βδομάδα, ένας μήνας και ξανακυλάς. Έβλεπα τους γονείς μου να στεναχωριούνται, γιατί το είχαν καταλάβει και κάπου εκεί είπα: ώπα, δεν θέλω να είμαι σε αυτόν τον κόσμο, πρέπει να βγω από αυτό. Δεν ξέρω αν θα ήμουν ο ίδιος αν δεν είχα περάσει όλα αυτά, είναι αποτέλεσμα αυτού που είμαι τώρα» κατέληξε.
panagiotis_karaiskos33

Έτσι γιόρτασε τη νίκη του στον 40ό Κλασικό Μαραθώνιο
Ο Παναγιώτης Καραΐσκος μίλησε στη συνέχεια για το πώς γιόρτασε τη νίκη του στον 40ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Όπως είπε, έκανε ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη με έναν συναθλητή του.

Κλείσιμο
«Την γυρίσαμε όλη με τα πόδια, είδαμε αξιοθέατα, περάσαμε καλά, φάγαμε παραδοσιακά φαγητά. Ήταν ένα δώρο για τον εαυτό μας και ήταν πολύ ωραίο γιατί δεν το είχα ξανακάνει» τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης