Μελόνι vs Φεράνι: Οργή για τη δήθεν φιλάνθρωπο influencer, που παραπλάνησε τους καταναλωτές με ένα πανετόνε!

Μελόνι vs Φεράνι: Οργή για τη δήθεν φιλάνθρωπο influencer, που παραπλάνησε τους καταναλωτές με ένα πανετόνε!

«Τα πραγματικά μοντέλα που πρέπει να ακολουθήσετε δεν είναι οι influencers που βγάζουν πολλά χρήματα φορώντας ακριβά ρούχα ή ακόμη και προωθώντας πανακριβά πανετόνε, που κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι πωλούνται για φιλανθρωπία» είπε η Ιταλίδα πρωθυπουργός

meloni-ferrghani-arthrou
Ένα... πανετόνε, το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό των γιορτών, και η προσπάθεια της Κιάρα Φεράνι να δείξει τη... φιλάνθρωπη πλευρά της, έγιναν τελικά «μπούμερανγκ» για τη διάσημη Ιταλίδα influencer, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας και προκαλώντας την οργή ακόμα και της πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι.

Πιο συγκεκριμένα, η Κιάρα Φεράνι καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους σχεδόν 1,1 εκατ. ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε σε εταιρείες ιδιοκτησίας της για παραπλανητική διαφήμιση. Η καμπάνια των εταιρειών αφορούσε στην αγορά του παραδοσιακού εορταστικού γλυκού πανετόνε με την υπογραφή της Ιταλίδας instagrammer, με τους εξαπατημένους καταναλωτές να πιστεύουν ότι μέρος των χρημάτων που δαπανούσαν θα κατευθυνόταν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για τον καρκίνο των οστών, σε νοσοκομείο στο Τορίνο.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η παρασκευάστρια εταιρεία του κέικ, Balocco, είχε καταβάλει μια εφάπαξ πληρωμή 50.000 ευρώ στο νοσοκομείο, μήνες πριν την κυκλοφορία του «κέικ Φεράνι» και, συνεπώς, οι πωλήσεις του προϊόντος που προωθούσε η Ιταλίδα influencer δεν είχαν καμία σχέση με δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η υπόθεση, φυσικά, έχει προσελκύσει σημαντική αρνητική δημοσιότητα για μία από τις πιο διάσημες fashion influencers στον κόσμο με σχεδόν 30.000.000 ακόλουθους στο Instagram. Μάλιστα, κριτική της άσκησε ακόμη και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Τα πραγματικά μοντέλα που πρέπει να ακολουθήσετε δεν είναι οι influencers που βγάζουν πολλά χρήματα φορώντας ακριβά ρούχα ή ακόμη και προωθώντας πανακριβά πανετόνε, που κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι πωλούνται για φιλανθρωπία» δήλωσε η Μελόνι, «φωτογραφίζοντας» τη Φεράνι, δίχως ωστόσο να την κατονομάσει.
«Αντιλαμβάνομαι ότι έκανα ένα επικοινωνιακό λάθος... το λάθος μου, με καλή πίστη, ήταν να συνδέσω, μέσω της επικοινωνίας, μια εμπορική δραστηριότητα με μια φιλανθρωπική», δήλωσε η Φεράνι σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram. Σχεδόν δακρυσμένη, η 36χρονη Ιταλίδα δήλωσε ότι θα δωρίσει ένα εκατόμμυριο ευρώ στο Regina Margherita, το παιδιατρικό νοσοκομείο του Τορίνο που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης.

Κλείσιμο

Η Φεράνι δήλωσε ωστόσο ότι θα επιμείνει στην έφεση κατά του προστίμου που της επιβλήθηκε, χαρακτηρίζοντάς το «δυσανάλογο και άδικο», και πρόσθεσε ότι αν πετύχει μείωση του προστίμου της θα συμπληρώσει τη δωρεά της με ένα ποσό ίσο με την όποια μείωση.

Η ρυθμιστική αρχή πάντως ξεκαθάρισε ότι η Φεράνι δεν έκανε προσωπικές πληρωμές στο νοσοκομείο, ενώ οι εταιρείες της έλαβαν ένα εκατ. ευρώ από την παρασκευάστρια εταιρείοα του κέικ, Balocco, για την πρωτοβουλία branding και τις σχετικές δραστηριότητες προώθησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα σύλληψη για την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που οδήγησε στον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού

Ισλανδία: Η έκρηξη του ηφαιστείου απειλεί το Ρέικιαβικ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Πάτρα: «Δεν πήγα ποτέ στον θάλαμο μόνος μου» λέει ο νοσηλευτής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ασθενούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης