Η ηθοποιός που έγινε ευρύτερα γνωστή για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Black Panther» και «12 Years A Slave» είναι η δεύτερη κατά σειρά γυναίκα πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στην Μπερλινάλε, μετά τη Αμερικανίδα Κρίστεν Στιούαρτ.
Η γεννημένη στο Μεξικό, με καταγωγή από την Κένυα ηθοποιός, έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μετά τη βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνεία της στο ρόλο της Πάτσι στη δραματική ταινία του Στιβ ΜακΚουίν, «12 Years A Slave» ενώ συχνά επιλέγει ρόλους με θέμα την αφρικανική διασπορά και τον ρατσισμό. Στα άμεσα σχέδιά της είναι μία σειρά βασισμένη στο βιβλίο «Americanah» της Νιγηριανής συγγραφέως Chimamanda Ngozi Adichie.
«Η Λουπίτα Νιόνγκ'ο εκφράζει ότι αγαπάμε στον κινηματογράφο. Ευελιξία στην ενασχόληση με διαφορετικά μεταξύ τους πρότζεκτ, απευθύνεται σε διαφορετικά κοινά και είναι συνεπής σε μια ιδέα που είναι αρκετά αναγνωρίσιμη στους χαρακτήρες που υποδύεται όσο διαφορετικοί και αν μοιάζουν», δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπερλινάλε Κάρλο Τσατριάν και η εκτελεστική διευθύντρια Μαριέτ Ρίσενμπεκ.
Σύμφωνα με το Reuters, το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 25 Φεβρουαρίου του 2024.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ εξειδικεύονται στην παροχή μαθημάτων και φροντιστηριακής υποστήριξης σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, διά ζώσης και εξ αποστάσεως.