Σπύρος Μπιμπίλας: Με τον Χατζιδάκι ήταν η χειρότερη πρεμιέρα που έχω ζήσει, μας πετούσαν δεκάρες επάνω στη σκηνή

Σπύρος Μπιμπίλας: Με τον Χατζιδάκι ήταν η χειρότερη πρεμιέρα που έχω ζήσει, μας πετούσαν δεκάρες επάνω στη σκηνή

«Ήρθε οργανωμένος κόσμος για να κάνει κακό, πετούσαν δεκάρες και έλεγαν "τέλειωσες, πέθανες Χατζιδάκι"» είπε για την παράσταση «Πορνογραφία» του 1981

spiros-mpimpilas__7_
Ο Σπύρος Μπιμπίλας έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τη χειρότερη θεατρική πρεμιέρα που έχει ζήσει.

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» κι αναφέρθηκε στην παράσταση «Πορνογραφία» του Μάνου Χατζιδάκι που «κατέβηκε», λόγω του «προκλητικού» της περιεχομένου.

«Είμαι στην "Πορνογραφία" του Χατζιδάκι το '81. Επτά μήνες πρόβες και παίχτηκε για 22 παραστάσεις. "Κατέβηκε" την ημέρα της γιορτής μου, είχα πάει με γλυκά κι είδα κλειστό το θέατρο και τη Σαπφώ Νοταρά απ' έξω να κλαίει. Δεν το ξέραμε. Μας έβαλε ο γιος του Ανδρέα Ντούζου, ο Στηβ που ήταν διαχειριστής του θεάτρου, άνοιξε μια πορτούλα και μας είπε "παιδιά αφού δεν σας πλήρωσαν, πάρτε ό,τι βρίσκετε". Έχω ακόμα τα κοστούμια μιας γκέισας που έπαιζα», περιέγραψε αρχικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cwzh37kpqfld)

Κλείσιμο
Έπειτα, πρόσθεσε: «Τον κυνήγησαν πολύ τον Χατζιδάκι τότε. Ήταν η χειρότερη πρεμιέρα που έχω ζήσει, μας πετούσαν δεκάρες πάνω στη σκηνή. Το έκαναν επίτηδες, γιατί τότε είχε βγει το ΠΑΣΟΚ και πήγαιναν κόντρα στον Χατζιδάκι, γιατί έλεγαν ότι είναι δεξιός. Που πιο ελεύθερο πνεύμα από τον Χατζιδάκι δεν υπήρχε».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, η πρεμιέρα της παράστασης δεν πήγε καθόλου καλά.

«Ήρθε οργανωμένος κόσμος για να κάνει κακό. Πετούσαν δεκάρες και έλεγαν "τέλειωσες, πέθανες Χατζιδάκι". Στεναχωρήθηκε πολύ ο ίδιος. Μετά την πρώτη βδομάδα του έφυγαν οι μουσικοί, που έπαιζε ζωντανά η ορχήστρα στη σκηνή, και μετά του έκλειναν και τα φώτα. Ο ίδιος ρωτούσε το κοινό "θέλετε να παίξουμε με τα φώτα της πλατείας;"», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, πρόσθεσε: «Έγινε το πλιάτσικο στο θέατρο κι η Σαπφώ απ' έξω φώναζε "θα ξαναπαίξουμε, μην τα παίρνετε". Έβλεπες στην Πατησίων κόσμνο να κουβαλάει σκηνικά της παράστασης, κάτι φεγγάρια που είχε ζωγραφίσει ο Μίνωας Αργυράκης. Εγώ είχα πάρει τα κοστούμια. Σκηνές απείρου κάλλους».


Ειδήσεις σήμερα:

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των 4 που άνοιγαν σπίτια σε Αττικη, Εύβοια - Είχε πεθάνει ηλικιωμένος αφού τον έκλεψαν

Casus belli στον ΣΥΡΙΖΑ το μαξιλάρι των €37 δισ. - Η απάντηση Τσίπρα για το δείπνο με Σακελλαρίδη

Παντρεύονται Δήμητρα Ματσούκα και Πέτρος Κόκκαλης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης