Σπύρος Μπιμπίλας: «Το Instagram κατέβασε την ανάρτησή μου γιατί τη θεώρησε κριτική μίσους»

Σπύρος Μπιμπίλας: «Το Instagram κατέβασε την ανάρτησή μου γιατί τη θεώρησε κριτική μίσους»

«Από την άλλη, τα site που απομονώνουν τις φράσεις για τους τίτλους είναι απαράδεκτα» δήλωσε

spiros_mpimpilas
Σάλο προκάλεσε η θεατρική παράσταση «Σφήκες» του Αριστοφάνη σε διασκευή και σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου, που παρουσιάστηκε στις 14 και 15 Ιουλίου στην Επίδαυρο.

Για την παράσταση και τη Λένα Κιτσοπούλου έκανε μια σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Σπύρος Μπιμπίλας, η οποία όμως «κατέβηκε».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής “Καλοκαίρι #Yes” και θέλησε να εξηγήσει μερικά πράγματα.

«Είμαι ένας άνθρωπος ψύχραιμος που την τέχνη την αντιμετωπίζω με πολλή αγάπη. Στην τέχνη είναι όλα επιτρεπτά. Ο καθένας μπορεί να καταθέτει αυτό που αισθάνεται, άσχετα με το αν προκαλεί τους άλλους. Αυτό που εμένα μπορεί να αρέσει, σε άλλους μπορεί να μην αρέσει καθόλου», είπε αρχικά.

«Εγώ θαυμάζω τη Λένα Κιτσοπούλου, Κάποιοι κράτησαν ένα κομμάτι από την ανάρτησή μου και είπαν ότι ήμουν οργισμένος μαζί της γιατί με κανιβάλισε. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι, κάποιοι που είδαν την παράσταση είπαν ότι με κανιβάλισε, άλλος ότι με διαφήμισε και άλλος ότι με ανέφερε… Άρα λέω αυτό που μου είπαν οι άλλοι, δεν λέω τη δική μου προσλαμβάνουσα όταν δω την παράσταση» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Δείτε το  βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu5zirh9f5ax)

«Ακόμη και αν διαφωνώ με την παράσταση, θα την υπερασπιστώ. Η τέχνη είναι από μόνη της δυνατή ώστε να αντέχει και στην πιο κακή κριτική. Έχουν όμως δικαίωμα και κάποιοι άλλοι άνθρωποι να μην τους αρέσει καθόλου, να δυσανασχετούν. Κι αυτό μέσα στη δημοκρατία είναι. Το Instagram κατέβασε την ανάρτησή μου γιατί τη θεώρησε κριτική μίσους», δήλωσε.

«Πως γίνεται εγώ να μιλάω υπέρ της τέχνης και της Κιτσοπούλου και της ελευθερίας της τέχνης και το Instagram να μου λέει ότι είναι κριτική μίσους, δεν το καταλαβαίνω. Πιθανόν να θεωρήθηκε κριτική μίσους η αναφορά μου στους Χριστιανοταλιμπάν. Θεωρώ ανεπίτρεπτο το Instagram να κατεβάζει μια ανάρτηση που είναι αποτέλεσμα δημοκρατικής σκέψης. Από την άλλη, τα site που απομονώνουν τις φράσεις για τους τίτλους είναι απαράδεκτα. Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Εμένα δεν με ενοχλεί τίποτα στην Τέχνη. Μπορεί να διαφωνώ αλλά λέω ότι, ο άλλος έχει δικαίωμα να το κάνει… Αν δεν μου αρέσει αυτό που εκφράζεις, μπορώ να το αποδοκιμάσω αλλά δε θα σε κατακρεουργήσω» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Κλείσιμο
«Η κυρία Κιτσοπούλου δε μου έχει κάνει ποτέ πρόταση συνεργασίας. Έχω δει πάρα πολλές παραστάσεις της. Μερικές τις έχω θαυμάσει και σε μερικές άλλες έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό γιατί δε μπόρεσα να καταλάβω τι ήθελε να πει. Αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος άλλος δε κατάλαβε. Παραμένει μια καλλιτέχνης αιρετική, μια καλλιτέχνης ενδιαφέρουσα που όμως – αυτό το τόνισα στην ανάρτησή μου – πολύ συχνά επιδοτείται από κρατικά κονδύλια», είπε στο τέλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζουν όλες οι διοικήσεις στο Δημόσιο - Tέλος οι κομματικοί διορισμοί σε 522 φορείς

Πώς επώνυμες Ελληνίδες βρέθηκαν γυμνές στο Discord - 17χρονος από τη Βοιωτία ο διαχειριστής

Άγρια δολοφονία 15χρονης στη Ρωσία: Τη βίασαν, την πέταξαν σε γραμμές τρένου και της έριξαν καυστικό υγρό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης