Φίλιππος Σοφιανός για την ακύρωση παράστασης όπου έπαιζε: Έχουμε να κάνουμε με μία πράξη «αλητείας»

Φίλιππος Σοφιανός για την ακύρωση παράστασης όπου έπαιζε: Έχουμε να κάνουμε με μία πράξη «αλητείας»

«Δύο μέρες πριν την πρεμιέρα, η παραγωγή δήλωσε αδυναμία καταβολής χρημάτων» ανέφερε ο ηθοποιός

filippos-sofianos__1_
Ο Φίλιππος Σοφιανός έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στην ακύρωση της παράστασης «Απιστία» στο θέατρο «Αυλαία», δύο εβδομάδες πριν την πρεμιέρα.

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» κι εξήγησε τι ακριβώς συνέβη. «Έχει συμβεί το εξής παράδοξο. Να ξεκινήσει μια παραγωγή, να μπουν οι διαδικασίες μπροστά, να μπούμε σε πρόβα και την πέμπτη εβδομάδα, όταν το πράγμα αρχίζει πια να παίρνει ζωή, η παραγωγή δήλωσε αδυναμία καταβολής χρημάτων», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι άνθρωποι εκεί στο "Αυλαία" δεν έχουν μάθει να παράγουν οι ίδιοι πράγματα, φιλοξενούν παραγωγές ήδη έτοιμες σχεδόν. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος. Δηλαδή, δεν είναι μαθημένοι να κάνουν οι ίδιοι την παραγωγή. Δεν ξέρουν τι σημαίνει να κάνουν παραγωγή στο θέατρο. Το θέατρο, όταν το κάνεις, το αποφασίζεις. Δεν το κάνεις χωρίς να ξέρεις τα έξοδα που πρέπει να πληρώσεις», συμπλήρωσε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cwgh2169w2s9)

Στη συνέχεια, εξήγησε πως ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει εξ' αρχής ποια είναι τα απαραίτητα έξοδα.

«Εγώ ήμουν πολύ σαφής στην οργάνωση και τα κοστολόγια. Τους είχα πει ακριβώς ποια ήταν, τις πρόβες των ηθοποιών για να πληρωθούνε. Είχαν συμφωνήσει σε όλα, αυτό είναι το θέμα. Κανείς δεν είχε πει "όχι, ξέρεις δεν μπορούμε να πληρώσουμε τον σκηνογράφο τόσο". Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Δεν το έχω ξαναδεί μετά από πέντε εβδομάδες, παραμονές πρεμιέρας δηλαδή», σημείωσε.

«Κανονικά το κόστος της αποχώρησης είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα έκανε. Γιατί αν το πάμε με το γράμμα του νόμου, οι αποζημιώσεις είναι πολύ υψηλές σε μια τέτοια περίπτωση», πρόσθεσε.

Όσο για το αν σκοπεύει να κινηθεί νομικά, είπε: «Δεν αποκλείεται, απλά είναι κάτι το οποίο έχει μακρινό ορίζοντα. Δηλαδή, η Δικαιοσύνη είναι πολύ αργή».

Τέλος, εξήγησε πώς ενημερώθηκε για την ακύρωση της παράστασης. «Ενημερώθηκα με ένα μήνυμα που έλεγε ότι η παραγωγή σταματάει, δεν συνεχίζεται. Καλή τη πίστη ξεκινήσαμε αυτή τη δουλειά, χωρίς να έχουμε υπογράψει τα συμβόλαια που θα έπρεπε να έχουμε υπογράψει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, εφόσον υπάρχει το ιστορικό των ανθρώπων. Αν το ακολουθήσει το Αυλαία και αποζημιώσει τους ανθρώπους, έχει καλώς. Εάν δεν, τότε έχουμε να κάνουμε με μία πράξη "αλητείας"», είπε κλείνοντας.

Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO

Ειδήσεις σήμερα:

Αίνιγμα οι θάνατοι δύο παιδιών οικογένειας στην Κάτω Αχαΐα– Πέθαναν σε διάστημα ενός χρόνου

Σάλος με 85χρονη όμηρο που έδωσε το χέρι στους απαγωγείς της Χαμάς όταν την απελευθέρωναν


«Αλέξη πάρε θέση» - Ποιοι καλούν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να φρενάρει τη διάσπαση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης