Απεργία: Το Σωματείο Ηθοποιών Αμερικής συμπλήρωσε 100 μέρες

Απεργία: Το Σωματείο Ηθοποιών Αμερικής συμπλήρωσε 100 μέρες

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάρκειας απεργία ηθοποιών στην ιστορία του Χόλιγουντ

SAG-AFTRA
Το Σωματείο Ηθοποιών Αμερικής (SAG-AFTRA) και τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την Τρίτη, σχεδόν δύο εβδομάδες αφ’ ότου η διοίκηση των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών στούντιο ζήτησε τη διακοπή των συνομιλιών, διαμηνύοντας ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση στις θέσεις των δύο πλευρών.

Η διαπραγματευτική επιτροπή του Σωματείου επιβεβαίωσε σε μήνυμα προς τα μέλη ότι η προσέγγιση για την επανέναρξη των συνομιλιών προήλθε από την πλευρά της διοίκησης.

«Είναι σαφές ότι η δύναμη και η αλληλεγγύη που επέδειξαν τα μέλη μας έχει στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους διευθύνοντες συμβούλους. Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, είμαστε έτοιμοι, πρόθυμοι και ικανοί να δεσμευτούμε αμέσως για να συναντηθούμε και να εργαστούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να επιτύχουμε μια συμφωνία που αξίζει τη θυσία σας» ανακοίνωσε η διαπραγματευτική επιτροπή SAG-AFTRA.

Η επιστροφή στις διαπραγματεύσεις ήρθε, καθώς αυξάνεται η εσωτερική πίεση στην ηγεσία της SAG-AFTRA για να βρει τον δρόμο για την επίλυση των διαφορών. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και άλλοι κορυφαίοι αστέρες του Χόλιγουντ κατέθεσαν πρόταση για τον τερματισμό της απεργίας των ηθοποιών, η οποία όμως χαρακτηρίστηκε ανεφάρμοστη από το προεδρείου του Σωματείου.

Την πρώτη ημέρα της απεργίας του Σωματείου Ηθοποιών Αμερικής (SAG-AFTRA) τον Ιούλιο, η πρόεδρος του συνδικάτου, Φραν Ντρέσερ ρωτήθηκε πόσο καιρό αναμένει να διαρκέσει.

«Είμαστε έτοιμοι να πάμε για έξι μήνες αν χρειαστεί» είπε.
27554178

Κλείσιμο
Συμπληρώθηκαν 100 μέρες κινητοποιήσεων, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάρκειας απεργία ηθοποιών στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Μεταξύ των αιτημάτων των ηθοποιών είναι η γενική αύξηση των μισθών, αμοιβές για τις ταινίες και τις σειρές που διατίθεται στις πλατφόρμες streaming και διευθέτηση ζητημάτων που συνδέονται με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Ντάνκαν Κράμ Άιρλαντ, επικεφαλής διαπραγματευτής του συνδικάτου, είπε ότι το ορόσημο των 100 ημερών υπενθυμίζει πόσο ελάχιστα ουσιαστικές διαπραγματεύσεις έχουν πραγματοποιηθεί από την έναρξη της απεργίας.

«Όλοι θα σκεφτούμε το γεγονός ότι έχει περάσει πολύς καιρός και τόσες πολλές από αυτές τις μέρες έχουν περάσει στις διαμαρτυρίες και όχι στην αίθουσα διαπραγματεύσεων με τις εταιρείες» είπε.

Ερωτηθείς εάν εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι δυνατό η απεργία να συνεχιστεί τον Ιανουάριο, απάντησε: «Σίγουρα ελπίζω ότι δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ. Αλλά απαιτείται οι δύο πλευρές να συζητήσουν για να προχωρήσουν τα πράγματα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφίες: ΕPA 

Ειδήσεις σήμερα:

Το ημερολόγιο των πληρωμών για συντάξεις και επιδόματα - Όλες οι καταβολές ανά Ταμείο


Η σπάνια αναφορά της Άννας Βίσση στην περίοδο που η Σοφία Καρβέλα μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης


Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ χτύπησαν «τρομοκρατικό πυρήνα» στον Λίβανο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης