Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Αρνείται τους ισχυρισμούς περί βιασμού - «Ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα»

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Αρνείται τους ισχυρισμούς περί βιασμού - «Ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα»

Ο Γάλλος ηθοποιός απάντησε για πρώτη φορά στις εν λόγω κατηγορίες

gerard_debardieu
Ο Γάλλος 74χρονος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ αρνήθηκε τις καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση που διατυπώθηκαν εναντίον του, δημοσιεύοντας ανοιχτή επιστολή στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» με τίτλο «Je veux enfinux vous dire ma vérité», που σημαίνει: «Θέλω επιτέλους να σας πω την αλήθεια μου».

«Ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα», έγραψε ο Ντεπαρντιέ, σύμφωνα με αγγλόφωνες αναφορές του πρακτορείου ειδήσεων Agence France-Presse και του BBC. «Στο δικαστήριο των μέσων ενημέρωσης, στο λιντσάρισμα που μου επιφυλάχθηκε, έχω μόνο τον λόγο μου για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου».

Κατά του βετεράνου ηθοποιού διενεργήθηκε έρευνα για φερόμενο βιασμό το 2021, αφού μια γυναίκα τον κατηγόρησε ότι τη βίασε και της επιτέθηκε στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2018. Ο δικηγόρος του Ντεπαρντιέ δήλωσε τότε στο AFP ότι ο πελάτης του «αμφισβητεί πλήρως» τον ισχυρισμό.
Νωρίτερα φέτος, ο Ντεπαρντιέ δέχθηκε νέες καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση ή παρενόχληση από 13 γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα της γαλλικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Mediapart. Εκείνη την εποχή, ο ηθοποιός αρνήθηκε οποιαδήποτε εγκληματική συμπεριφορά μέσω της δικηγορικής του εταιρείας «Cabinet Temime» που εδρεύει στο Παρίσι. Η εταιρεία δήλωσε ότι ορισμένες από τις καταθέσεις στην έκθεση της Médiapart φαίνεται να βασίζονται σε «πολύ υποκειμενικές εκτιμήσεις ή/και ηθικές κρίσεις».

Η ανοικτή επιστολή το βράδυ της Κυριακής στη «Le Figaro» σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Ντεπαρντιέ απαντά άμεσα σε αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Δεν μπορώ πλέον να επιτρέψω αυτά που ακούω, αυτά που διαβάζω για τον εαυτό μου εδώ και αρκετούς μήνες», έγραψε, σύμφωνα με το BBC. «Το να πληγώσω μια γυναίκα θα ήταν σαν να κλωτσάω την ίδια μου τη μητέρα στο στομάχι». Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι η γυναίκα που τον κατηγόρησε για βιασμό ήρθε στο δωμάτιό του «με δική της θέληση».

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές: Για πρώτη φορά αποζημίωση για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Σόου Κασσελάκη στον Βόλο - Φτυαρίζει και βγάζει τα παπούτσια για να μπει στα σπίτια πλημμυροπαθών

Ιράκ: Συγκλονιστικό βίντεο από την τραγωδία με τη φωτιά στη γαμήλια δεξίωση

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης