Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Σοβαρές οι ενδείξεις ότι βίασε 22χρονη λέει το δικαστήριο

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Σοβαρές οι ενδείξεις ότι βίασε 22χρονη λέει το δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Παρισίου αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά η έρευνα - Θεωρεί ότι σε αυτό το στάδιο υπάρχουν σοβαρές  ενδείξεις που δικαιολογούν την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του - Ο ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε 22χρονη

departie-main1
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Παρισίου αποφάσισε να μην αποσύρει τελικά, τις κατηγορίες εναντίον του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

Σύμφωνα με το Reauters, το ανακριτικό τμήμα στο Παρίσι απέρριψε το αίτημα που είχε καταθέσει ο Γάλλος ηθοποιός για να σταματήσει η έρευνα εναντίον του.


Το 2018 μία γυναίκα 22 ετών έπεσε θύμα βιασμού από τον πρωταγωνιστή του «Αστερίξ και Οβελίξ» και τον κατήγγειλε 2 χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2020, όταν και το κίνημα του #metoo απέκτησε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο ίδιος ωστόσο, απέρριψε τις κατηγορίες, με τον δικηγόρο του, Ερβέ Τεμίμ να δηλώνει τον Φεβρουάριο του 2021: «Οι κατηγορίες εναντίον του κ. Ντεπαρντιέ απαγγέλθηκαν τον Δεκέμβριο του 2020, πληροφορία που παρέμεινε μυστική από τότε, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία. Η πληροφορία αυτή κατέστη δημόσια χθες, κάτι που είναι λυπηρό. Ο κ. Ντεπαρντιέ είναι και παραμένει αθώος. Αμφισβητεί σθεναρά τις κατηγορίες σε βάρος του. Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί με ηρεμία, μυστικότητα και σεβασμό για το τεκμήριο αθωότητας του κ. Ντεπαρντιέ».

Μία πρώτη έρευνα για τις κατηγορίες που βαρύνουν τον 72χρονο ηθοποιό δεν είχε αποτέλεσμα λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, αλλά αργότερα η έρευνα άρχισε εκ νέου αποδίδοντας ποινικές κατηγορίες στον Ντεπαρντιέ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την βίασε δύο φορές στο αρχοντικό του στο έκτο διαμέρισμα του Παρισιού. Στις 7 και 13 Αυγούστου του 2018.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο ηθοποιός: «Δεν υπάρχουν αποκεικτικά στοιχεία, δεν υπάρχει τίποτα εναντίον μου και, ως εκ τούτου, νιώθωι πολύ ήρεμος. Μπορώ να διαψεύσω όλες τις κατηγορίες».

Κλείσιμο
Εξήγησε επίσης, ότι νιώθει θλίψη και αμηχανία απέναντι σε μία εντελώς αβάσιμη ιστορία». Επιπλέον, δεν καταλαβαίνει, γιατί άρχισε εκ νέου η έρευνα αφού είχε κλείσει το 2019. «Για μένα, η έρευνα έχει κλείσει ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων. Στο δικαστήριο, θα επιβεβαιώσω την αθωότητά μου. Είμαι αθώος και δεν έχω τίποτα να φοβηθώ», είχε δηλώσει, όμως όπως όλα δείχνουν, οι Αρχές έχουν την αντίθετη άποψη.

Ποια είναι η γυναίκα που τον κατηγορεί

Η ενάγουσα, νεαρή ηθοποιός, είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για δύο βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν στην οικία του Ντεπαρντιέ στο Παρίσι, στο φημισμένο 6ο διαμέρισμα, στις 7 και 13 Αυγούστου του 2018. Πρόκειται για την ηθοποιό Σαρλότ Αρνούλ που στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίζεται να περιγράφει τον εαυτό της ως «το θύμα του Ντεπαρντιέ».

Charlotte-Arnould-5


Στις 4 Ιουνίου του 2019, η εισαγγελία έθεσε στο αρχείο την προκαταρκτική έρευνα, διάρκειας 9 μηνών, εξηγώντας πως «πολλές έρευνες που διεξήχθησαν δεν επέτρεψαν να χαρακτηριστούν οι καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις με όλα τα στοιχεία της υπόστασης τους».

Στη συνέχεια η ενάγουσα κατάφερε στα μέσα Αυγούστου του 2020 την επανέναρξη της έρευνας, καταθέτοντας μήνυση με παράσταση πολιτικής αγωγής, μια προσφυγή που επιτρέπει τον σχεδόν αυτόματο ορισμό ενός δικαστή για να ξεκινήσουν ξανά οι έρευνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: «Όχι» σε άσκοπες μετακινήσεις, η χιονόπτωση θα ενταθεί τις επόμενες ώρες

Δολοφονική επίθεση στο Παλαιό Φάληρο: «Γάζωσαν» με σφαίρες 63χρονο επιχειρηματία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης