Oι 6 ερμηνείες που περιμένουμε να ξεχωρίσουν φέτος στον κινηματογράφο

Oι 6 ερμηνείες που περιμένουμε να ξεχωρίσουν φέτος στον κινηματογράφο

Η σεζόν ξεκίνησε και αυτοί είναι οι ρόλοι που θα μας καθηλώσουν

6_ermineies_xr
Κάθε πραγματικός σινεφίλ στον κόσμο ξέρει ότι κάθε χρόνο μαζί με την έναρξη των σχολείων ξεκινάει και η κινηματογραφική σεζόν. Την άτυπη αρχή έχει σημάνει το Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο, μα την ουσιαστική αφετηρία αποτελεί το Φεστιβάλ της Βενετίας στο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμρίου, που ακολουθείται από το Φεστιβάλ του Τορόντο και ούτε καθεξής.

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, οι πολυαναμενόμενες ερμηνείες έχουν ήδη προκαλέσει βοή και οι λέξεις «Oscar buzz» ηχούν γλυκά (είτε πρόωρα, αναλόγως πως θα το δει κανείς) στα αυτιά των φαν παγκοσμίως.

Για μια χρονιά που προοικονομείται να είναι εξαιρετικά πλούσια και ενδιαφέρουσα - θα δούμε τα πάντα: από Μάικλ Μαν και Ντέιβιντ Φίντσερ σε Μάρτιν Σκορσέζε και Γιώργο Λάνθιμο - οι αντίστοιχες ερμηνείες στα πιο ελκυστικά φιλμ τοποθετούνται στο επίκεντρο της σινεφιλικής συζήτησης.

Μετρώντας αντίστροφα πλέον για το τέλος του 2023, είναι αναμενόμενο να έχουμε δει μερικές ταινίες (και συνεκδοχικά κάποιες ερμηνείες) που θα κυριαρχήσουν στα φετινά βραβεία, όπως το «Oppenheimer» και το «Barbie». Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλές που περιμένουμε να απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη.

Κλείσιμο
Ποιος θα κερδίσει την καρδιά του κοινού; Ποια ερμηνεία θα συνταράξει και ποια θα συγκινήσει τους θεατές; Ποιος θα κυριαρχήσει στα βραβεία: οι μεγάλες φίρμες, ή οι πρωτοεμφανιζόμενοι ηθοποιοί με το ακατέργαστο και φρέσκο ταλέντο τους;

Αυτά και άλλα ερωτήματα αναμένουμε να απαντηθούν κατά την εποχιακή απονομή των βραβείων.

1. Λεονάρντο Ντι Κάπριο («Killers of The Flower Moon»)
Ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της εποχής μας επανενώνεται με τον εξάκις συνεργάτη του, Μάρτιν Σκορσέζε, και τον βετεράνο της υποκριτικής, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, για ένα φιλμ που έθεσε τον πήχη πολύ υψηλά ήδη από τη στιγμή της ανακοίνωσής του και δημιούργησε την υστερία που θα περίμενε κανείς από τους κινηματογραφόφιλους σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Ντι Κάπριο επιστρέφει στην «αρένα» δύο χρόνια μετά το τελευταίο του πρότζεκτ («Don't Look Up») και ενώνει δυνάμεις με τον αγαπημένο σκηνοθέτη του, 10 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους συνεργασία, δηλαδή τον «Λύκο της Γουόλ Στριτ», σε έναν ρόλο με σοβαρές αξιώσεις.
killers_of_the_flower_moon_243_

2. Κόλμαν Ντομίνγκο («The Color Purple»)
Στα υπόψιν για τις υποψηφιότητες του Καλύτερου Ηθοποιού στα Όσκαρ 2024 ανήκει επίσης ο Κόλμαν Ντομίνγκο για τη νέα εκδοχή του «Color Purple» και τη μεταφορά του σε μιούζικαλ. Η κινηματογραφική μεταφορά του «Color Purple» από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ το 1985 ήταν υποψήφια για έντεκα βραβεία στα Όσκαρ του 1986, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου και Καλύτερου Β' Γυναικείου Ρόλου. Στη φετινή ταινία, ο Ντομίνγκο θα ενσαρκώσει τον ανταγωνιστή Άλμπερτ «Μίστερ» Τζόνσον, ρόλο που έπαιξε ο Ντάνι Γκλόβερ στην εκδοχή του 1985. Ο Ντομίνγκο έχει ήδη βραβευτεί με Emmy και έχει προταθεί για βραβεία Tony και Olivier, με το «Color Purple» να μπορέσει ενδεχομένως να προσθέσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ στον αυξανόμενο κατάλογο των διακρίσεών του.
colman_domingo__1_

3. Έμα Στόουν («Poor Things»)
Αφού κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Α' Γυναικείου Ρόλου για το «La La Land» το 2017, η Στόουν είναι πιθανό να κερδίσει άλλη μια υποψηφιότητα στα βραβεία Όσκαρ του 2024. Η Στόουν πρωταγωνιστεί στην επερχόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» και κέρδισε ηχηρούς επαίνους με πολλούς να κάνουν λόγο για μία από τις καλύτερες ερμηνείες της μέχρι σήμερα, στην προβολή της ταινίας στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Το φιλμ κέρδισε, επίσης, την ανώτατη διάκριση στο Φεστιβάλ, τον Χρυσό Λέοντα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Στόουν ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τον χαρακτήρα της στην προηγούμενη ταινία του Λάνθιμου, το «Favourite», η επιτυχημένη συνταγή είναι πιθανό να επαναληφθεί στα φετινά Όσκαρ.
poor_things_stone

4. Κέιλι Σπέινι («Priscilla»)
Μετά την πρεμιέρα της ταινίας «Priscilla» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2023, η Σπέινι ανέβηκε στο προσκήνιο για την ερμηνεία της ως η πρώην σύζυγος του Έλβις, Πρισίλα Πρίσλεϊ. Όχι μόνο αυτό αλλά η Σπέινι κέρδισε το πολυπόθητο κύπελλο Volpi για την καλύτερη ηθοποιό στο Φεστιβάλ. Τα τελευταία χρόνια, πολλές από τις ηθοποιούς που κέρδισαν αυτό το βραβείο ήταν στη συνέχεια υποψήφιες για την ίδια ερμηνεία στα Όσκαρ, όπως η Κέιτ Μπλάνσετ για το «Tár», η Πενέλοπε Κρουζ για το «Parallel Mothers» και η Ολίβια Κόλμαν για το «Favourite». Ως εκ τούτου, η σχετικά νεοφερμένη Κέιλι Σπέινι έχει μεγάλες πιθανότητες στα Όσκαρ του 2024, αλλά όπως και να έχει είναι ένα από τα πρόσωπα που οφείλουμε να προσέξουμε τη φετινή σεζόν.
priscilla

5. Λίλι Γκλάντστοουν («Killers of The Flower Moon»)
Η συμπρωταγωνίστρια του Ντι Κάπριο, που υποδύεται τη γυναίκα του και το μέλος της φυλής αυτόχθονων Αμερικάνων, Οσάτζ, σε μια μικρή κοινότητα των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1920. Η άγνωστη - σε γενικές γραμμές - ηθοποιός κέρδισε την προσοχή όλων όταν πρωτοπαίχτηκε η ταινία στο Φεστιβάλ των Καννών. Από τότε ήδη, πολλοί έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό αγαλματίδιο. Το αν αυτοί οι ισχυρισμοί θα ευσταθήσουν ή όχι, κανείς δεν ξέρει ακόμη. Πάντως με την πρεμιέρα της ταινίας να πλησιάζει (θα βγει στις 19 Οκτωβρίου στη χώρα μας), η διαφημιστική καμπάνια γύρω από την ερμηνεία της Γκλάνστοουν έχει δείξει ήδη πως θα παίξει το χαρτί της καταγωγής της. Αν κερδίσει θα γράψει ιστορία καθώς θα είναι η πρώτη αυτόχθονα Αμερικανίδα που πετυχαίνει τέτοιο επίτευγμα. Και νομίζω ότι όλοι ξέρουμε πόσο πολύ αρέσουν αυτές οι ιστορικές πρωτιές στην Ακαδημία.
lily_gladstone

6. Χοακίν Φίνιξ («Napoleon»)
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, πάντοτε εκκεντρικός και έξω από αυτόν τον κόσμο, Χοακίν Φίνιξ, πρωταγωνιστεί σε μια από τις πιο μεγάλες και εντυπωσιακές παραγωγές της σεζόν, από τα χεράκια - ποιου άλλου; - του Ρίντλεϊ Σκοτ. Ο Φίνιξ θα αναλάβει και πάλι το ασήκωτο βάρος ενός βιογραφικού ρόλου του μεγέθους του Ναπολέοντα. Αναντίρρητα μία από τις πιο σημαντικές ερμηνείες που αναμένουν πώς και πώς οι φαν του ηθοποιού, του σκηνοθέτη και του κινηματογράφου γενικότερα.


napoleon_1434
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης