Μια βραδιά με τον Guy Manoukian για καλό σκοπό

Μια βραδιά με τον Guy Manoukian για καλό σκοπό

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την υποστήριξη της κοινότητας ψυχικής υγείας της Θεσσαλίας

manoukian-breathhellas
Ο διεθνούς φήμης «Νομάς της Μουσικής», Guy Manoukian, παραχώρησε μια μοναδική συναυλία για την υποστήριξη του σκοπού της Breathe Hellas, της μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία και το ευ ζην στην Ελλάδα.

Η μοναδική αυτή εκδήλωση συγκέντρωσε φίλους και υποστηρικτές της «Breathe»  στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που προέκυψαν λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την Θεσσαλία, στοχεύοντας στη μακροπρόθεσμη ανακούφιση των πληγέντων και στην ανάγκη προστασίας της ψυχικής τους υγείας, η Breathe Hellas θα διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της για την υποστήριξη οργανισμών παροχής επαγγελματικής μέριμνας ψυχικής υγείας που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία.

Blatnik2


Η Breathe Hellas ιδρύθηκε το 2020 από την Τατιάνα Μπλάτνικ με σκοπό την εξάλειψη του στίγματος που συνδέεται με τη ψυχική υγεία, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην λειτουργία της κοινότητα και στην ενημέρωση. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην προώθηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας μέσω της δημιουργία εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το σπίτι, απλοποιώντας παράλληλα την πρόσβαση σε επαγγελματική μέριμνα ψυχικής υγείας.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία επιθυμώντας να διασφαλίσει ότι όλοι όσοι το επιθυμούν θα μπορούν έχουν πρόσβαση στο ίδιο σύνολο εργαλείων για την ψυχική τους ευεξία. Η Breathe Hellas συνεργάζεται με το Milamou.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεθεραπείας στην Ελλάδα, η οποία λειτουργεί 24 ώρες καθημερινά, με στόχο να απλοποιήσει την πρόσβαση στις πλατφόρμες ψυχικής υγείας για χιλιάδες άτομα που βιώνουν άγχος και κατάθλιψη. Από την έναρξη της λειτουργίας του, το Milamou έχει βοηθήσει στο να πραγματοποιηθούν περισσότερα από 50.000 ραντεβού, ενώ μετρά περισσότερες από ένα εκατομμύριο επισκέψεις στην ιστοσελίδα του τα τελευταία 2 χρόνια.

Στη φιλανθρωπική εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Τατιάνα Μπλάτνικ καθώς και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, κύριος Γιώργος Τσούνης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την μουσική παράσταση του Guy Manoukian, του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη γνωστού και ως "Νομά της Μουσικής".

Η Τατιάνα Μπλάτνικ ανέφερε στην ομιλία της πως «… Σχεδόν το 80% των ανθρώπων δεν αναζητά θεραπεία για τις ανάγκες της ψυχικής τους υγείας λόγω του στίγματος που συνδέεται με τα θέματα ψυχικής υγείας αλλά και του αισθήματος ντροπής που αισθάνονται. Στόχος της Breathe Hellas είναι να προσεγγίσουμε κάθε άτομο, οικογένεια και παιδί, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η αποστολή μας τους αμέσως επόμενους μήνες είναι να διασφαλίσουμε ότι οι καλλίτερες, ποιοτικότερες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες για την προώθηση της ευαισθητοποίησης, της πρόληψης και της παρέμβασης στην ψυχική υγεία, ώστε να μην βρίσκεται κανείς χωρίς πρόσβαση σε υποστήριξη».


Κλείσιμο
Προσθέτοντας στη συνέχεια πως «μέχρι αρκετά πρόσφατα, η ευεξία θεωρούνταν ένα προνόμιο, διαθέσιμο μόνο για λίγους. Τα εργαλεία ψυχικής υγείας δεν αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητάς μας. Σήμερα, επιδιώκουμε την αλλαγή: όχι μόνο στη θεραπεία, αλλά και στην πρόληψη και την πρόσβαση. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την ψυχική και σωματική υγεία ως ανθρώπινο δικαίωμα. Η αποστολή μας στη Breathe είναι να αποστιγματίσουμε την ψυχική υγεία, να προωθήσουμε την αυτοφροντίδα και να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα εστιασμένη στη συναισθηματική ευεξία και την πρόληψη».

Σχετικά με τη Breathe Hellas

Η Breathe Hellas συνεργάζεται με δεκάδες οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ινστιτούτου Έρευνας Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέρυσι, η Breathe δημιούργησε μια ολιστική πλατφόρμα διαθέσιμη στην ελληνική γλώσσα σε συνεργασία με το Peak State. Η Breathe υποστηρίζει τη δωρεάν πλατφόρμα Milamou που παρέχει πρόσβαση σε υπηρεσίες τηλεθεραπείας και είναι διαθέσιμη 24 ώρες καθημερινά. Επιπλέον, η Breathe συνεργάζεται με κλινικούς εμπειρογνώμονες, με καλλιτέχνες, αθλητές και προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας προκειμένου να δημιουργήσει τη δεύτερη καμπάνια ευαισθητοποίησης που θα μεταδοθεί σε εθνικό επίπεδο στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης