Γκάι Μανουκιάν: Ο διάσημος συνθέτης - μουσικός έρχεται στην Αθήνα για μια συναυλία με σημαντικό σκοπό

Γκάι Μανουκιάν: Ο διάσημος συνθέτης - μουσικός έρχεται στην Αθήνα για μια συναυλία με σημαντικό σκοπό

Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν στην Breathe Hellas, μια πρωτοβουλία στήριξης της ψυχικής υγείας της οποίας ηγείται  η Τατιάνα Μπλάτνικ

Gay_Manuchian_2
Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Γκάι Μανουκιάν θα βρεθεί σε λίγες ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να δώσει μια συναυλία, στις 11 Σεπτεμβρίου, στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της υποστήριξης της ψυχικής υγείας. Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της πλατφόρμας Breathe Hellas και της ιδρύτριάς της Τατιάνας Μπλάτνικ να παίξει κάτω από την Ακρόπολη προωθώντας τους σκοπούς της μη κερδοσκοπικής αυτής πρωτοβουλίας που στοχεύει στην εξάλειψη του στίγματος γύρω από την ψυχική υγεία αλλά και στην παροχή υποστήριξης.

«Είναι τιμή μου και είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέρος αυτής της όμορφης εκδήλωσης με την Τατιάνα Μπλάτνικ για την υποστήριξη της Breathe Hellas. Κάθε πράξη καλοσύνης, όσο μικρή κι αν είναι, έχει τη δύναμη να δημιουργήσει θετικές αλλαγές και να αγγίξει αμέτρητες ψυχές. Θα είναι μια αξέχαστη βραδιά» δηλώνει ο ίδιος.

Έλκοντας την καταγωγή του από δύο τόπους με πλούσια μουσική παράδοση, τον Λίβανο και την Αρμενία, ο Γκάι Μανουκιάν έχει καταφέρει να συνδυάσει αριστοτεχνικά την παραδοσιακή και την σύγχρονη μουσική δημιουργώντας έναν νέο, ιδιαίτερα γοητευτικά μουσικό κόσμο ο οποίος συγκεντρώνει θαυμαστές από όλη την υφήλιο. Ο ίδιος, εξάλλου, στα 30 χρόνια της καριέρας του, έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο δίνοντας αμέτρητες συναυλίες και πραγματοποιώντας συνεργασίες με πλήθος σημαντικών καλλιτεχνών.

Το ελληνικό κοινό αγαπά ιδιαίτερα τη μουσική του. Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το γεγονός ότι η προηγούμενη ζωντανή εμφάνισή του στη χώρα μας, το 2022, στο Θέατρο «Παλλάς», ήταν sold out.
Tatiana_Blatnik
Η Τατιάνα Μπλάτνικ

H Breathe Hellas

Η προσωπική αναζήτηση στρατηγικών ψυχικής ευεξίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στην καθημερινότητά της οδήγησε την Τατιάνα Μπλάτνικ στη ίδρυση, το 2021, της πλατφόρμας ψυχικής υγείας Breathe Hellas. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία έχει ως βασικό στόχο να διασφαλιστεί για όλους, ανεξαιρέτως ηλικίας, εισοδήματος ή προέλευσης η πρόσβαση στα απαραίτητα εργαλεία για την επίτευξη της ψυχικής υγείας και ευημερίας. Στο πλαίσιο αυτό προωθείται η ενημέρωση για την καλύτερη κατανόηση των διαθέσιμων υπηρεσιών ψυχικής υγείας με τη δημιουργία εργαλείων αυτοεξυπηρέτησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι, απλοποιώντας παράλληλα την πρόσβαση στη θεραπεία σε επαγγελματικούς χώρους ψυχικής υγείας.

Ένα πλήρες σύνολο εργαλείων αυτοφροντίδας που αναπτύχθηκε από την Breathe σε συνεργασία με την Peak State είναι ήδη διαθέσιμο σε μια υψηλής ποιότητας εμπειρία διαδικτυακών μέσων στην ελληνική γλώσσα προσαρμοσμένο στο ελληνικό πολιτιστικό πλαίσιο. Δείτε ΕΔΩ 

«Η αποστολή της Breathe είναι να ευαισθητοποιήσει γύρω από την ψυχική υγεία και είναι όμορφο να παρακολουθούμε την κοινότητά μας να μεγαλώνει. Η ανάγκη για ψυχική υγεία και ευεξία συνεχίζει να αυξάνεται. Η Breathe συνεργάστηκε με ειδικούς για να φέρει στην Ελλάδα πρωτοβουλίες και προγράμματα βασισμένα σε έρευνες. Πιστεύω ότι το μήνυμα, το έργο και η επίδραση της Breathe θα έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για την ψυχική υγεία και να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους», υπογραμμίζει η Τατιάνα Μπλάτνικ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης