Της πρεμιέρας…

Οι περισσότερες ψυχαγωγικές εκπομπές έκαναν πρεμιέρα εν μέσω τραγικών γεγονότων και έντονης αμηχανίας

TV_chatjipanteli
Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν σαν να μεσολάβησε απλά ένα Σαββατοκύριακο. Σαν να αποχαιρέτησαν Παρασκευή και την Δευτέρα να ξαναεμφανίστηκαν… Και όχι τίποτε άλλο, αλλά αυτοί που δεν άλλαξαν επί της ουσίας, ήταν και αυτοί οι οποίοι διατυμπάνιζαν ολική επαναφορά. Με το ξαναβάφεις το σκρίνιο μιας εκπομπής από την αποθήκη, δεν κάνεις ανακαίνιση… Αν στην σκαλέτα σου για μία ακόμη φορά στριμώχνονται οι ίδιοι και τα ίδια, ειδικά αν επαναλαμβάνεις τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς, δεν θα έρθει το φως. Αν δημόσια έταξες πως όλα ξηλώνονται για να ράψεις καινούριο ρούχο και βγαίνεις με ελαφρώς μεταποιημένο φόρεμα, τότε σημαίνει ότι το πρόβλημα τελικά είναι αλλού… Ισως θα είχε ενδιαφέρον να δεις τις ομοιότητες του πέρυσι με το φέτος αντί να ψάχνεις στα απέναντι και στους άλλους.

Υπήρχαν φυσικά και ωραία φρεσκαρίσματα. Όμως από την πρεμιέρα δεν κρίθηκε κάποιος στην τηλεοπτική ιστορία. Μην πω και από την πρώτη εβδομάδα. Ειδικά αυτές τις μέρες, που πολλοί άνθρωποι, από αυτούς στους οποίους απευθύνεται η τηλεόραση, έχασαν τα πάντα. Τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, τις δουλειές τους, τα σχολεία των παιδιών τους, το μέλλον τους. Δεν έχεις να πεις κάτι σε αυτούς από ψυχαγωγικού άμβωνος, δεν υπάρχει παρηγοριά και γιατρειά σε αυτές τις πληγές από το τηλεοπτικό περιεχόμενο.

Είναι δύσκολη η συγκυρία και η τηλεόραση το ήξερε και το ξέρει. Οσο και να προσποιηθείς ότι η «ζωή συνεχίζεται», αχ κι αυτή η έρμη φράση, το θέμα είναι πώς και που συνεχίζεται πλέον.

Η ΕΡΤ στον αντίποδα αποφάσισε να αποσύρει τις πρεμιέρες των κωμικών σειρών και των διασκεδαστικών παιχνιδιών. Και μπράβο της. Γιατί από κάπου πρέπει να υπάρχει μία ενσυναίσθηση, ειδικά όταν υπάρχει συμβολισμός και μιλάμε για δημόσια τηλεόραση. Κι εκεί η επιβίωση φυσικά δεν εξαρτάται από τα εμπορικά έσοδα που χάνονται στην ιδιωτική σε αντίστοιχη περίπτωση. Να λέμε και τις αλήθειες και την πραγματική κατάσταση.

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ ήταν «άλλο» το απόγευμα. Ο Φερεντίνος κλασικά καλός και έμπειρος παρουσιαστής αλλά το «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από την δική σου» κάπως άνευρο, ίσως είναι η αρχή…

Στο «My style rocks» η Σοφία Χατζηπαντελή, όπως ήταν αναμενόμενο, λειτούργησε ως τηλεοπτικό βεγγαλικό. Το οποίο ωραία ανάβει ψηλά στον ουρανό, ενίοτε κάνει και θόρυβο, όμως κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να σβήσει. Ας δούμε αν η δική της περίπτωση θα θυμίζει κάτι ανάλογο. Πολλή φασαρία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cvg2o1lgase1)

Η ωραιότερη συνέντευξη της ημέρας ήταν της Νένας Μεντή στο «Στούντιο 4». Αν θέλουμε να μιλάμε για ουσία και όχι να προσπαθούμε να βγάλουμε τίτλους με το στανιό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cvg6l1n8t789)

Κουίζ και αποχαιρετούμε για βράδυ. Σε ποια σύσκεψη εκπομπής, γνωστός «συνεργάτης» μίλησε χυδαία για πρώην συναδέλφους (το συνηθίζει) με αποτέλεσμα δύο δημοσιογράφοι από τους παλιούς να αποχωρήσουν καθώς ένιωσαν άβολα;


Ειδήσεις σήμερα:

Παραιτήθηκε ο Βαρβιτσιώτης από υπουργός Ναυτιλίας - Στη θέση του ο Χρήστος Στυλιανίδης

Βίντεο δείχνει μυστηριώδεις λάμψεις φωτός στον ουρανό πριν τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο

Blue Horizon: Η δικογραφία για το πλοίο της ντροπής - Ο πλοίαρχος ενημέρωσε «άνθρωπος στη θάλασσα» και... απέπλευσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης