Ψυχούλη για Daniel: «Φούσκωνε το ποτάμι, αναρωτιόμουν πότε θα πάρει κι εμένα» για την κακοκαιρία

Ψυχούλη για Daniel: «Φούσκωνε το ποτάμι, αναρωτιόμουν πότε θα πάρει κι εμένα» για την κακοκαιρία

«Είναι λίγο σαν να είσαι στο βυθό της θάλασσας» τόνισε για την εμπειρία της από το χωριό Πλατανιάς Πηλίου που «βυθίστηκε» από την κακοκαιρία

psuxouli_phlio
Ανάμεσα στα θύματα των πλημμυρών από την κακοκαιρία «Daniel» βρέθηκε και η Ελένη Ψυχούλη, η οποία τα τελευταία χρόνια ζει στο Πήλιο.

Η δημοσιογράφος γαστρονομίας και συγγραφέας μίλησε πριν μερικές μέρες από το χωριό, Πλατανιάς, που μένει τα τελευταία χρόνια, σχολιάζοντας ότι «έχει κοπεί στα δυο».

Το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου, μίλησε μέσω ζωντανής σύνδεσης στο «MEGA Καλημέρα», περιγράφοντας την εμπειρία που έζησε με την κακοκαιρία στο «Daniel».

«Ήταν 15 ώρες ασταμάτητης βροχής. Όταν ζεις αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός, δεν μπορείς να το μεταφέρεις στον άλλον. Η αίσθηση είναι λίγο σαν να είσαι στο βυθό της θάλασσας» ανέφερε αρχικά.

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvftdwzzroux)

«Εγώ το έζησα μόνη μου, σε ένα σπιτάκι στο βουνό, απομονωμένο από το υπόλοιπο χωριό. Κι επειδή ήμουν ψηλά, έβλεπα τι γινόταν, τα σπίτια που έπεφταν, το ποτάμι που φούσκωνε… Και επειδή δεν το έχεις ξαναζήσει, έχεις έναν φόβο θανάτου, ότι τι ώρα θα φουσκώσει, θα ανέβει στο βουνό και θα με πάρει και εμένα; Δεν μπορείς να τα βάλεις με τη φύση» συνέχισε, μεταξύ άλλων η Ελένη Ψυχούλη.



«Πλησιάζει το καραβάκι που θα μας σώσει» - Τι είχε πει λίγες ώρες μετά το πέρασμα του «Daniel»
Οι ζημιές που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου είναι σημαντικές, καθώς όλη η ακτογραμμή του Πηλίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Η Ελένη Ψυχούλη συνδέθηκε ζωντανά με την εκπομπή «Στούντιο 4» το μεσημέρι της Πέμπτης, την επομένη από όσα συνέβησαν.

«Μας φέρατε τύχη, αυτή τη στιγμή πλησιάζει το καραβάκι να μας σώσει» είπε αρχικά στους δύο παρουσιαστές.

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvcogxfqszwh)

Συνέχισε, λέγοντας: «Επειδή ακούγονται μόνο τα μεγάλα χωριά, θα πρέπει να ξέρετε ότι όλη η ακτογραμμή του Πηλίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Το δικό μου χωριό δεν υπάρχει. Έχουν γκρεμίσει το σπίτι του αδελφού μου όπως και πάρα πολλά σπίτια. Έχουν καταστραφεί οι δρόμοι, το ποτάμι έκοψε τις γέφυρες κι έκοψε το χωριό στα δύο. Είναι βιβλική η καταστροφή. Εγώ δε θα πω για κυβερνητικές ευθύνες, διότι καταλαβαίνω ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που έγινε που είναι πρωτόγνωρο».

«Είμαστε ξεκομμένοι από τα πάντα και οι καταστροφές είναι τεράστιες. Δηλαδή αυτά είναι πράγματα τα οποία δεν θα μπορέσουν να γίνουν και να ξαναχτιστούν τα επόμενα δέκα χρόνια. Είναι βιβλική η καταστροφή και δεν θα πω για κυβερνητικές ευθύνες γιατί καταλαβαίνω ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό που έγινε. Κάτι που είναι πρωτόγνωρο» είπε τέλος, η Ελένη Ψυχούλη.

Στον Πλατανιά το σπίτι που «στηρίζεται» σε ένα λεωφορείο
Από το χωριό της Ελένης Ψυχούλη ήρθαν και οι σοκαριστικές φωτογραφίες με το σπίτι που «στηρίζεται» σε ένα λεωφορείο.

Στις φωτογραφίες, απεικονίζεται μία τριώροφη κατοικία να έχει πάρει κλίση και να «στηρίζεται» σε ένα τουριστικό λεωφορείο που παρασύρθηκε και βρέθηκε στην αυλή, ενώ ο δρόμος μπροστά από το σπίτι έχει διαλυθεί από τα ορμητικά νερά.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvcpb132jzkp)




Ειδήσεις σήμερα:

Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος του Blue Horizon για τη δολοφονία του Αντώνη

Κρήτη: Παντρεύτηκαν η 82χρονη Παρασκιώ και ο 41χρονος Κωστής

Βίντεο: Σε 18 μέτρα ύψος έφτασαν τα νερά στην κοιλάδα των Τεμπών - Σχεδόν κάλυψαν την κρεμαστή γέφυρα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης