Χρήστος Φερεντίνος: «Έκλεισε ο κύκλος μου στο Deal, ήθελα να αλλάξω»

Χρήστος Φερεντίνος: «Έκλεισε ο κύκλος μου στο Deal, ήθελα να αλλάξω»

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη μεταγραφή του από τον Alpha στον ΣΚΑΪ ο παρουσιαστής μίλησε αποκλειστικά στο «ΘΕΜΑ» για τα νέα πλάνα του, για όσα συνέβησαν και άλλαξε κανάλι αλλά και για όσα συμβαίνουν γύρω μας

ferentinos_28
Όχι μόνο δεν αλλάζει εύκολα τηλεοπτική στέγη αλλά δύσκολα εγκαταλείπει και τις εκπομπές εκείνες τις οποίες παρουσιάζει με επιτυχία και για πολλά χρόνια. Φέτος το καλοκαίρι, ο Χρήστος Φερεντίνος αποφάσισε να κάνει και τα δύο: να αλλάξει τηλεοπτική στέγη και εκπομπή. Αφησε το «Deal» και τον Alpha και υπέγραψε στον ΣΚΑΪ για να παρουσιάσει τον «Μονομάχο» και μία βραδινή μουσική εκπομπή. Για όλα αυτά και πολλά άλλα μίλησε αποκλειστικά στο «ΘΕΜΑ».

Γιατί έφυγες από τον Alpha;
«Μου έγινε μία πρόταση από τον ΣΚΑΪ, η οποία μου είχε γίνει και πριν από τρία χρόνια αλλά τότε είχα αποφασίσει να μείνω. Είχα μια πολύ ωραία συνεργασία με τον Alpha για δέκα χρόνια αλλά ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να ανοίξω έναν νέο κύκλο και είπα ‘πάμε γι άλλα’. Δεν χωρίσαμε εύκολα αλλά με ωραίο τρόπο».
2004_XRISTOS_FERENTINOS_2322023

Ο Alpha σε περίπτωση που παρέμενες σου πρότεινε και πάλι το «Deal»;

«Ναι, μου έγινε πάλι συζήτηση για το Deal.Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα. Δυσκολεύτηκα πολύ, το σκέφτηκα πολλές φορές. Είχα δεθεί με τους ανθρώπους και το παιχνίδι που αγαπώ πολύ και πήγαινε καλά. Δεν είχα παράπονα αλλά η πρόταση του ΣΚΑΪ για τον ‘Μονομάχο’ ήταν για μένα ελκυστική».

Γιατί ο ‘Μονομάχος’ νίκησε το ‘Deal’;
«Ηταν παιχνίδι γνώσεων, άλλη διαδικασία και μηχανισμός. Το είχα νοσταλγήσει. Πολλές φορές δεν νιώθεις την ανάγκη να αλλάξεις λίγο το μενού; Ε, αυτό συνέβη».

Στον ΣΚΑΪ θα κάνεις και μουσική εκπομπή Σάββατο βράδυ;
«Ναι, ισχύει. Δεν έχουμε καταλήξει οριστικά όμως το συζητάμε και νομίζω θα προχωρήσουμε. Θα έχει μουσική, παρέα, θα είναι αυτού του είδους. Θα βγει το ’23 αλλά λίγο πιο μετά. Μου αρέσει πολύ αυτό το είδος κι ας μην το έχω ξανακάνει. Το ελληνικό τραγούδι το αγαπάω και το ακούω».

Εχει πάντως πολλά τηλεπαιχνίδια φέτος. Ποια ανάγκη του κόσμου το προκάλεσε αυτό;

«Ηταν πάντα ευχάριστο πρόγραμμα, συμμετέχει ο κόσμος, έχει αγωνία, μαθαίνει. Δεν έχει την λογική της σειράς που δεν μπορείς να χάσεις κάτι. Αυτό επίσης που αρέσει είναι οι κανόνες. Σε μια εποχή που όλοι καταστρατηγούν κανόνες και δεν τους εφαρμόζου. Αν δεν τους ακολουθήσεις, παιχνίδι δεν παίζεται, χάνεται. Ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει, χτίζει όπου θέλει, περνάει κόκκινα, μιλάει στο κινητό ενώ οδηγεί, κλείνει παραλίες και πεζοδρόμια. Κάνει ό,τι γουστάρει και το κράτος μόνο στα λόγια έχει κανόνες. Βλέποντας τηλεπαιχνίδι, νιώθεις ότι επιτέλους εφαρμόζονται κανόνες κάπου».
201910231137370_8347_XRISTOS_FERENTINSO_22102019
Κλείσιμο

Τι είναι αυτό που ζούμε, Χρήστο;
«Ζούμε την κλιματική αλλαγή και ας το σνομπάρουν μερικοί. Το βασικό είναι ο τρόπος που το αντιμετωπίζουν κάποιοι. Κανονικά έπρεπε να λέμε «σώστε και όχι αποζημιώστε». Αυτό που συνέβη ήταν πρωτοφανές αλλά σίγουρα θα μπορούσε να έχει γίνει μια πιο ουσιαστική τακτοποίηση και να κινηθούν πιο γρήγορα κάποια πράγματα. Δε γίνεται να ζητάνε γερόντια στις 4 το πρωί βοήθεια και να πηγαίνουν είκοσι ώρες μετά τα φουσκωτά. Είναι ουτοπικό να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο αλλά ίσως θα έπρεπε κάποια πράγματα σε επίπεδο προστασίας να είχαν λειτουργήσει καλύτερα».

Επιστρέφοντας στα τηλεοπτικά, θα ήθελα να μου πεις αν έχεις καταλάβει γιατί τα κανάλια επιλέγουν ηθοποιούς και τραγουδιστές για να παρουσιάσουν τηλεπαιχνίδια.
«Είναι ένας στίβος που χρειάζεται να έχεις επικοινωνία με τον κόσμο, να ρυθμίσεις μια κατάσταση. Δεν υπάρχουν πολλά πρόσωπα στον χώρο της παρουσίασης. Χρειάζονται ειδικά προσόντα. Τα τηλεπαιχνίδια είναι σύνθετη διαδικασία».

Σου αρέσει η ελληνική τηλεόραση; Είναι φούσκα ή ανάγκη το ότι θα έχουμε 30 σειρές, 15 μαγκαζίνο και άλλα τόσα τηλεπαιχνίδια;

«Στο πλαίσιο που είμαστε και για την αγορά την διαφημιστική έχουμε πολύ καλή τηλεόραση. Ισως έχουμε περισσότερα από όσα χρειάζονται, γιατί ακολουθούμε και την τάση που όταν πάει κάτι καλά όλοι το ακολουθούν και το κάνουν. Όμως έχουμε καλές παραγωγές, πέφτουν περισσότερα χρήματα και ο ανταγωνισμός βοηθά. Φέρνει όμως και άγχος και πίεση και οι άνθρωποι που δουλεύουν στην τηλεόραση ζούνε σε καταστάσεις απερίγραπτες».
Ο_ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ__4_

Έχεις αγωνία για τα νούμερα;

«Εχω πάντα αγωνία αλλά πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Εχουμε κάνει γυρίσματα και νιώθω καλά και συνήθως όταν νιώθω έτσι, πάει καλά. Στο παρελθόν όταν περνούσα δύσκολα στα γυρίσματα ή έβλεπα τους ανθρώπους στις κάμερες να βαριούνται, δεν πήγαινε».

Οι χειρότερες στιγμές σου ποιες ήταν;

«Εχω έναν τρόπο να τα διώχνω τα άσχημα. Σίγουρα μια δύσκολη στιγμή ήταν το πρωινό στον ΑΝΤ1, γιατί δεν μου πήγαινε λόγω χαρακτήρα, αλλά το αντιμετώπισα αξιοπρεπώς και είχαμε με την Σίσσυ Χρηστίδου μια καλή σχέση αλλά δεν λειτούργησε αυτό που κάναμε. Δύσκολο ήταν και όταν σταμάτησε το «Deal» στον ΑΝΤ1. Στο «Πάνω Κάτω» είχα στεναχωρηθεί. Ηταν κακή στιγμή για μένα. Συναίνεσα να αλλάξουμε το «Deal» με τον φόβο μήπως πέσουν τα νούμερα και έγινε ανακατωσούρα και δεν πήγε καλά».

***Η πρεμιέρα του «Μονομάχου» θα γίνει Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, στις 18.45 στον ΣΚΑΪ



Ειδήσεις σήμερα:

Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος του Blue Horizon για τη δολοφονία του Αντώνη

Πώς οι έφηβοι έγιναν λάτρεις της ακριβής κατανάλωσης - Οι 10 μάρκες που έγιναν σύμβολα

Βίντεο: Σε 18 μέτρα ύψος έφτασαν τα νερά στην κοιλάδα των Τεμπών - Σχεδόν κάλυψαν την κρεμαστή γέφυρα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης