Μεγκ Ράιαν: Η μεγάλη επιστροφή της ηθοποιού

Μεγκ Ράιαν: Η μεγάλη επιστροφή της ηθοποιού

Η αλλοτινή βασίλισσα των rom-com, αφού αποσύρθηκε οικειοθελώς από το Χόλιγουντ, επιστρέφει προσεχώς με την ταινία «What Happens Later» ως σκηνοθέτις και πρωταγωνίστρια

meg-raian-mak
Η Μεγκ Ράιαν έγινε τυχαία ηθοποιός. Το δικό της όνειρο ήταν να γίνει δημοσιογράφος - και αυτό ακριβώς σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Η ενασχόλησή της με την υποκριτική ήταν απλώς ένας τρόπος για να βγάζει το χαρτζιλίκι της μέχρι να πάρει το πτυχίο της. Κάπως έτσι βρέθηκε να παίζει την κόρη της Κάντις Μπέργκεν στην ταινία «Πλούσιες και διάσημες» το 1981.

Και καθώς το πρώτο ρολάκι άρχισαν να το διαδέχονται και άλλα, η δημοσιογραφία πέρασε στα μπαγιάτικα νέα. Μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες η Ράιαν έγινε η αγαπημένη της Αμερικής και η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα των ρομαντικών κομεντί «Φανταστική καταδίωξη», «Οταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι», «Εχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας», «Αγρυπνος στο Σιάτλ», «Ο Τζο ενάντια στο Ηφαίστειο», αλλά και «Doors», «Η πόλη των αγγέλων» και δύο ντουζίνες ακόμα ταινίες, στις οποίες εκείνη ήταν πάντα το πρώτο όνομα.

meg-ryan


Κλείσιμο
Και μετά ήρθε το διαζύγιο με τον Ντένις Κουέιντ, το 2001, λόγω της ανίερης σχέσης της με τον επίσης παντρεμένο Ράσελ Κρόου, για να ακολουθήσει ένας ρόλος υπερβολικά σέξι, δηλαδή εντελώς κόντρα σε αυτό που την είχε συνηθίσει το κοινό, στην ταινία «Η σκοτεινή πλευρά του πάθους» το 2003. Σαν να μαζεύτηκαν πολλά λάθη μαζί που κατέστησαν την αλλοτινή αγαπημένη τη νέα αντιπαθητική. Και η καριέρα της άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα.

80mQAkUMDsm3ROjwzB2iuNHp8Sz
H Mεγκ Ράιαν με τον συμπρωταγωνιστή της, Μαρκ Ράφαλο, στην ταινία «Η σκοτεινή πλευρά του πάθους»


Η Ράιαν, βέβαια, θεωρεί ότι εκείνη ήταν που έκλεισε την πόρτα στο Χόλιγουντ και όχι το αντίθετο. Ισχυρίζεται ότι η υποκριτική δεν την ιντρίγκαρε πια και ότι τα φώτα της δημοσιότητας είχαν αρχίσει να την κουράζουν.

Σε κάθε περίπτωση, η πάλαι ποτέ σταρ στα επόμενα χρόνια περιορίστηκε σε σποραδικές εμφανίσεις στον κινηματογράφο, που πάντως δεν έχαιραν και τόσο της ευνοϊκής αποδοχής του παρελθόντος. Κατά την ίδια, σκασίλα της. Εκείνη, λέει, προτιμούσε να περνάει περισσότερο χρόνο με τον γιο της Τζακ, που απέκτησε με τον Κουέιντ, και την υιοθετημένη κόρη της Ντέιζι, να βλέπει τους φίλους της και να περιποιείται τον κήπο της. Ησυχα πράγματα.

Δείτε το trailer της ταινίας «What Happens Later»
What Happens Later Trailer #1 (2023)

Το 2015 επανασυστήθηκε ως σκηνοθέτις με την ταινία «Ithaca», στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον καλό φίλο της Τομ Χανκς. Οχι, δεν τάραξε τα κινηματογραφικά νερά με την οπτική της, πάντως μετράει ότι προσπάθησε.

Προσεχώς, επαναλαμβάνει και το σκηνοθετικό εγχείρημα με το «What Happens Later», μια ρομαντική κομεντί όπως παλιά, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Ντέιβιντ Ντουκόβνι. Η Ράιαν επιστρέφει. Εμεινε όμως κανείς να την περιμένει;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης