Κώστας Νικούλι για την αλβανική καταγωγή του: «Όσο κι αν λέω ότι έχουμε ξεπεράσει τον ρατσισμό, έρχομαι αντιμέτωπος με πολλά θέματα»

Κώστας Νικούλι για την αλβανική καταγωγή του: «Όσο κι αν λέω ότι έχουμε ξεπεράσει τον ρατσισμό, έρχομαι αντιμέτωπος με πολλά θέματα»

«Το 2009 πήρα ελληνική ταυτότητα, ο αδερφός μου ταλαιπωρήθηκε αρκετά» πρόσθεσε ο ηθοποιός

kostas-nikouli
Ο Κώστας Νικούλι μίλησε για την ελληνική ιθαγένεια και την ταυτότητα που κατάφερε να λάβει το 2009, αλλά και το ζήτημα του ρατσισμού που έχει αντιμετωπίσει. 

Καλεσμένος της εκπομπής «Στούντιο 4» ο ηθοποιός με καταγωγή από την Αλβανία είπε: «Έχω πάρει ελληνική ταυτότητα από το 2009. Ο αδελφός μου, όμως, ταλαιπωρήθηκε αρκετά και την πήρε μετά από 4 χρόνια. Ο Πάνος Κούτρας είχε πει ότι τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα να παίρνουν ελληνική ιθαγένεια. Πέρασε για λίγο αλλά μετά διακόπηκε αυτός ο νόμος».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvb1aljhdeg1)

Ο ηθοποιός συνέχισε, επισημαίνοντας πως: «Το ότι εν τέλει πήραμε ελληνικά χαρτιά και πρόσθεσαν Νικούλης και όχι Νικούλι. Το πρόσθεσαν για να φαίνεται ότι το παιδί είναι Έλληνας. Κάπως το σκέφτηκα και ήθελα να κρατήσω το Νικούλι. Όσο και αν λέω ότι έχουμε ξεπεράσει τον ρατσισμό, έρχομαι αντιμέτωπος με πολλά θέματα. Δεν γίνεται προσωπική επίθεση αλλά θα πουν ότι ο τάδε κατάγεται από την τάδε χώρα. Αυτό το πράγμα δείχνει ότι δεν το έχουμε ξεπεράσει. Όσο λέμε ότι το έχουμε ξεπεράσει όλο και ερχόμαστε αντιμέτωποι. Είναι ένα μεγαλύτερο θέμα που μετά πάει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, όπως τις γυναικοκτονίες. Παρατηρώ ότι με ανθρώπους που θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία είναι δύσκολο να τους δείξεις έναν άλλον κόσμο».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο 36χρονος που σκοτώθηκε στο Blue Horizon ζούσε σε εργατικές κατοικίες στο Λασίθι - Μέλος 10μελούς οικογένειας

Το TikTok «ξεμπρόστιασε» αστυνομικό για τις ερωτικές του περιπτύξεις με γυναίκα σε περιπολικό - Δείτε βίντεο

Τραγωδία με 4χρονα δίδυμα στη Φλόριντα: Αποκοιμήθηκαν αγκαλιασμένα σε μπαούλο και πέθαναν από ασφυξία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης