Κάρλος Σαντάνα: Ζήτησε συγγνώμη από την κοινότητα των τρανς - «Λυπάμαι για τα αναίσθητα σχόλιά μου»

Κάρλος Σαντάνα: Ζήτησε συγγνώμη από την κοινότητα των τρανς - «Λυπάμαι για τα αναίσθητα σχόλιά μου»

Ο διάσημος μουσικός έκανε πρόσφατα σε συναυλία του μερικές αμφιλεγόμενες δηλώσεις για τα τρανσέξουαλ άτομα

carlos_santana
Ο Κάρλος Σαντάνα ζήτησε συγγνώμη από την LGBTQ+ κοινότητα, μετά τα υποτιμητικά σχόλια που έκανε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συναυλίας του και τα οποία έγιναν viral.

«Λυπάμαι για τα αναίσθητα σχόλιά μου. Δεν αντικατοπτρίζουν ότι θέλω να τιμώ και να σέβομαι τα ιδανικά και τις πεποιθήσεις όλων των ανθρώπων. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά που είπα πλήγωσαν τους ανθρώπους και δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από την κοινότητα των τρανσέξουαλ και όλους όσους προσέβαλα», ανέφερε ο διάσημος μουσικός σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook την Πέμπτη, 24 Αυγούστου, και η οποία αργότερα διαγράφηκε.
Ο 76χρονος Σαντάνα συνέχισε: «Να ο προσωπικός μου στόχος που προσπαθώ να πετύχω κάθε μέρα. Θέλω να τιμώ και να σέβομαι τα ιδανικά και τις πεποιθήσεις όλων των ανθρώπων είτε είναι LGBTQ είτε όχι. Αυτός είναι ο πλανήτης της ελεύθερης βούλησης και σε όλους μας έχει δοθεί αυτό το δώρο. Θα επιδιώξω τώρα αυτόν τον στόχο για να είμαι ευτυχισμένη και να διασκεδάζω και για όλους να πιστεύουν αυτό που θέλουν και να ακολουθούν την καρδιά τους χωρίς φόβο. Χρειάζεται θάρρος για να αναπτυχθείς και να λάμψεις στο φως που είσαι και να είσαι αληθινός, γνήσιος και αυθεντικός. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε να λάμπουμε το φως μας με αγάπη και φιλοφρονήσεις. Να έχετε μια ένδοξη ύπαρξη. Ειρήνη».

Την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, μια δήλωσε που αντικατέστησε την προηγούμενη ανάρτηση στο Facebook έγραφε: «Η ενέργεια της συνείδησης παράγει το είδος της. το μίσος γεννά μίσος η αγάπη γεννά αγάπη».

the energy of consciousness generates its own kind. hate begets hate love begets love.

Posted by Carlos Santana on Friday, August 25, 2023

Τα σχόλια του Σαντάνα κατά των τρανσέξουαλ ατόμων
Σάλο στο διαδίκτυο προκάλεσε ένα απόσπασμα από τη συναυλία του Σαντάνα στο Ατλάντικ Σίτι, στα τέλη Ιουλίου, όπου ο κιθαρίστας σταμάτησε κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του για να μοιραστεί τις σκέψεις του για τα τρανσέξουαλ άτομα.

«Όταν ο Θεός δημιούργησε εσένα και εμένα, πριν βγούμε από τη μήτρα, ξέρεις ποιος είσαι και τι είσαι», είπε και πρόσθεσε: «Αργότερα, όταν μεγαλώνεις, βλέπεις πράγματα και αρχίζεις να πιστεύεις ότι θα μπορούσες να είσαι κάτι που ακούγεται καλό, αλλά ξέρεις ότι δεν είναι σωστό».
Κλείσιμο
Στη συνέχεια, ο κιθαρίστας πήγε τα σχόλιά του ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας έναν ευρέως αμφιλεγόμενο ισχυρισμό ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα: «Επειδή μια γυναίκα είναι μια γυναίκα και ένας άνδρας είναι ένας άνδρας - αυτό είναι όλο. Ό,τι θέλετε να κάνετε στην ντουλάπα, αυτό είναι δική σας δουλειά. Είμαι εντάξει με αυτό».

Ο Σαντάνα έκανε επίσης μια αναφορά στον κωμικό Ντέιβ Σαπέλ - ο οποίος έχει επίσης επικριθεί τα τελευταία χρόνια για σχόλια κατά των τρανς κατά τη διάρκεια του stand-up προγράμματος του - φέρνοντας τα χέρια του ενωμένα και λέγοντας: «Είμαι έτσι με τον αδελφό μου Ντέιβ Σαπέλ».

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα

Πληροφορίες για την Περιφέρεια Αττικής: Οι πρώτες υποψηφιότητες του Νίκου Χαρδαλιά

Η αποθεωτική υποδοχή του Τεντόγλου στο ξενοδοχείο και η μπύρα με την Ντρισμπιώτη - Δείτε βίντεο

Μυστήριο με τις «επισκευές» που ανέφερε η αεροσυνοδός του Πριγκόζιν - Υπήρξε παραβίαση ασφαλείας στο Embraer;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης