Ο Andrew Lambrou δεν κατάφερε να κερδίσει στη Eurovision αλλά δεν περνάει πλέον απαρατήρητος

Ο Andrew Lambrou δεν κατάφερε να κερδίσει στη Eurovision αλλά δεν περνάει πλέον απαρατήρητος

O τραγουδιστής που εκπροσώπησε την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Eurofans - και όχι μόνο

artAndrew
Ημιτελικός Eurovision. Η σκηνή σκοτεινή, γεμάτη καπνούς, με έναν τεράστιο καταρράκτη στο φόντο. Εκείνος εμφανίζεται ντυμένος στα μαύρα και ξυπόλητος, δίχως μπαλέτα και τεχνάσματα. Από την πρώτη νότα και το κοντινό πλάνο του καταλάβαμε ότι αυτή η ερωτική μπαλάντα θα πάρει το πράσινο φως για τον τελικό. Και παρότι το τραγούδι «Break A Broken Heart» που εκπροσώπησε την Κύπρο έφτασε μέχρι τη 12η θέση, το χαμόγελο και το βαθύ βλέμμα του Αντριου Λάμπρου που το ερμήνευσε τον κατέταξαν στις πιο σέξι εμφανίσεις του διαγωνισμού.
Andrew__2_
Andrew__6_

Μπορεί εμείς να τον γνωρίσαμε λόγω της Eurovision, αλλά ο 24χρονος τραγουδιστής μετρά ήδη αρκετά χρόνια πορείας στον χώρο της μουσικής και έχει το δικό του φανατικό κοινό, με σχεδόν 700 χιλιάδες θαυμαστές να τον ακολουθούν στο TikTok και 548 χιλιάδες στο Instagram. Ο Αντριου γεννήθηκε και μένει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, αλλά καμαρώνει για τις ελληνοκυπριακές ρίζες του. Από μικρό παιδί λάτρευε τη μουσική, γι’ αυτό και φοίτησε σε μουσικό σχολείο, έμαθε επαγγελματικά πιάνο και στη συνέχεια έκανε μαθήματα τραγουδιού.

Σε ηλικία μόλις 5 ετών κέρδισε έναν μουσικό διαγωνισμό με τη διασκευή του «Doe A Deer» από το soundtrack της «Μελωδίας της Ευτυχίας». Στα επόμενα χρόνια ανέβαζε διάφορες διασκευές στο YouTube, ενώ το 2015 συμμετείχε στο «X Factor Australia». Σύντομα θα μεταπηδούσε στη σύνθεση τραγουδιών και σε ένα συμβόλαιο με τη City Pop Records, με την οποία κυκλοφόρησε τρία singles. Το 2021 διαγωνίστηκε στο «Australia Decides» τερματίζοντας στην 7η θέση. Εναν χρόνο αργότερα ο νέος με τα πολλά ταλέντα υπέγραψε με την Panik Records και επιλέχθηκε εσωτερικά από το CyBC για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023.

Η μουσική του έχει επιρροές από τον The Weeknd, τον Μπρούνο Μαρς και τον Μάικλ Τζάκσον, αλλά και από τους Ελληνες καλλιτέχνες που άκουγε στο σπίτι του: Κωσταντίνο Αργυρό, Νίκο Βέρτη και Παντελή Παντελίδη. Κάπως έτσι του ήρθε η ιδέα να ανοίξει το δικό του κανάλι στο YouTube, με τις διασκευές του να σημειώνουν νούμερα-ρεκόρ στα views. «Ηταν πολύ δύσκολο στην αρχή. Ο κόσμος άρχισε να με προσέχει όταν έκανα το “Dusk Till Dawn”.

Αυτό ήταν ένα πολύ καθοριστικό τραγούδι για μένα γιατί οι αντιδράσεις ήταν συγκλονιστικά όμορφες. Μέχρι και σήμερα εμπνέομαι πολύ από εκείνα τα σχόλια», θυμάται καθώς συζητάμε, άρτι αφιχθείς από τα Κύθηρα όπου έκανε διακοπές. Αυτό μου δίνει την ευκαιρία να τον ρωτήσω αν έχει επισκεφθεί τη Λήμνο, από την οποία κατάγεται η γιαγιά του. «Οχι, δυστυχώς, δεν έχω πάει ακόμα, αλλά είναι στη λίστα μου. Αισθάνομαι ότι όταν επισκέπτομαι τα μέρη από όπου κατάγονται οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου, με τους οποίους έχω ιδιαίτερη σχέση, κάτι συμβαίνει μέσα μου, οπότε ανυπομονώ να πάω».
Andrew__1_
Andrew__3_

Πώς είναι, αλήθεια, η ζωή του στην Αυστραλία; Εχει σκεφτεί να μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα; «Στην Αυστραλία μεγάλωσα, θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι Ελληνοκύπριος και Αυστραλός. Εχω σκεφτεί να μετακομίσω στην Ελλάδα και πιστεύω ότι η μουσική θα μου επιτρέψει να περάσω πολύ χρόνο εδώ και στην Κύπρο. Οι γονείς μου μού το έλεγαν συνέχεια και δεν το πίστευα: κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ αισθάνομαι πολύ οικεία, παρόλο που είναι τόσο μακριά από το σπίτι μου και τους φίλους μου στην Αυστραλία».

Κλείσιμο
Ο Αντριου μου αναφέρει πόσο περίεργο του φαίνεται που ο κόσμος τον αναγνωρίζει πλέον στον δρόμο. «Πολλοί άνθρωποι με έχουν πλησιάσει για να μου σχολιάσουν την εμφάνισή μου στη Eurovision. Αισθάνομαι πολύ αγαπητός και καλοδεχούμενός εδώ, και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτή την αγάπη και την υποστήριξη».

Η συμμετοχή του στην Eurovision ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Στο πλευρό του ήταν όλη η οικογένειά του που στήριξε την προσπάθειά του από την αρχή. Ο Αντριου, μάλιστα, μου αναφέρει ότι όταν κατέβηκε από τη σκηνή το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τηλεφωνήσει στη γιαγιά και τον παππού του για να πάρει την ευχή τους. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία; «Εν ολίγοις, η Eurovision ήταν μία από τις πιο εκπληκτικές εμπειρίες της ζωής μου. Σίγουρα θα συμμετείχα ξανά και θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου αυτό το συναίσθημα. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων για τις πόρτες που μου άνοιξε στη μουσική και τον εαυτό μου, αλλά είχα και τη συνεχή υποστήριξη από την Ελλάδα και την Κύπρο», μου απαντά. Ολοι οι συμμετέχοντες λένε πως η σκηνή είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να σε καταπιεί. Αναρωτιέμαι πώς ένιωσε εκείνος. «Θυμάμαι ότι στην πρώτη πρόβα ήμουν λίγο νευρικός, αλλά αφού εξοικειώθηκα με το περιβάλλον, ένιωσα ότι ήταν το μέρος όπου έπρεπε να βρίσκομαι. Τα έδωσα όλα σε εκείνη τη σκηνή και θα θυμάμαι αυτά τα συναισθήματα για πάντα».
Andrew__4_

Παρά τα δυσοίωνα προγνωστικά ότι το τραγούδι δεν θα περνούσε στον τελικό, η λιτή και άκρως συναισθηματική ερμηνεία του Αντριου τα ανέτρεψε. Ωστόσο, οι ψήφοι που πήρε στον τελικό δεν ήταν αντάξιοι της προσπάθειάς του. Τον ρωτώ αν ένιωσε αδικημένος. «Η υποστήριξη κατά τη διάρκεια και μετά τη Eurovision ήταν ειλικρινά συγκλονιστική. Η δουλειά μου ήταν να τα δώσω όλα, δεν είχα επικεντρωθεί στους βαθμούς. Εισέπραξα τόση αγάπη από την Ελλάδα και την Κύπρο και μόνο σε αυτό ήμουν συγκεντρωμένος. Να τους κάνω υπερήφανους. Είμαι OK με τον εαυτό μου».

Oι Eurofans, από την άλλη, ενθουσιάστηκαν με τον Αντριου. Στα blogs του διαγωνισμού ψηφίστηκε ανάμεσα στις πιο σέξι συμμετοχές. «Οταν το έμαθα κοκκίνισα», μου λέει. «Δεν πρόκειται να παραπονεθώ γι’ αυτό το κομπλιμέντο και ευχαριστώ τη μαμά και τον μπαμπά μου. Πρέπει να πω, όμως, ένα μπράβο στον οίκο Dante και στον στυλίστα μου Μιχάλη Τσούκα που με έκαναν να νιώσω άνετα πάνω στη σκηνή. Μου αρέσει το φλερτ και μπορώ να γίνω διεκδικητικός στις σχέσεις μου. Για να σου πω την αλήθεια, η αγάπη είναι παντού γύρω μου και ως καλλιτέχνης αντανακλάται στη δουλειά μου. Μου δίνει κίνητρο, υλικό για να γράψω, έμπνευση και πολλά άλλα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης