Μπράντλεϊ Κούπερ: Η οικογένεια του Λέοναρντ Μπερνστάιν υπερασπίστηκε τον ηθοποιό για την προσθετική μύτη

Μπράντλεϊ Κούπερ: Η οικογένεια του Λέοναρντ Μπερνστάιν υπερασπίστηκε τον ηθοποιό για την προσθετική μύτη

Διαμάχη ξέσπασε στο ίντερνετ για την αισθητική επιλογή που έκανε ο ηθοποιός για να υποδυθεί τον Εβραίο συνθέτη στην ταινία «Maestro»

bradley_cooper
Μία ημέρα μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ του «Maestro», της επερχόμενης ταινίας για τον Λέοναρντ Μπερνστάιν, με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Κούπερ, τα παιδιά του μεγάλου δημιουργού της κλασικής μουσικής υπερασπίστηκαν την ταινία ενάντια στις διαδικτυακές κατηγορίες περί αντισημιτισμού.
Η κριτική αφορά την επιλογή του Κούπερ να φορέσει προσθετική μύτη για να υποδυθεί τον Μπερνστάιν και έχει προωθήσει μια συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με το ποιος πρέπει να μπορεί να υποδύεται εβραϊκούς ρόλους, με ορισμένους σχολιαστές να φτάνουν στο σημείο να χαρακτηρίζουν την ερμηνεία του Κούπερ ως «εβραιοπρόσωπη». (Ο Κούπερ δεν είναι Εβραίος).

Μια κοινή δήλωση των Τζέιμι, Αλεξάντερ και Νίνα Μπερνστάιν, των παιδιών του μαέστρου, αναφέρει: «Μας ραγίζει την καρδιά να βλέπουμε οποιεσδήποτε παραποιήσεις ή παρεξηγήσεις των προσπαθειών [του Κούπερ]. Τυχαίνει να είναι αλήθεια ότι ο Λέοναρντ Μπερνστάιν είχε μια ωραία, μεγάλη μύτη. Ο Μπράντλεϊ επέλεξε να χρησιμοποιήσει μακιγιάζ για να ενισχύσει την ομοιότητά του, και είμαστε απολύτως εντάξει με αυτό. Είμαστε επίσης σίγουροι ότι και ο μπαμπάς μας θα ήταν εντάξει με αυτό».

Προσθέτουν ότι οι επικρίσεις είναι «ανειλικρινείς προσπάθειες να υποβαθμιστεί ένα επιτυχημένο άτομο - μια πρακτική που παρατηρήσαμε ότι διαπράττεται πολύ συχνά στον ίδιο μας τον πατέρα».

Λογαριασμοί του Twitter έσπευσαν να κρίνουν την αισθητική επιλογή, αναρτώντας δίπλα-δίπλα φωτογραφίες του Μπερνστάιν του Κούπερ και του πραγματικού Μπερνστάιν, με κάποιους να σημειώνουν ότι η προσθετική μύτη ήταν μεγαλύτερη και πιο μυτερή από τη δική του Μπερνστάιν.
Maestro | Official Teaser | Netflix

Οι αντιδράσεις για την προσθετική μύτη του Μπράντλεϊ Κούπερ
Το τρέιλερ της ταινίας «Maestro» με πρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Κούπερ, για τη βιογραφική ταινία του Λέοναρντ Μπερνστάιν, κυκλοφόρησε στις 15 Αυγούστου. Ωστόσο, κάτι ασυνήθιστο τράβηξε την προσοχή του κόσμου.

Η ταινία «Maestro» περιγράφεται ως μια «ατρόμητη ιστορία αγάπης» μεταξύ του διάσημου μουσικού συνθέτη, τον οποίο υποδύεται ο Μπράντλεϊ Κούπερ και της συζύγου του, Φελίσια Μοντελέγκρε Κον Μπερνστάιν, την οποία παίζει η Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Κλείσιμο
Παραγωγοί είναι οι Στίβεν Σπίλμπεργκ και Μάρτιν Σκορσέζε, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ίδιος ο Μπράντλεϊ Κούπερ.

Παρά την περιέργεια για το πώς θα ενσαρκώσει ο διάσημος ηθοποιός τον καταξιωμένο συνθέτη, αυτό που τράβηξε τα βλέμματα ήδη από την πρώτη γεύση της ταινίας που δόθηκε με το τρέιλερ, ήταν η προσθετική μύτη του πρωταγωνιστή, με πολλούς να κάνουν λόγο για «εβραιόφατσα» και να εξελίσσεται σε μια μεγάλη διαδικτυακή διαμάχη.

Μεταξύ αυτών που έσπευσαν να σχολιάσουν ήταν και η Εβραία ηθοποιός Τρέισι Άν Όμπερμαν, η οποία ανέφερε: «Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι σε θέση να υποδυθεί τον Elephant Man χωρίς προσθετικά, θα πρέπει να είναι σε θέση να υποδυθεί και έναν Εβραίο χωρίς να χρειάζεται προσθετικά – ειδικά μια "εβραϊκή" μύτη».
«Μόλις είδα μια φωτογραφία του πραγματικού Λέοναρντ Μπερνστάιν… η μεγάλη αντισημιτική προσθετική μύτη του Μπράντλεϊ Κούπερ σίγουρα δεν ήταν απαραίτητη...» σχολίασε ένας άλλος λογαριασμός, ενώ ένας τρίτος πρόσθεσε: «Χρησιμοποιεί όλα αυτά τα τεχνάσματα για να κερδίσει ένα Όσκαρ».

«Φαίνεται εντελώς περιττό να πάει προς αυτή την κατεύθυνση δεδομένης της αλλόκοτης ομοιότητας» ήταν ένα από τα σχόλια και ένας άλλος διαδικτυακός λογαριασμός σημείωσε: «Ο πραγματικός Λέοναρντ Μπερνστάιν δεν είχε την αστεία μύτη που φοράει ο Κούπερ».

Σχετικά με την ταινία
Ο Κούπερ, επίσης, έγραψε το σενάριο μαζί με τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο Τζος Σίνγκερ, ενώ ήταν σε στενή συνεργασία με τα παιδιά του συνθέτη, Τζέιμι, Αλεξάντερ και Νίνα.

Η ταινία θα αφορά μια περίοδο ζωής 30 χρόνων και θα εστιάζει στην περίπλοκη ιστορία του γάμου του Μπερνστάιν με την ηθοποιό Φελίσια Μοντελέγκρε εν μέσω των πολλών σχέσεων που είχε με άνδρες.
maestro_-_bernestein

Ο αγαπημένος μουσικός συνθέτης πέθανε σε ηλικία 72 ετών στο διαμέρισμά του στο Upper West Side μόλις πέντε ημέρες πριν από την συνταξιοδότησή του το 1990.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τον Σεπτέμβριο. Θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο και θα προβάλλεται στην πλατφόρμα του Netflix από τις 20 Δεκεμβρίου.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η υποπαραλλαγή Eris μέσα από πέντε ερωτήματα - Πότε θα έρθει το νέο εμβόλιο

Θεσσαλονίκη: «Δεν κατάλαβα τίποτα», λέει ο οδηγός του φορτηγού από το φρικτό δυστύχημα

Αργεντινή: Λεωφορείο πήρε φωτιά στη μέση του δρόμου - Έτρεχαν να σωθούν οι επιβάτες, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης