«Barbie»: Ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια στο box office σε 17 μέρες και έγραψε ιστορία!

«Barbie»: Ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια στο box office σε 17 μέρες και έγραψε ιστορία!

Καμία ταινία δεν έχει πουλήσει τόσα πολλά εισιτήρια τόσο γρήγορα στην ιστορία των 100 ετών της Warner Bros

barbie2671
Επιτυχία άνευ προηγουμένου σημείωσε η ταινία της «Barbie», καθώς οι εισπράξεις από τα εισιτήρια  έσπασαν τα ταμεία κάνοντας τζίρο άνω του 1 δισ. δολαρίων παγκοσμίως, μέσα σε μόλις 17 μέρες από την κυκλοφορία της.

Η «Barbie», που έκανε το ντεμπούτο της στις 20 Ιουλίου, απέφερε συνολικά 459 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη από τα εισιτήρια  στη Βόρεια Αμερική και άλλα 572 εκατομμύρια δολάρια από κινηματογραφικές αίθουσες του εξωτερικού παγκοσμίως.

BARBIE - new official trailer (greek subs)


Στην ιστορία των 100 ετών της Warner Bros, «καμία ταινία δεν έχει πουλήσει τόσα πολλά εισιτήρια τόσο γρήγορα», δήλωσε στους New York Times ο πρόεδρος της εγχώριας διανομής της Warner Bros, Τζεφ Γκολντστέιν.

Είναι η πρώτη ταινία που σκηνοθετήθηκε αποκλειστικά από γυναίκα, η οποία κατάφερε να υπερβεί το 1 δισ. δολάρια σε κέρδη παγκοσμίως. Πριν από τη μεγάλη επιτυχία της «Barbie», μόνο λίγες γυναίκες σκηνοθέτες στις ΗΠΑ είχαν πλησιάσει το ορόσημο του 1 δισ. δολαρίων.

Βασίζεται στην εμβληματική σειρά παιχνιδιών της Mattel. Παρόλο που η Mattel ήταν παραγωγός της ταινίας, κοινό και κριτικοί εκτίμησαν τον σατιρικό τόνο που έφερε η Γκέργουικ στην ιστορία, η οποία αγγίζει θέματα καπιταλισμού, ταυτότητας και υπαρξισμού. Το CinemaScore έβαλε βαθμολογία Α και η βαθμολογία 90% στο site Rotten Tomatoes ήταν μόνο δύο από τις ιστοσελίδες που αξιολόγησαν θετικά την ταινία.

Παρά το γεγονός ότι η Mattel στοχεύει σε ένα σίκουελ της ταινίας, η σκηνοθέτιδα της «Barbie», Γκρέτα Γκέργουικ αποκλείει προς το παρόν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κλείσιμο
Μιλώντας στους «New York Times», η Γκρέτα Γκέργουικ δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι άλλο. Μετά το τέλος κάθε ταινίας, αισθάνομαι ότι δεν θα υπάρξει άλλη ιδέα και αυτό που ήθελα να κάνω, το έκανα. Δεν θέλω να διαλύσω τα όνειρα κάποιου, αλλά εγώ είμαι στο μηδέν αυτή τη στιγμή».


Ειδήσεις σήμερα:

Οι γονείς της ογκολόγου στη Νέα Υόρκη ήταν στο σπίτι όταν πυροβόλησε το μωρό της και μετά αυτοκτόνησε

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη μητέρας που ξυλοκόπησε την κόρη της επειδή ήθελε να βγει με τον φίλο της

«Έβαλα τη φωτιά μπροστά στο σπίτι μου» λέει ο 87χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση στον Άγιο Στέφανο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης