Θεσσαλονίκη: Καταδίκη μητέρας που ξυλοκόπησε την κόρη της επειδή ήθελε να βγει με τον φίλο της

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη μητέρας που ξυλοκόπησε την κόρη της επειδή ήθελε να βγει με τον φίλο της

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μέσα στο σπίτι που ζει η οικογένεια στη δυτική Θεσσαλονίκη - Η ποινή που επιβλήθηκε στη μητέρα έχει τριετή αναστολή

viasmos
Σε φυλάκιση πέντε μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μια 42χρονη μητέρα που ξυλοκόπησε την δωδεκαχρονη κόρη της, επειδή ήθελε να βγει το βράδυ με τον φίλο της.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μέσα στο σπίτι που ζει η οικογένεια στη δυτική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, ο καβγάς ξεκίνησε όταν η δωδεκαχρονη ανέφερε ότι θέλει να βγει με τον φίλο της το βράδυ και η 42χρονη της το απαγόρευσε. Λίγα λεπτά αργότερα, η μητέρα την χτύπησε με σφαλιάρα στο πρόσωπο και με τα χέρια στην πλάτη, της έσπασε το κινητό της τηλέφωνο και την ξαναχτύπησε με το κόκκαλο παπουτσιών.

Όπως ανέφερε η ανήλικη στην κατάθεσή της στην αστυνομία, μετά τον καβγά η 42χρονη την έδιωξε από το σπίτι και εκείνη προσπάθησε να απομακρυνθεί με ωτοστόπ. Μια γυναίκα που αντιλήφθηκε την ανήλικη να περπατάει μόνη της και ταραγμένη στη μέση του δρόμου την πλησίασε και της προσέφερε βοήθεια, ενώ παράλληλα ειδοποίησε και το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Η μητέρα με καταγωγή από την Ουκρανία, που ήρθε με την οικογένειά της στην Ελλάδα πριν από ενάμιση χρόνο για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, στην απολογία της παραδέχθηκε ότι χτύπησε την ανήλικη, όμως όχι με τη βιαιότητα που κατήγγειλε η κόρη της.

Κλείσιμο
«Ηταν η κακιά στιγμή, θέλω το καλό του παιδιού μου», ανέφερε η γυναίκα. «Καταλαβαίνω πως δεν έπρεπε να σηκώσω χέρι επάνω της. Είναι 12 ετών και ήθελε να βγει με τον φίλο της πολύ αργά, αλλά είμαι μάνα, πως να την αφήσω να βγει έτσι; Πάνω στα νεύρα μου τη χτύπησα με μια σφαλιάρα στο μάγουλο. Όλα έγιναν πάνω στα νεύρα μου», είπε.

Η 42χρονη αρνήθηκε ότι έσπασε το κινητό της κόρης της και ότι την έδιωξε από το σπίτι και υποστήριξε ότι η ανήλικη έφυγε κρυφά χωρίς να το καταλάβει. «Είμαι μητέρα και το έκανα πάνω στα νεύρα μου. Θέλω το καλό του παιδιού μου. Θέλω να καταλάβετε ότι είμαι μητέρα και ότι το κακό μπορεί να συμβεί στα καλά καθούμενα. Μαλωσαμε. Το έχω μετανιώσει», κατέληξε. Σημειώνεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Διακινητής στο Κιλκίς ξυλοκόπησε έγκυο μετανάστρια για να τη ληστέψει - «Τη χτύπησε με κλοτσιές και πέτρες»

Ο Ιρανός λέει ότι δεν σκότωσε τον 40χρονο Έλληνα στην Κύπρο - «Τσακώθηκαν μια ημέρα πριν», κατέθεσε μάρτυρας

ΕΛ.ΑΣ.: Πέρσι έγινε το περιστατικό με τον ξυλαδαρμό ζευγαριού ηλικιωμένων από υπεύθυνο beach bar στη Χαλκιδική

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης