Άνγκους Κλάουντ: Τα έζησε όλα και πέθανε στα 25 - Η απότομη επιτυχία, τα ναρκωτικά και οι αυτοκτονικές σκέψεις

Άνγκους Κλάουντ: Τα έζησε όλα και πέθανε στα 25 - Η απότομη επιτυχία, τα ναρκωτικά και οι αυτοκτονικές σκέψεις

Ο «ντίλερ» του Euphoria που αγάπησε το κοινό σέρβιρε βάφλες, έμπλεξε με τα ναρκωτικά και κατέρρευσε όταν έχασε τον πατέρα του

angus_clous8389
Στα 25 του, ο Άνγκους Κλάουντ μετρούσε ήδη μία τεράστια επιτυχία και εκατομμύρια φαν στον κόσμο. Αγαπήθηκε κυρίως, μέσα από τον ρόλο του στο «Euphoria», τον οποίο πήρε τυχαία. Η τραγική ειρωνεία ήταν που υποδυόταν έναν έμπορο ναρκωτικών, μιας και οι φήμες θέλουν τον νεαρό ηθοποιό να έχει πεθάνει από υπερβολική δόση.

Το αναδυόμενο αστέρι της HBO άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι της οικογένειάς του στο Όκλαντ της Καλιφόρνια τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, μόλις λίγες μέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του, τον οποίο μάλλον δεν κατάφερε να διαχειριστεί ποτέ. Γνώρισε γρήγορα την επιτυχία, την απώλεια, την πτώση και το τέλος. Το αγόρι από την Καλιφόρνια που έγινε ο πιο «αγαπημένος ντίλερ» της μικρής οθόνης, σκόρπισε τη θλίψη με τον χαμό του.
euphoria___fezco_confronts_nate__season_1_episode_7_clip____HBO_0-35_screenshot
Στιγμιότυπο από τη σειρά «Euphoria»


Ο σερβιτόρος που έτυχε να γίνει ηθοποιός
Γεννημένος στο Όκλαντ της Καλιφόρνια στις 10 Ιουλίου 1998, ήταν ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια του. Από νωρίς παρουσίασε μια κλίση στις τέχνες, αφού σπούδασε στο Τμήμα Σχεδιασμού και Παραγωγής της Σχολής Τεχνών στη γενέτειρά του, όπου και ήταν συμμαθητής με τη συμπρωταγωνίστριά του στη δραματική σειρά της HBO, Ζεντάγια. Παρόλα αυτά, δεν είχε ποτέ όνειρο να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Αντ' αυτού, ασχολήθηκε περισσότερο τα σκηνικά στο θέατρο. Το 2019 δήλωσε στη Wall Street Journal ότι όταν τον πλησίασε ένας ατζέντης κάστινγκ στη Νέα Υόρκη, νόμιζε ότι επρόκειτο για απάτη. «Με ρώτησε αν θα ήμουν διατεθειμένος να κάνω μια οντισιόν, αλλά δεν μου είπε ακριβώς για ποιο λόγο» είχε πει. Τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για το «Euphoria». Πριν τον ανακαλύψει ο ατζέντης, σέρβιρε κοτόπουλο και βάφλες στο Μπρούκλιν.
cN3n9UBBtRASNLSibS8WUZD1d1A
Κλείσιμο

Τα ναρκωτικά και τα μπλεξίματα με τον νόμο
Αν και όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά στη ζωή του, η μαύρη σκιά των καταχρήσεων τον κυρίευσε για ένα μεγάλο διάστημα και σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, ίσως να τον οδήγησε στον θάνατο. Είναι γεγονός, ότι η μητέρα του, Λίζα, όταν κάλεσε βοήθεια την 31η Ιουλίου, ισχυρίστηκε ότι ο γιος της πήρε υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ο ίδιος δεν το είχε αρνηθεί σε συνεντεύξεις του. «Αυτό το είδος εθισμού ξεπερνά και καταλαμβάνει τον εγκέφαλό σου, οπότε είναι σχεδόν μια ψυχική ασθένεια τύπου και θα σε κυριεύσει και θα καταστρέψει τη ζωή σου. Δεν θα το ευχόμουν στους χειρότερους εχθρούς μου, έχω χάσει φίλους από αυτή τη μαλα..., με καταλαβαίνεις;» είχε πει στο Complex.

Μεγάλη διάσταση είχε πάρει και η καταγγελία του πρώην μάνατζέρ του. Ο Ντιόμι Κορδέρο κατηγόρησε τον Άνγκους Κλάουντ για λεκτική κακοποίηση, συναισθηματική δυσφορία και εθισμό στα ναρκωτικά.
337296425_158563423783119_4990559798131279404_n

Μεταξύ άλλων, ο μάνατζερ ταλέντων ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός ήταν εθισμένος στα συνταγογραφούμενα φάρμακα και μάλιστα έκανε εμετό πάνω του, ενώ του έκανε ΚΑΡΠΑ μετά από υπερβολική δόση. Σύμφωνα με τον Κορδέρο, γνώρισε τον ηθοποιός ενώ εργαζόταν ως βοηθός ψυχικής υγείας σε μια κλινική αποτοξίνωσης. Οι δυο τους ανέπτυξαν στενό δεσμό και ο Κορδέρο έγινε τελικά ο μάνατζερ ταλέντων του Κλάουντ τον Απρίλιο του 2021. Πριν αναλάβει, η προσωπική και επαγγελματική ζωή του Άνγκους Κλάουντ βρισκόταν σε «κατάσταση αταξίας, αλλά οι δυο τους συνεργάστηκαν για να επαναφέρουν τον ηθοποιό σε σωστή πορεία».

Η απότομη φήμη
Όπως έχει παραδεχτεί σε περισσότερες από μία συνεντεύξεις του, επινοούσε «ζουμερές» απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για να φαίνεται πιο ενδιαφέρον στο κοινό του. 

Πάντα τόνισε, πόσο του λείπει η κανονική του ζωή. «Δεν μπορώ ποτέ να επιστρέψω στο να είμαι ένας κανονικός άνθρωπος για τον οποίο κανείς δεν δίνει δεκάρα. Όλοι είναι εντάξει, αλλά δεν μου αρέσει να αισθάνομαι πιο ξεχωριστός από τους άλλους ανθρώπους. Δεν είμαι καλύτερος από κανέναν. Απλά νιώθω περίεργα να μου φέρονται σαν να είμαι κάποιος» είχε πει.

pFKAYz9OWjL4LQQY9outYxOrY79

Η απώλεια που δεν κατάφερε να διαχειριστεί
Ο 65χρονος Κόνοε Χίκεϊ, πατέρας του Κλάουντ άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν πεθάνει ο γιος του, στις 18 Μαΐου και σύμφωνα με τη μητέρα του ηθοποιού, Λίζα, ο Χίκεϊ πέθανε «μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο».

Το TMZ αποκάλυψε ότι ο Άνγκους πέθανε στο σπίτι της οικογένειάς του τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, με την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία του Όκλαντ να ανταποκρίνονται άμεσα στην κλήση από τη μητέρα του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πηγές από το στενό περιβάλλον του Άνγκους Κλάουντ αναφέρουν ότι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον χαμό του πατέρα του, που ήταν «ο καλύτερός του φίλος», όπως σημειώνουν.

«Ο Άνγκους πάλευε με σοβαρές αυτοκτονικές σκέψεις μετά την επιστροφή του από την Ιρλανδία, όπου ο ο ίδιος και η οικογένειά του άφησαν τον πατέρα του να αναπαυτεί. Έμεινε με την οικογένειά του καθώς προσπαθούσε να ξεπεράσει τη θλίψη» ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές, δίνοντας ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για την κακή ψυχολογική του κατάσταση.

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις που έκανε στο Instagram, ο νεαρός ηθοποιός είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του πατέρα του στο Instagram, τονίζοντας πόσο του λείπει.


Σε ανακοίνωσή της, η οικογένειά του ανέφερε: «Με την πιο βαριά καρδιά έπρεπε να αποχαιρετήσουμε σήμερα έναν απίστευτο άνθρωπο. Η μόνη παρηγοριά που έχουμε είναι ότι ξέρουμε ότι ο Άνγκους βρίσκεται πλέον κοντά στον πατέρα του, ο οποίος ήταν ο καλύτερός του φίλος. Ελπίζουμε ο θάνατός του να αποτελέσει μια υπενθύμιση για τους άλλους ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι δεν πρέπει να το παλεύουν σιωπηλά».











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης