Paul Reubens: Πέθανε ο κωμικός που υποδύθηκε τον Pee-wee Herman

Paul Reubens: Πέθανε ο κωμικός που υποδύθηκε τον Pee-wee Herman

Υπηρέτησε για δεκαετίες την αμερικανική τηλεόραση - Το μεταθανάτιο μήνυμα που είχε ετοιμάσει για αυτή τη στιγμή και η αποκάλυψη για την υγεία του

Paul_Reubens83
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο Paul Reubens γνωστός και ως Pee-wee Herman, που είχε βασική θέση για δεκαετίες στην αμερικανική τηλεόραση με κοινό, κυρίως παιδιά.

Την είδηση του θανάτου του μοιράστηκαν οι δικοί του άνθρωποι μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του αείμνηστου ηθοποιού στο Instagram, αποκαλύπτοντας ότι τα τελευταία χρόνια, ο Reubens «πάλευε» με τον καρκίνο.

«Παρακαλώ δεχτείτε τη συγγνώμη μου που δεν δημοσιοποίησα αυτό που αντιμετώπιζα τα τελευταία έξι χρόνια. Πάντα ένιωθα τεράστια αγάπη και σεβασμό από τους φίλους, τους θαυμαστές και τους υποστηρικτές μου. Σας αγάπησα όλους τόσο πολύ και απόλαυσα να φτιάχνω τέχνη για εσάς» γράφει.
paul_rubens83


Κλείσιμο
«Χθες το βράδυ αποχαιρετήσαμε τον Paul Reubens, έναν εμβληματικό Αμερικανό ηθοποιό, κωμικό, συγγραφέα και παραγωγό, του οποίου ο αγαπημένος χαρακτήρας Pee-wee Herman ενθουσίασε γενιές παιδιών και ενηλίκων με τη θετικότητα, την ιδιοτροπία και την πίστη του στη σημασία της καλοσύνης. Ο Paul πολέμησε γενναία και μακριά από τη δημοσιότητα τον καρκίνο για χρόνια με σήμα κατατεθέν του, την επιμονή και το πνεύμα του. Ένα χαρισματικό ταλέντο, θα μείνει για πάντα στο πάνθεον της κωμωδίας και στις καρδιές μας ως ένας πολύτιμος φίλος και άνθρωπος με αξιοσημείωτο χαρακτήρα και γενναιοδωρία πνεύματος» γράφει η ανακοίνωση.

Δείτε τη δημοσίευση


Γεννημένος στις 27 Αυγούστου 1952, άρχισε από νωρίς να διακρίνεται ως ένας πολυτάλαντος ηθοποιός, κωμικός, συγγραφέας και παραγωγός.

Ωστόσο, είναι η αξέχαστη δημιουργία του, Pee-wee Herman, εκείνο που του προσέδωσε  διεθνή φήμη και μετέτρεψε τον ιδιόρρυθμο αυτό χαρακτήρα σε ένα αγαπημένο και οικείο όνομα για κάθε αμερικανική οικογένεια που είχε στο σπίτι μια τηλεόραση.
8qob0r37GT8YV3lA7pIfcnp0FBQ

Ο Reubens δημιούργησε τον Pee-wee Herman στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ως μια περσόνα που χαρακτηρίζεται από την παιδική αθωότητα και συνάμα, την ιδιοτροπία. Ο χαρακτήρας διέθετε ένα χαρακτηριστικό κόκκινο παπιγιόν, ένα γκρι κοστούμι και μια ψηλή φωνή που γοήτευσε το κοινό από την αρχή. Ήταν αυτή η παιδική φιγούρα που θα καθόριζε την καριέρα του Reubens και θα είχε απήχηση στο κοινό όλων των γενεών.
The Pee Wee Herman Show
Το 1980, ο Reubens έκανε πρεμιέρα με το «The Pee-wee Herman Show», μια ζωντανή σκηνική παραγωγή που παρουσίαζε τις περιπέτειες του Pee-wee και τις αλληλεπιδράσεις του με μια σειρά από διαφορετικούς χαρακτήρες. Η παράσταση γνώρισε αμέσως επιτυχία, προσελκύοντας την προσοχή των τηλεοπτικών στελεχών. Ως αποτέλεσμα, το «Pee-wee's Playhouse» έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση το 1986. Η σειρά, που απευθυνόταν σε παιδιά αλλά ήταν εξίσου ελκυστική και στους ενήλικες, έγινε πολιτιστικό φαινόμενο και χάρισε στον Reubens τρία βραβεία Emmy.

Η σύλληψή του και η αναστολή του Pee-wee Herman
Εν μέσω της τεράστιας επιτυχίας του ως Pee-wee Herman, ο Reubens ήρθε αντιμέτωπος με μια αρκετά κρίσιμη περίοδο στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν συνελήφθη για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Από τη στιγμή που βρέθηκε στο επίκεντρο του σεξουαλικού σκανδάλου, ο Reubens απέσυρε το ρόλο του Pee-wee και άρχισε να εμφανίζεται στον Τύπο ως ο εαυτός του.
oFkCG8z57T1GnlGVddBxfQrVqp9

Δεν επανέλαβε ξανά τον εμβληματικό ρόλο μέχρι το 2010, όταν και αναβίωσε το «The Pee-wee Herman Show» στο Μπρόντγουεϊ, κάνοντας παράλληλα και αρκετές άλλες εμφανίσεις, όπως στο «WWE Raw». Το 2016, ήταν συν-σεναριογράφος και πρωταγωνιστής στην ταινία του Netflix, «Pee-wee's Big Holiday», μια συνέχεια του «Big Top» του 1988, η οποία θα αποτελούσε τον τελευταίο κινηματογραφικό ρόλο του Reubens πριν από το θάνατό του.



Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Συγγενείς και φίλοι ντυμένοι στα λευκά είπαν το τελευταίο «αντίο» στην 14χρονη Χριστίνα

Δεν κατεβαίνει ο Πατούλης: Θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου και τον Νίκο Χαρδαλιά - Δείτε τη δήλωσή του

Μαρία Γκουαρδιόλα: «Ανέβασε τη θερμοκρασία» στο Τσεσμέ της Τουρκίας η κόρη του Πεπ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης