Σινέντ Ο’ Κόνορ: Τι είχε πει στα παιδιά της να κάνουν αν πέθαινε ξαφνικά

Σινέντ Ο’ Κόνορ: Τι είχε πει στα παιδιά της να κάνουν αν πέθαινε ξαφνικά

«Όταν οι καλλιτέχνες είναι νεκροί, είναι πιο πολύτιμοι από ό,τι όταν είναι ζωντανοί», είχε πει σε συνέντευξή της

sinead_oconnor_gios_art_2
Πριν η Σινέντ Ο’ Κόνορ βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο την Τετάρτη, είχε πει στα παιδιά της τι να κάνουν αν πέθαινε ξαφνικά.

«Πάντα έδινα οδηγίες στα παιδιά μου από τότε που ήταν πολύ μικρά: "Αν η μητέρα σας πέσει νεκρή αύριο πριν καλέσετε το 100, καλέστε τον λογιστή μου και βεβαιωθείτε ότι οι δισκογραφικές εταιρείες δεν θα αρχίσουν να κυκλοφορούν τους δίσκους μου χωρίς να θα σας λένε πού είναι τα χρήματα"», είχε πει η Ο΄Κόνορ στο περιοδικό People σε συνέντευξή της το 2021.

Η τραγουδίστρια είχε εκπαιδεύσει από νωρίς τα παιδιά της σχετικά με τη σημασία της προστασίας της μουσικής και των περιουσιακών της στοιχείων ώστε να αποφύγουν την εκμετάλλευση.

«Όταν οι καλλιτέχνες είναι νεκροί, είναι πιο πολύτιμοι από ό,τι όταν είναι ζωντανοί», είχε πει η Ο' Κόνορ για την κερδοφορία των μουσικών.

«Ο Tupac έχει κυκλοφορήσει πολύ περισσότερα άλμπουμ από τότε που πέθανε παρά όταν ήταν στη ζωή, οπότε είναι κάπως αηδιαστικό αυτό που κάνουν οι δισκογραφικές εταιρείες».

Παρόλο που η τραγουδίστρια είχε πει ότι «δεν συμπαθούσε τον Prince πολύ» μετά την ηχογράφηση του τραγουδιού Nothing Compares 2 U, ένιωσε συμπάθεια για τον τρόπο με τον οποίο η μουσική βιομηχανία αντιμετώπισε τους δίσκους του όταν πέθανε το 2016. «Ένα από τα πράγματα που με ενοχλεί πολύ, θυμώνω πολύ όταν το σκέφτομαι, είναι το γεγονός ότι “βιάζουν” το θησαυροφυλάκιό του».

Η Ο' Κόνορ εννοούσε τα τραγούδια τα οποία οι τραγουδιστές δεν σκοπεύουν να τα κυκλοφορήσουν. Ωστόσο, ορισμένες δισκογραφικές εταιρείες δεν υπακούουν σε αυτό το αίτημα και διανέμουν τους δίσκους με σκοπό το χρηματικό κέρδος.

«Ο Prince είναι ένας καλλιτέχνης που κυκλοφόρησε κάθε τραγούδι που ηχογράφησε, οπότε αν μπήκε στον κόπο να φτιάξει ένα θησαυροφυλάκιο, κάτι που είναι πιθανό, αυτό σημαίνει ότι πραγματικά δεν ήθελε να κυκλοφορήσουν αυτά τα τραγούδια. Και δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι κάποιοι το εκμεταλλεύονται όλο αυτό».

Ειδήσεις σήμερα:

Δραματικές στιγμές στην Αγχίαλο - Καλύτερη εικόνα από τις πυρκαγιές σε Βόλο, Λαμία, Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο


Υποχωρεί από σήμερα ο καύσωνας: Στους 37 ο υδράργυρος, βοριάδες μέχρι και 7 μποφόρ


Πάνω από 1000 άτομα για φιλοξενία στο εκθεσιακό κέντρο Βόλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης