Χρήστος Βαλαβανίδης: Την εποχή του «Μινόρε της Αυγής» οι ηθοποιοί φοβόντουσαν πολύ να παίξουν ρόλους ΛΟΑΤΚΙ

Χρήστος Βαλαβανίδης: Την εποχή του «Μινόρε της Αυγής» οι ηθοποιοί φοβόντουσαν πολύ να παίξουν ρόλους ΛΟΑΤΚΙ

«Εμένα μου αρέσει η ποικιλία και η πρόκληση» δήλωσε ο ηθοποιός

xristos_valavanidis
Ο Χρήστος Βαλαβανίδης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «OnTime», όπου μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για την πρώτη του μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση, τους «Αυθαίρετους», αλλά και τον ρόλο του γκέι που υποδύθηκε στο «Μινόρε της Αυγής».

Σχετικά με τους «Αυθαίρετους», ο ηθοποιός είπε: «Ναι, μεγάλη επιτυχία. Ο ρόλος του Κώστα Χατζηγιώργη μού έφερε την απόλυτη δημοσιότητα. Χρειάζονταν γερά νεύρα για να μην καβαλήσεις το καλάμι κι εγώ νομίζω ότι δεν το καβάλησα. Μου φώναζε ο κόσμος από τα μπαλκόνια «είσαι θεός, είσαι μεγάλος». Έπρεπε, λοιπόν, να αισθάνομαι σαν θεός και να φέρομαι έτσι στους συνεργάτες μου; Όχι βέβαια».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν το έκανα, ούτε εισέπραξα οικονομικά αυτή την επιτυχία. Την εισέπραξα μέσα μου, σαν ευχαρίστηση, σαν ικανοποίηση που ήμουν ένας πολύ καλός ηθοποιός, ο οποίος πήγε την τηλεόραση ένα… βηματάκι πιο πέρα».

Σε ερώτηση για το αν φοβήθηκε την τυποποίηση μετά από αυτόν τον ρόλο και αν του ζητούσαν να ενσαρκώνει παρόμοιους ρόλους, ο Χρήστος Βαλαβανίδης ανέφερε: «Φυσικά και επιχείρησαν να το κάνουν κι εγώ έφτασα να τους πετάξω τα σενάρια στη μούρη (γέλια). Δεν θα μπορούσα να το κάνω. Δεν μου αρέσει καθόλου η τυποποίηση. Πρώτα απ’ όλα βαριέμαι. Εμένα μου αρέσει η ποικιλία και η πρόκληση. Γι’ αυτό και έκανα έναν ρόλο γκέι στο "Μινόρε της Αυγής"».

«Μάλιστα θυμάμαι, όταν συνάντησα τους υπεύθυνους του σίριαλ και τον σκηνοθέτη, προσπαθούσαν να μου το πουν με τρόπο "Ξέρεις, ο ρόλος θα είναι λίγο κάπως". Τους απάντησα "Τι μου λέτε τώρα, φυσικά και θα το κάνω, ηθοποιός είμαι". Και το έκανα. Αυτό δεν πείραξε ούτε την κοινωνική μου ζωή, ούτε τη σεξουαλική, ούτε την καριέρα μου. Αντιθέτως, με βοήθησε επαγγελματικά να ανέβω περισσότερο», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Τέλος, για την πρωτοπορία του ρόλου εκείνη την εποχή δήλωσε: «Ναι, έτσι είναι. Εκείνη την εποχή οι ηθοποιοί φοβόντουσαν πολύ να παίξουν ρόλους ΛΟΑΤΚΙ. Έχω γράψει και ποίημα και το έχω αφιερώσει στους ΛΟΑΤΚΙ. Το ανέβασα στο Facebook φέτος στις 17 Μαΐου, "Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας"».

Ειδήσεις σήμερα:

«Πόλεμος» για τους «Σφήκες» της Λένας Κιτσoπούλου στην Επίδαυρο

Σαρωτικοί έλεγχοι στα εισοδήματα έως €10.000 - Πώς θα γίνει το «σκανάρισμα» σε 3,8 εκατ. φορολογούμενους

Η 10χρονη στη Νέα Μάκρη βούτηξε στην πισίνα με γεμάτο στομάχι - Τι υποστηρίζει ο γιατρός που της έκανε ΚΑΡΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης