Από τη Μέριλυν Μονρόε στη Χάλι Μπέρι: Τα πιο εμβληματικά μαγιό στην ιστορία του κινηματογράφου

Από τη Μέριλυν Μονρόε στη Χάλι Μπέρι: Τα πιο εμβληματικά μαγιό στην ιστορία του κινηματογράφου

Στον κόσμο του κινηματογράφου το συγκεκριμένο ρούχο έχει αντέξει στον χρόνο και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αιχμαλωτίζει τη φαντασία του κοινού

monroe-berry-m
Στην ιστορία του κινηματογράφου, το μαγιό υπερέβη την πρακτική του λειτουργία και έγινε σύμβολο γοητείας και αισθησιασμού. Από τη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ μέχρι και τα σύγχρονα μπλοκμπάστερ, αυτά τα θρυλικά, μοντέρνα και τολμηρά μαγιό καταγράφηκαν στην κνιηματογραφική μνήμη και στην ποπ κουλτούρα γενικότερα, επηρεάζοντας τις τάσεις της μόδας και διαμορφώνοντας τις αντιλήψεις για την ομορφιά. Και μη ρωτήσετε πού είναι η Πάμελα Άντερσον και το κόκκινο ολόσωμο του Baywatch. Όχι, εδώ θα μιλήσουμε μόνο για ταινίες.

Με το καλοκαίρι να έχει μπει πια για τα καλά και τη μόδα να ανακυκλώνεται διαρκώς οι σκηνές από τις ακόλουθες ταινίες θα προσφέρουν λίγη έμπνευση για τη θερινή σας γκαρνταρόμπα. 

1. Μέριλιν Μονρόε (How to Marry a Millionaire, 1953)
marilyn_monroe
Δεν μπορεί να μιλήσει κάποιος για τις καλύτερες στιγμές με μαγιό και να μην αναφέρει τη Μέριλιν Μονρόε. Η κοραλί εμφάνισή της στην ταινία «How to Marry a Millionaire» του 1953 έκλεψε εντελώς την παράσταση.

2. Ούρσουλα Άντρες (Dr. No, 1962)
ursula_andres
H Ελβετίδα ηθοποιός έγινε διάσημη ως το πρώτο Bond girl στην ταινία «Dr. No» του 1962. Η σκηνή όπου η Άντρες αναδύεται από τον ωκεανό με αυτό το λευκό ολόσωμο μαγιό θεωρείται μία από τις πιο αξέχαστες στην κινηματογραφική ιστορία.

3. Ρακέλ Γουέλς (One Millions Years B.C., 1966)
raquel_welch
Αυτό το γούνινο/δερμάτινο μπικίνι που φόρεσε η Ρακέλ Γουέλς το 1966 στην ταινία «One Million Years B.C», περιγράφηκε ως «το πρώτο μπικίνι της ανθρωπότητας» και αποτέλεσε ένα «καθοριστικό look της δεκαετίας του ‘60».

4. Κάρι Φίσερ (Star Wars, 1977)
carrie_fisher
Κλείσιμο
Κανείς δεν θα μπορούσε να υποδυθεί καλύτερα τον ρόλο της πριγκίπισσας Λέια από την Κάρι Φίσερ, η οποία εντυπωσίασε στο Star Wars του 1977 με αυτό το θρυλικό χάλκινο μπικίνι, το οποίο συζητιέται ακόμη μέχρι σήμερα…

5. Μπρουκ Σιλντς (The Blue Lagoon, 1980)
blue_lagoon
Η Μπρουκ Σιλντς κάλυψε με μαεστρία το στήθος της με τα μακριά μαλλιά της στην ταινία «Blue Lagoon» του 1980. Το μαγιό της δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα πανί λίγο – πολύ, που θύμιζε δίπλα στον συμπρωταγωνιστή της, Κρίστοφερ Άτκινς, Εύα και Αδάμ.

6. Μπριζίτ Mπαρντό («Το κορίτσι με το μπικίνι», 1958)
bridgitte_bardot
Η Γαλλίδα ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό ήταν μόλις 17 ετών όταν φόρεσε αυτό το μικρό λευκό μπικίνι στην ταινία με το πιο ταιριαστό όνομα: «Το κορίτσι με το μπικίνι». Η ταινία του 1958 ήταν μία από τις πρώτες ταινίες που παρουσίασε ένα μπικίνι στην οθόνη - μια στυλιστική επιλογή που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εκείνη την εποχή.

7. Σάλμα Χάγιεκ («From Dusk till Dawn», 1996)
from_dusk_till_dawn
Η Σάλμα Χάγιεκ προκάλεσε μεγάλη αίσθηση όταν εμφανίστηκε με αυτό το μπορντό μπικίνι στην ταινία «From Dusk till Dawn» του 1996. Η ταινία ήταν μόλις η δεύτερη της Χάγιεκ στο Χόλιγουντ και εκτόξευσε, όπως ήταν επόμενο, την καριέρα της.

8. Ελίζαμπεθ Τέιλορ («Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι», 1959)
elisabeth_taylor_345

Στην κινηματογραφική εκδοχή του «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Τενεσί Γουίλιαμς το 1959, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ εντυπωσίασε με αυτό το λευκό ολόσωμο μαγιό που έχει πια καταστεί διαχρονικό.

9. Φάρα Φόσετ («Sunburn», 1979)
farah_faswett
Το 1979, η Φάρα Φόσετ φόρεσε αυτό το ολόσωμο με φερμουάρ μαγιό στην ταινία «Sunburn» και απέδειξε, για άλλη μια φορά, γιατί ήταν μία από τις μεγαλύτερες διασημότητες της εποχής της.

10. Χάλι Μπέρι (Die Another Day, 2002)
halle_berry_2
Ο καλύτερος φόρος τιμής στο μαγιό της Ούρσουλα Άντρες είναι αυτό το μανταρινί μπικίνι που φτιάχτηκε από την Eres. Η Χάλι Μπέρι  φόρεσε αυτό το αξέχαστο μαγιό ως ένα σύγχρονο Bond girl στην ταινία «Die Another Day» του 2002.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης