Wednesday: Είναι η νούμερο 1 αγγλόφωνη σειρά σε προβολές του Netflix - Ξεπερνά την 4η σεζόν του «Stranger Things»

Wednesday: Είναι η νούμερο 1 αγγλόφωνη σειρά σε προβολές του Netflix - Ξεπερνά την 4η σεζόν του «Stranger Things»

Την πρωτιά σε όλες τις σειρές συνολικά κατέχει ακόμη το κορεάτικο φαινόμενο «Squid Game»

wednesday__1_
Κάθε μήνα φαίνεται ότι μια νέα ταινία ή τηλεοπτική σειρά μπαίνει στις λίστες με τους πιο δημοφιλείς τίτλους του Netflix. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν τον Ιούνιο του 2021, οι τέσσερις λίστες Top 10 της streaming υπηρεσίας για την αγγλόφωνη σειρά, την αγγλόφωνη ταινία, τη μη αγγλόφωνη σειρά και τη μη αγγλόφωνη ταινία. Το Netflix αλλάζει πια το σύστημα μέτρησης και εστιάζει πλέον στις προβολές, όχι στις ώρες, και μετράει 91 ημέρες και όχι 28. Τώρα, καθώς οι λίστες αναδιαμορφώνονται, οι αλλαγές σημαίνουν ότι υπάρχει μια νέα αγγλόφωνη σειρά που παίρνει το στέμμα ως η πιο δημοφιλής σειρά του streamer.

Το «Wednesday» έχει πλέον ξεπεράσει την 4η σεζόν του «Stranger Things» ως η αγγλόφωνη σειρά με τις περισσότερες προβολές στο Netflix. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με ένα νέο μοντέλο παρακολούθησης του Top 10, η κατάταξη θα καθορίζεται πλέον από τον αριθμό των φορών προβολής μιας σειράς ή ταινίας και όχι από τον ακατέργαστο αριθμό ωρών προβολής της.
Επίσης, σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι τίτλοι θα παρακολουθούνται πλέον κατά τη διάρκεια των πρώτων 91 ημερών τους στο streaming, αντί για τις πρώτες 28 ημέρες. Αν αυτός ο αριθμός ακούγεται λίγο αυθαίρετος, μεταφράζεται σε 13 εβδομάδες ή περίπου σε ένα πλήρες οικονομικό τρίμηνο.
stranger_3423

Προηγουμένως, η τέταρτη σεζόν του «Stranger Things» ήταν η πιο δημοφιλής αγγλική σειρά του Netflix, με 1,35 εκατομμύρια ώρες προβολής κατά τις πρώτες 28 ημέρες της. Σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις, έχει διολισθήσει στο Νο. 2, με το spin-off «The Addams Family». «Wednesday» να ηγείται πλέον της λίστας, με 252 εκατομμύρια προβολές (1,718 εκατομμύρια ώρες διαιρεμένες με τη διάρκεια των έξι ωρών και 49 λεπτών) έναντι 140,7 εκατομμυρίων προβολών του «Stranger Things». Η σεζόν του «Stranger Things μειονεκτούσε σε μεγάλο βαθμό λόγω της διάρκειάς της: τα επεισόδια της σειράς επιστημονικής φαντασίας των Ματ και Ρος Ντάφερ επεκτάθηκαν σε μεγάλο βαθμό έως και δύο ώρες κατά την τέταρτη σεζόν της, με αποτέλεσμα μια σεζόν 13 ωρών που ευνοήθηκε από το παλιό σύστημα και τιμωρήθηκε κάπως στο νέο.

Δείτε το Top 10 
netflix_top_10


Κλείσιμο
Εκτός από τη νέα κορυφή του πίνακα, η λίστα της αγγλικής τηλεόρασης αντιμετώπισε πολλές ανακατατάξεις: το «Queen's Gambit», που προηγουμένως δεν υπήρχε καθόλου στη λίστα, κατάφερε να φτάσει στο Νο. 5 με το νέο σύστημα, ενώ το «Watcher» τρύπωσε στο Νο. 10. Οι δύο σειρές εκτοπίζουν τις προηγούμενες εισόδους της 5ης σεζόν του «Lucifer» και του «Inventing Anna». Το «Dahmer» παραμένει σταθερά στο Νο. 3, ενώ το πρώην Νο. 4, η δεύτερη σεζόν του «Bridgerton», βυθίστηκε στο Νο. 8- αντικαταστάθηκε από τη δική του πρώτη σεζόν, η οποία ανέβηκε από το Νο. 6. Το «Night Agent», η 3η σεζόν του «Stranger Things» και η πρώτη σεζόν του «Witcher» συμπληρώνουν το νέο top 10.
squid_game

Ωστόσο, όλα αυτά τα αγγλόφωνα άκρως επιτυχημένα σόου ξεπερνάει κατά πολύ το κορεατικό φαινόμενο του «Squid Game», το οποίο παραμένει όχι μόνο το Νο. 1 μη αγγλόφωνο τηλεοπτικό σόου, αλλά και το Νο. 1 σόου συνολικά της πλατφόρμας, με 265 εκατομμύρια «προβολές».

Ειδήσεις σήμερα:

Αμερικανός έβαλε στη σειρά τους 3 γιους του και τους εκτέλεσε - Καρέ καρέ η σύλληψη

Από το 2018 γνώριζαν για «ακραίους κινδύνους» στο υποβρύχιο που χάθηκε - Η μήνυση-φωτιά για την OceanGate

«Με απειλεί, με δέρνει και λέει στο παιδί μας πως θα με σκοτώσει», καταγγέλλει 40χρονη από την Πάτρα τον πρώην σύζυγό της  


----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης