Μάγια Χοκ: Οι διάσημοι γονείς, η δυσλεξία, το «Stranger Things» και το Χόλιγουντ

Μάγια Χοκ: Οι διάσημοι γονείς, η δυσλεξία, το «Stranger Things» και το Χόλιγουντ

Το μεγαλύτερο παιδί της Ούμα Θέρμαν και του Ιθαν Χοκ ακολούθησε πιστά τα χνάρια των γονιών της και φιλοδοξεί στα επόμενα χρόνια να φτάσει το επίπεδο της φήμης και της υποκριτικής τους δεινότητας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
hawk_arthro
Η Μάγια Χοκ δηλώνει και ηθοποιός και τραγουδίστρια. Το μόντελινγκ, με το οποίο ασχολήθηκε στα εφηβικά της χρόνια, το αναφέρει μόνο ως μια δουλειά που χρειάστηκε να κάνει για να βγάζει το χαρτζιλίκι της.

Οχι ότι έλειπαν τα χρήματα από την οικογένειά της για να ζουν η ίδια και οι απόγονοί της πλουσιοπάροχα, απλώς βιαζόταν να ανεξαρτητοποιηθεί.

Οι γονείς της λέγονται Ιθαν Χοκ και Ούμα Θέρμαν και είναι περήφανα μέλη της A-list του Χόλιγουντ. Κανονικά, κι εφόσον η Μάγια ένιωσε από νωρίς την ανάγκη να αυτονομηθεί, θα έπρεπε να ακολουθήσει άλλο επάγγελμα. Μάλλον όμως της ήταν δύσκολο να αντισταθεί στα γονίδια της υποκριτικής -αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν- που οι γονείς της τής κληροδότησαν απλόχερα.
37056204_1839223456170691_4017375343387082752_n
Κλείσιμο
Μας πρωτοσυστήθηκε ως ηθοποιός το 2017, στα 19 της, ως Τζο Μαρτς στη νιοστή τηλεοπτική μεταφορά των «Μικρών κυριών». Η πρώτη κινηματογραφική της απόπειρα είχε τίτλο «Ladyworld» και ήταν θρίλερ - τόσο ως θεματική όσο και ως αποτέλεσμα.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Κουέντιν Ταραντίνο να την επιλέξει για ένα μικρορολάκι στο «Κάποτε στο… Χόλιγουντ». Και έπειτα ήρθαν το «Stranger Things» και ο ρόλος της Ρόμπιν, που έπαιξε με συνέπεια για τρεις σεζόν κάνοντάς την επιτέλους σχεδόν διάσημη.
maya_hawk
Η Χοκ στην επιτυχημένη σειρά του Netflix, «Stranger Things»
Η Μάγια δηλώνει περήφανη για τους γονείς της και δεν υπάρχει συνέντευξή της που να μην αναφέρει ότι αγαπάει εξίσου και τους δύο, όπως και την πολυπληθή οικογένειά της, που περιλαμβάνει μια μητριά, τους κατά καιρούς συντρόφους της μητέρας της και τα τρία αδέλφια της, εκ των οποίων τα δύο είναι ετεροθαλή. Τίποτα πολύπλοκο και ασυνήθιστο για το Χόλιγουντ και τα γενικότερα ήθη και έθιμα της σύγχρονης εποχής.

Ως πρόβλημα εκ γενετής, που όμως κατάφερε να καταπολεμήσει φοιτώντας σε ειδικό σχολείο, αναφέρει τη δυσλεξία της. Πλέον η Μάγια μπορεί και να γράφει και να διαβάζει - το τελευταίο είναι και απαραίτητη συνθήκη για τα σενάρια που πέφτουν στα χέρια της. Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών με αφορμή τη νέα της ταινία «Asteroid City», σε σκηνοθεσία Γουές Αντερσον και με all star cast. Στα σκαριά έχει μερικά ακόμα projects, όμως βαθιά μέσα της ελπίζει ότι ο Ταραντίνο θα κάνει μια μέρα πράξη τη σκέψη του να γυρίσει το «Kill Bill 3» και να δώσει στη Μάγια τον ρόλο της ενήλικης πλέον κόρης της Μπέατριξ Κίντο - που διόλου τυχαία υποδύθηκε στις δύο πρώτες ταινίες η μητέρα της, Ούμα Θέρμαν.


Photo credits: Getty Images/Ideal Image, Ιnstagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης