Πέδρο Αλμοδοβάρ: Αποκάλυψε ότι δεν σκηνοθέτησε το «Brokeback Mountain» επειδή «δεν είχε αρκετό σεξ»

Πέδρο Αλμοδοβάρ: Αποκάλυψε ότι δεν σκηνοθέτησε το «Brokeback Mountain» επειδή «δεν είχε αρκετό σεξ»

«Απ' όσο θυμάμαι, υπήρχε μια σεξουαλική σκηνή στην αρχή, αλλά στη συνέχεια τους βλέπουμε μόνο να αγκαλιάζονται» δήλωσε ο διάσημος σκηνοθέτης

pedro_almodovar
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με μια νέα μικρού-μήκους ταινία. Το «Strange Way of Life», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών, κυκλοφόρησε σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η πλοκή της ταινίας έχει ως εξής: «Μετά από είκοσι πέντε χρόνια ο Σίλβα διασχίζει με ένα άλογο την έρημο για να επισκεφθεί τον φίλο του σερίφη Τζέικ. Γιορτάζουν τη συνάντηση, αλλά το επόμενο πρωί ο Τζέικ του λέει ότι ο λόγος του ταξιδιού του δεν είναι για να αναπολήσει τη φιλία τους».

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους υποδύονται ο Πέδρο Πασκάλ και ο Ίθαν Χοκ.
STRANGE WAY OF LIFE | Official Trailer (2023)
Κλείσιμο

Με αφορμή το «Strange Way of Life», ο γνωστός Ισπανός σκηνοθέτης, έδωσε συνέντευξη, όπου μίλησε για τη νέα ταινία αλλά και για άλλες κινηματογραφικές παραγωγές.

Η ταινία θύμισε έντονα σε κοινό και κριτικούς το «Brokeback Mountain» στο οποίο είχαν πρωταγωνιστήσει οι Χιθ Λέτζερ και Τζέικ Τζίλενχαλ ως ένα ζευγάρι γκέι καουμπόηδων και το οποίο είχε λάβει διθυραμβικές κριτικές. To «Strange Way of Life θεωρήθηκε η «απάντηση» του Αλμοδοβάρ στο δράμα του 2005. 
Μεταξύ των ερωτήσεων, ο Αλμοδοβάρ ρωτήθηκε για τον λόγο για τον οποίο είχε αρνηθεί να σκηνοθετήσει την ταινία «Brokeback Mountain».

Ο σκηνοθέτης εξήγησε ότι η ταινία που τελικά σκηνοθέτησε ο Ανγκ Λι δεν τον έπεισε λόγω του σεναρίου: «Δεν μπόρεσα να διαπραγματευτώ τα όρια της καλλιτεχνικής μου ελευθερίας, αλλά, αν είχα γράψει εγώ το σενάριο, θα είχα συμπεριλάβει πολύ περισσότερες σκηνές σεξ».

«Το διήγημα της Άννι Προυλξ, στο οποίο βασίζεται, μιλάει για δύο άνδρες που βόσκουν πρόβατα σε έναν σκληρό χειμώνα και αναζητούν ζεστασιά. Είναι μια πολύ ζωώδης σχέση, με την καλύτερη έννοια του όρου. Απ' όσο θυμάμαι, υπήρχε μια σεξουαλική σκηνή στην αρχή, αλλά στη συνέχεια τους βλέπουμε μόνο να αγκαλιάζονται», πρόσθεσε ο 73χρονος σκηνοθέτης.
brokeback_mountain
To «Brokeback Mountain»
Επιπλέον, ο Αλμοδοβάρ συνέκρινε το «Brokeback Mountain» με τη νέα του ταινία, το «Strange Way of Life». Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ταινία του το γυμνό προσεγγίζεται με διαφορετικό τρόπο: «Το γυμνό είναι, για παράδειγμα, στο πώς κοιτάζονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια ενός δείπνου. Είναι πολύ πιο εκτεθειμένοι σε αυτή τη συζήτηση απ' ό,τι σε ένα όργιο».

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο και φωτογραφίες: 8.000 άτομα σε πάρτι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

57 παραλίες της Ελλάδας που θυμίζουν επίγειο παράδεισο

Η ομολογία του 42χρονου «χασάπη της Βαρβακείου»: «Της άρπαξα το μαχαίρι και άρχισα να την καρφώνω»

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης