Κώστας Μπίγαλης για Victor Vernicos: Ήταν ανώτερος από το επίπεδο της καρακιτσαρίστικης κατάστασης της Eurovision

Κώστας Μπίγαλης για Victor Vernicos: Ήταν ανώτερος από το επίπεδο της καρακιτσαρίστικης κατάστασης της Eurovision

«Για μένα, το τραγούδι δεν ήταν έκπληξη που δεν πέρασε στη Eurovision, γιατί ήταν ανώτερο» τόνισε για την ελληνική συμμετοχή

kostas-mpigalis__1_
O Kώστας Μπίγαλης έδωσε συνέντευξη κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη Eurovision, αλλά και το κομμάτι του Victor Vernicos.

Ο τραγουδιστής μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν» κι αρχικά, ανέφερε πως από το 2005 έχει αποφασίσει να μην ασχοληθεί ξανά με τον μουσικό διαγωνισμό.

«Φέτος έτυχε να βγει μπροστά μου το τραγούδι στο Internet. Το άκουσα και μου άρεσε πολύ από την πρώτη στιγμή. Όλοι αυτοί που βγαίνουν και λένε διάφορα, οι περισσότεροι είναι άσχετοι άνθρωποι. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τόσο την κρίση τους. Μου άρεσε, ήταν ένα τραγούδι αληθινό, λόγω στίχου. Ήταν η αλήθεια ενός 16χρονου έφηβου που πέρασε ένα λούκι κι από την ψυχή του έγραψε ένα τραγούδι. Τι πιο ωραίο κι αυθεντικό. Για μένα, το τραγούδι δεν ήταν έκπληξη που δεν πέρασε στη Eurovision, γιατί ήταν ανώτερο», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα τραγούδια είναι όλα κατασκευές, φτιαγμένα για να εξυπηρετήσουν το οπτικό κομμάτι με όλα αυτά τα εξτρίμ πράγματα που για εμένα, αγγίζουν το όριο του κιτς. Μετά το 2000 η Eurovision έχει πάρει πολύ άσχημο δρόμο. Το 1994, κέρδισαν δυο Ιρλανδοί που καθόντουσαν σε σκαμπό και έπαιζαν κιθάρες. Ακριβώς λοιπόν, επειδή το τραγούδι του Βίκτωρα ήταν αυθεντικό και αληθινό, δεν έκανε για την Eurovision. Είναι ανώτερο από αυτό το επίπεδο της καρακιτσαρίστικης κατάστασης που είναι η Eurovision», συμπλήρωσε.

Θέλησε επίσης, να δώσει μια συμβουλή στον 16χρονο τραγουδιστή. «Θα έλεγα στο παιδί να γράψει κι άλλα τραγούδια κι αν μπορέσει μετά οικονομικά, να απευθυνθεί σε έναν εξειδικευμένο μουσικό παραγωγό στο εξωτερικό που θα του κάνει μια σωστή παραγωγή, γιατί στη Eurovision η παραγωγή δεν μου άρεσε και τόσο. Θεωρώ ότι δεν ήταν αντάξια του τραγουδιού. Υπήρχαν τεχνικά προβλήματα. Έμπειροι τραγουδιστές όταν δεν ακούν σωστά, δυσκολεύονται. Πόσο μάλλον ένα παιδί 16 χρονών που δεν έχει και την εμπειρία. Δεν λαμβάνω υπόψιν μου την ερμηνεία του, γιατί ήταν κάτω από πολύ ειδικές συνθήκες», εξήγησε.

Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: Οι Κόκκινοι στη Νέα Υόρκη και ο Μαρτίκας στο Κερατσίνι - Δείτε βίντεο

Η ομολογία του 42χρονου «χασάπη της Βαρβακείου»: «Της άρπαξα το μαχαίρι και άρχισα να την καρφώνω»

Με συνοπτικές διαδικασίες το τέλος στην αυτοκριτική από Τσίπρα - Το παρασκήνιο της Κεντρικής Επιτροπής

----------------


Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης