Ραντεβού στα πρωινάδικα;

Ραντεβού στα πρωινάδικα;

Η πρώτη φάση των εκλογών ολοκληρώθηκε. Πιο εύκολα θα εκλεγεί πρωθυπουργός παρά νικητής στην τηλεθέαση

TV_stai
Η κάλπη μίλησε. Οσες συνεντεύξεις κι αν έδωσαν οι υποψήφιοι στις ψυχαγωγικές εκπομπές, τα κριτήρια των ψηφοφόρων ήταν πολιτικά. Το lifestyle δεν είναι δημοσιογραφία. Δεν είναι θέμα εικόνας, θέμα οικειότητας και σκιαγράφησης συμπαθητικού, ή μη, προφίλ η επιλογή της ψήφου. Στα ερωτήματα θες δημοσιογραφικό κριτήριο. Είναι εύκολο να κάνεις εισόδους με μουσικές, να σε ρωτάνε πιο απλά, καθημερινά πράγματα αλλά η κάλπη απαιτεί ξεκάθαρες απαντήσεις σε οικονομικά και κυρίως κοινωνικά θέματα. Αυτό το αστείο ίσως κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει. Και να κάνει ο καθένας την δουλειά του σωστά.

Οι συνεντεύξεις, που ήταν επιτυχημένες, ήταν αυτές που κατάφεραν να ξεμπροστιάσουν πολιτικούς, οι οποίοι άθελά τους αποκάλυψαν κρυφά σχέδια, επικίνδυνες για τους ψηφοφόρους θέσεις, άγνοια για βασικά θέματα. Τα υπόλοιπα να είχαμε να λέγαμε. Πασατέμπος για την όρεξη. Και κρυφοί πόθοι για πασαρέλες σε πλατό με φώτα και χαλαρή διάθεση. Και αστειάκια με νέους και αυθόρμητους συνομιλητές. Απαγορευτικό δεν είναι. Αντιθέτως. Αλλά και εποικοδομητικό και διαφωτιστικό δεν είναι. Στον δρόμο για τις δεύτερες εκλογές ας δούμε πιο καθαρά…

Πάντως όσο κι αν τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν σαφή, αυτά της τηλεθέασης δεν βοήθησαν. Για μία ακόμη φορά όλοι ήταν νικητές και νικημένοι. Πώς γίνεται; Γίνεται. Για να μην αδικήσω κάποιον, απλώς παραθέτω τα επιχειρήματα των σταθμών, έτσι όπως αυτά διατυπώνονται στα δελτία Τύπου που απέστειλαν. Και δεν αμφισβητούνται. Μπράβο! σε όλους λοιπόν.

Εγώ να στείλω αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην Ελλη Στάη, η οποία και έλαμψε και πολύ δυναμική ήταν μετά από καιρό. Διακαναλική η Ελλη, δεν κινδυνεύω να κατηγορηθώ ότι στήριξα κάποιον…
Κλείσιμο
202106232341160_3475_ELI_STAI_23062021


ΣΚΑΪ: «Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen ο ΣΚΑΪ ήταν επιλογή το τηλεοπτικού κοινού στην κάλυψη των εθνικών εκλογών με υψηλά ποσοστά. Συγκεκριμένα, στο slot της εκλογικής βραδιάς, 3.483.613 παρακολούθησαν τον ΣΚΑΪ έστω για 1’, με ποσοστό 14.7% στο σύνολο του κοινού».

ΜΕGA: «Στον εκλογικό μαραθώνιο της ημέρας που ξεκίνησε από τις 5 το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, το MEGA επισφράγησε την υπεροχή του και νίκησε τον ανταγωνισμό με 13,3% στο σύνολο του κοινού και 12,5% στο δυναμικό κοινό 18-54. Mε την εγκυρότητα και τη συνέπεια που του αναγνωρίζουν σε καθημερινή βάση οι τηλεθεατές, το MEGA κέρδισε το στοίχημα της τηλεθέασης και στην πιο κρίσιμη στιγμή της βραδιάς, αυτή της ανακοίνωσης του exit poll. Στο διάστημα 19:00-19:30, το MEGA κυριάρχησε του ανταγωνισμού με 17,9% στο δυναμικό κοινό 18-54 και 16,4% στο σύνολο του κοινού. Η κάλυψη ξεπέρασε τους 1,2 εκατομμύρια τηλεθεατές».

ΑΝΤ1: «Στον εκλογικό μαραθώνιο των 6 ωρών, με τον Νίκο Χατζηνικολάου και μαζί του τη Ρίτσα Μπιζόγλη, τη Μαρία Σαράφογλου, τη Μαρία Αναστασοπούλου και τη Φαίη Μαυραγάνη, 3.877.875 τηλεθεατές, στο σύνολο κοινού, συντονίστηκαν, έστω για 1’ στον ΑΝΤ1 για να ενημερωθούν, σφαιρικά και αξιόπιστα, για τα αποτελέσματα της κάλπης, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πολιτικής αναμέτρησης, τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, αλλά και τις κινήσεις και τις αποφάσεις των κομμάτων, για την επόμενη ημέρα. Από τις 18:00 έως και τις 01:25, ο ΑΝΤ1 ήταν η πρώτη επιλογή τόσο στο σύνολο κοινού όσο και στο δυναμικό κοινό 18-54, καταγράφοντας ποσοστό 16% και 13,7% αντίστοιχα».

Οι άλλοι; Ας έστελναν.

Όχι κουίζ σήμερα. Μία ημέρα μετά τις εκλογές και μία ημέρα πριν πάρει φωτιά και πάλι η τηλεοπτική αρένα, ας ηρεμήσει το μυαλό… Δεν περνάμε και λίγα.



Ειδήσεις σήμερα

Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ - Τι οδήγησε στη συντριβή

Οι «διάσημοι» που έμειναν εκτός Βουλής - Ο Μιθριδάτης, ο Σεϊταρίδης, η Δούνια και οι άλλοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε και στο χωριό του Αλέξη Τσίπρα, το Αθαμάνιο Άρτας
-----

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης