Ντολφ Λούντγκρεν: Αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο τα τελευταία οκτώ χρόνια

Ντολφ Λούντγκρεν: Αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο τα τελευταία οκτώ χρόνια

Oι γιατροί του είχαν δώσει 2-3 χρόνια ζωής - Τελικά, με επεμβάσεις και συστηματική θεραπεία έχει καταφέρει να καταστείλει την ασθένεια

Dolph-Lundgren
Ο Ντολφ Λούντγκρεν αποκάλυψε πως δίνει μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο 65χρονος ηθοποιός του «Rocky» αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά για την περιπέτεια που βιώνει με την υγεία του.

Όπως είπε στο «In Depth», οι γιατροί ανακάλυψαν το 2015 έναν όγκο στο νεφρό του, τον οποίο κατάφεραν τελικά, να αφιρέσουν. Τα πρώτα πέντε χρόνια τα «πράγματα πήγαν καλά», όμως αργότερα, άρχισε να εμφανίζει παλινδρόμηση.

Όταν τελικά, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, αποκαλύφθηκε πως ο ηθοποιός είχε ακόμα μερικούς όγκους στην κοιλιακή χώρα. Σε επέμβαση που έκανε, αφαιρέθηκαν έξι, όμως στη συνέχεια, ο γιατρός του τον κάλεσε για να του πει πως έπρεπε να κάνει εξετάσεις και στο συκώτι.

Κλείσιμο
«Σε εκείνο το σημείο κατάλαβα πως αυτό που συμβαίνει είναι κάτι σοβαρό. Έκαναν σάρωση για να προετοιμαστούν για χειρουργική επέμβαση και ο χειρουργός με κάλεσε και μου είπε "έχει μεγαλώσει, είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορούμε να τον βγάλουμε, έχει το μέγεθος ενός μικρού λεμονιού"», εξηγεί ο ηθοποιός.

«Επομένως, το ότι δεν μπορούν να τον βγάλουν σημαίνει ότι πρέπει να κάνω συστηματική θεραπεία. Μετά άρχισα να έχω παρενέργειες, έχασα πάρα πολύ βάρος», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Παρ'όλα αυτά, ο ηθοποιός είχε μόλις υπογράψει για την ταινία «Expendables 4», αλλά και το sequel του «Aquaman». «Είχαν έναν πολύ καλό άντρα εκεί στα γυρίσματα που είχε αναλάβει τη φροντίδα μου», είπε.

Εξήγησε μάλιστα, πως ο γιατρός του τον συμβούλευσε να κάνει ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα και να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του. «Έτσι, τον ρώτησα "πόσος καιρός πιστεύεις ότι μου έχει μείνει;" και εκείνος μου είπε δύο-τρία χρόνια, αλλά μπορούσα να καταλάβω από τη φωνή του πως πίστευε ότι θα ήταν λιγότερο», περιγράφει.


Αν και άκουσε τον γιατρό του απαισιόδοξο, ο Λούντγκρεν εξήγησε πως «δεν ένιωθε καμία πίκρα για το ενδεχόμενο του θανάτου». «Κοιτάξτε τη ζωή σας και πείτε "έζησα μια τρομερά υπέροχη ζωή". Εγώ έχω ήδη ζήσει πέντε ζωές σε μία», σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των ταινιών, ο ηθοποιός θέλησε να ζητήσει μια δεύτερη γνώμη από τη γιατρό, Αλεξάντρα Ντρακακάι. Η εξέταση έδειξε μια μετάλλαξη σε έναν από τους όγκους, πράγμα που είναι αρκετά συχνό σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο.

Η μετάλλαξη αυτή οδήγησε τους ειδικούς να δοκιμάσουν κι άλλες θεραπείες, οι οποίες τελικά βοήθησαν οι όγκοι να συρρικνωθούν κατά 20-30%.

«Ελπίζω ότι όταν βγάλουν τους όγκους, δεν θα υπάρχει κανένα σημείο καρκίνου στο σώμα μου και το φάρμακο που παίρνω θα έχει καταστείλει όλα τα άλλα», είπε κλείνοντας.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Το Twitter «ψήφισε» για το ντιμπέιτ: Ποιοι κέρδισαν, ποιοι έχασαν

Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα στην Αρδηττού - Ένας τραυματίας

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας παίρνει διαζύγιο λίγους μήνες μετά το «σκάνδαλο» με τα πάρτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης