Τζέσικα Τσαστέιν: Τα «βάζει» με τα Όσκαρ επειδή «ξέχασαν» τη Βαϊόλα Ντέιβις

Τζέσικα Τσαστέιν: Τα «βάζει» με τα Όσκαρ επειδή «ξέχασαν» τη Βαϊόλα Ντέιβις

«Κάποιος έπρεπε να το πει» δήλωσε η ηθοποιός

Chastain-davis
Η Τζέσικα Τσαστέιν έδωσε το παρών στο 48ο Gala των βραβείων Chaplin που τίμησε τη Βαϊόλα Ντέιβις. Ο θεσμός βράβευσε τη σπουδαία ηθοποιό για το έργο της στον κινηματογράφο. Οι δύο ηθοποιοί είχαν συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία «The Help» του 2011, για την οποία και οι δύο είχαν κερδίσει υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η Τσαστέιν, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν δίστασε να σχολιάσει το γεγονός πως η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου δεν συμπεριέλαβε στις υποψηφιότητές, τη Βαϊόλα Ντέιβις  και την ταινία της, «The Woman King».

Συγκεκριμένα, όταν η Τσαστέιν ανέβηκε στη σκηνή αφού ήταν μία εκ των παρουσιαστών της βραδιάς, δήλωσε πως:

«Όταν βλέπω μια ταινία σαν το "The Woman King", έχει πάνω της το αποτύπωμα της Βαϊόλα . Μία ταινία σαν αυτή με γυναίκα σκηνοθέτη και ένα καστ από δυναμικές μαύρες πρωταγωνίστριες μπορεί να γίνει στο Hollywood σήμερα χάρη στην εφ'όρου ζωής υποστήριξη της Βαϊόλα στις γυναίκες χρώματος. Ίσως μία ημέρα μια ταινία σαν και αυτή θα μπορεί να λάβει υποψηφιότητα για Όσκαρ».
Κλείσιμο
woman_king
Η ταινία «The Woman King»

Αργότερα, δήλωσε στα Μέσα πως «κάποιος έπρεπε να το πει. Εννοώ, έλα τώρα. Ούτε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ για αυτή την ταινία; Θα πρέπει να ήταν κάποια μέλη της Ακαδημίας σε εκείνη την αίθουσα, σωστά;». Η ταινία κέρδισε υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες, BAFTA και SAG Awards, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την πολυπόθητη υποψηφιότητα για το χρυσό αγαλματίδιο.

Όπως σχολίασε η Τζίνα Πρινς - Μπάιθγουντ, η σκηνοθέτιδα της ταινίας, «δεν θα το ξεπεράσω ποτέ, γιατί αυτό που έγινε ήταν εξωφρενικό και αποδεικνύει πως υπάρχει ένα μεγαλύτερο ζήτημα στον χώρο μας». Εντούτοις, η ίδια χρησιμοποίησε αυτή την ατυχία ως κινητήρια δύναμη για να κάνει κάτι μεγαλύτερο στο μέλλον και να αξιοποιήσει τη δημιουργική της ενέργεια σε κάποιο νέο πρότζεκτ.

Φωτογραφίες: Jackie Brown / SplashNews.com / ΙDEAL IMAGE
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης