Εύα Γκριν: Ηθοποιός διεθνούς ακτινοβολίας, μοντέλο και «απρεπώς όμορφη» όπως τη χαρακτήρισε κάποτε ο Μπερτολούτσι

Εύα Γκριν: Ηθοποιός διεθνούς ακτινοβολίας, μοντέλο και «απρεπώς όμορφη» όπως τη χαρακτήρισε κάποτε ο Μπερτολούτσι

Πρόκειται μία από τις ελάχιστες φυσικές ξανθές του πλανήτη που βάφουν τα μαλλιά τους μαύρα

green_arthro
Η Εύα Γκριν δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Και λόγω εμφάνισης και λόγω ταλέντου. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το ταλέντο είναι περίπου κληρονομικό, γιατί η μητέρα της είναι η βραβευμένη με τιμητικό César ηθοποιός Μαρλέν Ζομπέρ, που πλέον ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Αλλά και η ίδια η Εύα έχει τιμηθεί με το BAFTA της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης το 2007, αν και είχε δώσει το κινηματογραφικό «παρών» από το 2003 με την ταινία «Οι ονειροπόλοι» του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

Ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης ήταν αυτός που την ανακάλυψε μέσα στον σωρό των wanne be και αυτός που εκστόμισε για εκείνη την ατάκα που θα τη συνόδευε ως τίτλο στα επόμενα χρόνια: «Είναι τόσο όμορφη που καταντά απρέπεια». Προς τιμήν της, η Γκριν ποτέ δεν βασίστηκε στην ομορφιά της για να κάνει καριέρα. Είχε φροντίσει από την αρχή να πάρει όλα τα απαιτούμενα εφόδια για την τέχνη που θα την έτρεφε, με σπουδές στο Saint Drama School στο Παρίσι και μεταπτυχιακό στο Weber Douglas Academy of Dramatic Arts στο Λονδίνο.
shutterstock_180181805

Θεωρείται κατεξοχήν κινηματογραφική ηθοποιός, με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες όπως «Το βασίλειο των ουρανών» (2005), «Το παιχνίδι της αποπλάνησης» (2009), «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας» (2014) και «Μια αληθινή ιστορία» (2017). Εχει κάνει βεβαίως και τη θητεία της ως Bond girl υποδυόμενη τη Βέσπερ Λιντ στο «Casino Royale» (2006), αλλά έχει δειγματίσει το ταλέντο της και σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις στο Παρίσι, γιατί σε τελική ανάλυση πάνω στο σανίδι φαίνεται ο καλός ηθοποιός. Ούτε, όμως, στην τηλεόραση τόλμησε να πει «όχι», με πιο διάσημο ρόλο της αυτόν της Βανέσα Ινές στη σειρά φαντασίας και τρόμου «Penny Dreadful».
Κλείσιμο
eva-green0432

Η Εύα Γκριν δεν είναι μια συνηθισμένη σταρ. Οταν δεν παίζει σε ταινίες, συνθέτει μουσική που την κρατάει για τον εαυτό της, κάνει μακρινές βόλτες στην εξοχή με τον σκύλο της και επενδύει τα χρήματά της σε έργα τέχνης.

Αν και γεννήθηκε ξανθιά, από τα 14 της βάφει εμμονικά τα μαλλιά της μαύρα, γιατί θεωρεί ότι αυτό το χρώμα τονίζει τα μάτια της - και ίσως εκφράζει και την προσωπικότητά της, που είναι λίγο πιο dark από το σύνηθες.

Τελευταία κάνει στενή παρέα με τον Βενσάν Κασέλ, με τον οποίο συμπρωταγωνιστεί στη νέα σειρά της Apple TV «Liaison» και στην ταινία «Οι τρεις σωματοφύλακες: Ντ’ Αρτανιάν» που μόλις έκανε πρεμιέρα. Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω πόσο διάσημη είσαι.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Κάηκε ολοσχερώς καφέ - μπαρ στην Αρτέμιδα - Δείτε βίντεο

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την εξουδετέρωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και πλοία σήμερα - Πού θα γίνουν συγκεντρώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης