Δημήτρης Παπανικολάου - Η κόρη του μιλά για τον αυτισμό: «Δέχτηκα bullying»

Δημήτρης Παπανικολάου - Η κόρη του μιλά για τον αυτισμό: «Δέχτηκα bullying»

«Τώρα νιώθω λίγο καλύτερα, βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι' αυτό που είμαι» αναφέρει η κόρη του γνωστού μπασκετμπολίστα

dimitris-papanikolaou
Ο Δημήτρης Παπανικολάου έχει μιλήσει ανοιχτά για το φάσμα του αυτισμού που βρίσκεται τόσο ο ίδιος, όσο και η κόρη του.

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας και η κόρη του, Άρια με αφορμή τη σημερινή ημέρα, που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, μίλησαν στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

«Όταν μου είπαν οι γονείς μου ότι βρίσκομαι στο φάσμα του αυτισμού, δεν ήξερα τι να πω. Ένιωθα πως ήμουν μέσα σε ένα κλουβί και δεν μπορούσα να ελευθερωθώ, αλλά ελευθερώθηκα. Δεν θέλω κανένας άνθρωπος να πληγώνει κάποιον άλλο. Στην αρχή, δεν τα πήγαινα τόσο καλά με τα παιδιά στο σχολείο, γιατί δέχτηκα bullying και με πλήγωναν αυτά που έλεγαν», είπε χαρακτηριστικά η Άρια.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, πλέον έχει βρει φίλους που τη δέχονται για αυτό ακριβώς που είναι. «Τώρα νιώθω λίγο καλύτερα. Βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι' αυτό που είμαι», εξηγεί.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crm3adhg87rt)

Όσο για τα χόμπι της και τη σχέση της με το σχολείο, δήλωσε: «Μιλάω Ιαπωνικά και μου αρέσει να ζωγραφίζω. Από τα μαθήματα δεν μου αρέσει η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά και τα Ισπανικά που με έβαλε η μητέρα μου να τα κάνω για να μάθει εκείνη. Ο μπαμπάς έπαιζε μπάσκετ όταν ήμουν παιδάκι, τον έβλεπα κάποιες φορές».

Κλείσιμο
Τέλος, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε άλλα παιδιά, που βρίσκονται κι εκείνα στο φάσμα του αυτισμού. «Στα παιδιά με αυτισμό που μας ακούνε, θέλω να πω να είναι δυνατοί και να μην εμπιστεύονται τους κακούς ανθρώπους. Τα όνειρά μου είναι να παντρευτώ, να κάνω παιδιά και να δανείζω τη φωνή μου σε καρτούν», είπε κλείνοντας.

Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος και στο πλατό της εκπομπής, ανέφερε για την κόρη του: «Υπάρχουν λαμπρά μυαλά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Η μεγαλύτερη αγωνία μου για την Άρια είναι τι θα συμβεί, όταν δεν θα είμαστε με τη μητέρα της πλέον, στη ζωή. Μέχρι να φτάσουμε εκεί, κοιτάμε μέρα με τη μέρα. Έχω μάθει στην κόρη μου να συγχωρεί αυτούς που την πληγώνουν».


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας - Τρεις οι τραυματίες

Μήνυμα της WSJ στην Μόσχα: Αφήστε ελεύθερο τον ανταποκριτή μας, Ίβαν Γκερσκόβιτς

Έλενα Γκρέκου: «Για να αποδείξω πως έχω φωνή, έφαγα πολλά χρόνια στη δουλειά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης