The Idol: Σάλος με τη νέα σειρά του Σαμ Λέβινσον - «Είναι μία φαντασίωση βιασμού» λένε πηγές από την παραγωγή

The Idol: Σάλος με τη νέα σειρά του Σαμ Λέβινσον - «Είναι μία φαντασίωση βιασμού» λένε πηγές από την παραγωγή

Ο δημιουργός του «Euphoria» βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικών δημοσιευμάτων

the-idol-32
Ο Σαμ Λέβινσον, δηλαδή ο δημιουργός της επιτυχημένης σειράς του HBO «Euphoria», δέχεται «πυρά» τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τη σκηνοθεσία του επερχόμενου δράματος «The Idol».

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο του Rolling Stone, 13 μέλη του καστ και του συνεργείου της σειράς έχουν μιλήσει εναντίον του τρόπου που εργάστηκε στη νέα τηλεοπτική σειρά, κατηγορώντας τον ότι τη μετέτρεψε σε μια «φαντασίωση βιασμού».
The Idol | Official Teaser #3 | HBO
Το Idol λαμβάνει χώρα στο Λος Άντζελες και ακολουθεί μια ποπ τραγουδίστρια που αναπτύσσει μια ρομαντική σχέση με έναν χαρισματικό ιδιοκτήτη κλαμπ. Ωστόσο, κρύβει μια δεύτερη ζωή, καθώς είναι ο ηγέτης μιας μυστικής αίρεσης.

Τον ηγέτη της αίρεσης τον υποδύεται ο μουσικός The Weeknd και την τραγουδίστρια η Λίλι-Ρόουζ Ντεπ. Η σειρά φέρεται να είχε σχεδόν ολοκληρωθεί υπό τη σκηνοθεσία της Έιμι Σάιμετζ, όταν ο Λέβινσον ανέλαβε τον περασμένο Απρίλιο. Έκτοτε, οι πηγές ισχυρίζονται ότι ο σκηνοθέτης αύξησε το σεξουαλικό περιεχόμενο και το γυμνό της σειράς, με αρκετούς να αναφέρουν πως οι σκηνές περιλαμβάνουν σεξουαλικά βασανιστήρια, τα οποία ξεπερνούν το όριο.
the-idol-312312
Ένα μέλος της παραγωγής δήλωσε στο Rolling Stone ότι η εκδοχή που παρουσιάζει ο Σαμ Λέβινσον «είναι σαν οποιαδήποτε φαντασίωση βιασμού που θα είχε κάθε τοξικός άντρας και μετά η γυναίκα επιστρέφει για περισσότερο, γιατί αυτό κάνει τη μουσική της καλύτερη». Ένας άλλος πρόσθεσε ότι σοκαρίστηκαν από τις σκηνές μεταξύ του Weeknd και της Ντεπ.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το HBO εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι είναι ευχαριστημένο με τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η παραγωγή από τότε που ανέλαβε ο Λέβινσον και ότι η δημιουργική ομάδα έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει ένα ασφαλές, περιβάλλον εργασίας. Σημείωσαν επίσης ότι πέρυσι έγιναν δημιουργικές αλλαγές που ήταν προς το συμφέρον τόσο της παραγωγής, όσο και του καστ και του συνεργείου.

Η Ντεπ, από την πλευρά της, υπερασπίστηκε τον Levinson, αποκαλώντας τον «τον καλύτερο σκηνοθέτη με τον οποίο έχω συνεργαστεί ποτέ». Η ηθοποιός πρόσθεσε πως «ποτέ δεν ένιωσε μεγαλύτερη υποστήριξη ή σεβασμό σε έναν δημιουργικό χώρο και ότι πάντα δημιουργούσε ένα περιβάλλον στο οποίο ένιωθε να την εκτιμούν».
Κλείσιμο
The Idol | Official Teaser 2 | HBO
Ο Weeknd από την άλλη πλευρά, ο οποίος είναι συνδημιουργός της σειράς, δεν έχει ακόμη σχολιάσει τους ισχυρισμούς. Ωστόσο, πηγές δήλωσαν στο Rolling Stone ότι ήθελε να αφαιρεθεί η φεμινιστική προσέγγιση της σειράς και να επικεντρωθεί αποκλειστικά στον εαυτό του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μουσικός απαίτησε μάλιστα να ξαναγραφτεί το σενάριο.

Το TMZ αμφισβήτησε την εγκυρότητα των πηγών του Rolling Stone, ισχυριζόμενο ότι καμία από αυτές δεν έχει δει το τελικό μοντάζ.

H ημερομηνία πρεμιέρας της νέας σειράς «Τhe Idol» δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 57 οι νεκροί, ταυτοποιήθηκαν οι 36, συνεχίζονται οι έρευνες

Φοιτητική διαμαρτυρία στα Προπύλαια για την τραγωδία των Τεμπών - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η 28χρονη Ελπίδα - Συγκινεί ο αδερφός της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης