Όσκαρ 2023: Η Ακαδημία δημιούργησε για πρώτη φορά ομάδα διαχείρισης κρίσεων μετά το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ

«Ελπίζουμε ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε μπορεί να μην προβλέψουμε αυτή τη φορά» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος

Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ έβαλλε αρκετά τη φήμη της Ακαδημίας των Όσκαρ και πλέον οι αρμόδιοι έλαβαν τα μέτρα τους λίγες μέρες πριν τη φετινή τελετή απονομής.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών δημιούργησε μια ομάδα διαχείρισης κρίσεων -στον απόηχο του περσινού περιστατικού- ενόψει της φετινής τελετής της 12ης Μαρτίου.

«Εξαιτίας της περσινής χρονιάς, έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε πολλά πράγματα που μπορούν να συμβούν στα Όσκαρ» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας, Μπιλ Κρέιμερ στο TIME.

Όπως δήλωσε: «Ο θεσμός έχει εφαρμόσει την οργάνωση μιας ομάδας που επικεντρώνεται στον χειρισμό έκτακτων καταστάσεων στην ετήσια εκδήλωση. 'Έχουμε μια ολόκληρη ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων, κάτι που δεν είχαμε ποτέ πριν και πολλά σχέδια σε εφαρμογή. Έτσι, ελπίζουμε ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε μπορεί να μην προβλέψουμε αυτή τη στιγμή, αλλά ότι σχεδιάζουμε για την περίπτωση που συμβεί».


«Ανεπαρκής η  ανταπόκρισή μας στο θέμα με το χαστούκι» παραδέχτηκαν πρόσφατα
Λίγο πριν την έναρξη της 95ης τελετής απονομής, η Ακαδημία των Όσκαρ παραδέχτηκε πως η ανταπόκρισή της στο «απαράδεκτο περιστατικό» ήταν ανεπαρκής.

Η πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (AMPAS), Τζάνετ Γιανγκ, κατά τη διάρκεια γεύματος που παραχώρησε στους φετινούς υποψήφιους των βραβείων τόνισε, σύμφωνα με το Variety: «Είμαι βέβαιη ότι όλοι θυμάστε ότι ζήσαμε ένα πρωτοφανές γεγονός στα Όσκαρ. Αυτό που συνέβη στη σκηνή ήταν εντελώς απαράδεκτο και η ανταπόκριση από τον οργανισμό μας ήταν ανεπαρκής».

Σημείωσε πως μέσα από το συμβάν αυτό, η Ακαδημία συνειδητοποίησε πως πρέπει να ενεργεί γρήγορα, υπεύθυνα και με πλήρη διαφάνεια.

«Θα έπρεπε και μπορείτε να περιμένετε περισσότερα από εμάς στο μέλλον» κατέληξε η πρόεδρος.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό, η Ακαδημία συγκάλεσε σύσκεψη για να συζητήσει πώς θα χειριζόταν την κατάσταση.

Μέρες πριν από την έκδοση της απόφασης των μελών της Ακαδημίας, ο Σμιθ είχε ήδη στείλει επιστολή παραίτησης στην Ακαδημία και από την ιδιότητα του μέλους στο όργανο των βραβείων Όσκαρ.

Ειδήσεις σήμερα:


Το Twitter… δίκασε την Καρολίνα για το νέο μήνυμά της στον Μάριο παρουσία της Ελευθερίας - Δείτε βίντεο


Οικονόμου και Τσαπανίδου πρώτη φορά μαζί απόψε στην ΕΡΤ


Ρόδος: Η μαρτυρία στη Νικολούλη που ενοχοποίησε τον 40χρονο για τη δολοφονία του πατέρα του


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr