Κλόντια Σίφερ: Million Dollar model
claudia_arthro

Κλόντια Σίφερ: Million Dollar model

Σύζυγος, μητέρα, σκληρά εργαζόμενη για το παντεσπάνι της, στα 52 της και κάτι ψιλά παραμένει όσο όμορφη ήταν και στην πρώτη της φωτογράφηση 

Τη δεκαετία του ’90 υπήρξε ένα από τα εμβληματικά supermodels, μέλος της χρυσής παρέας που απάρτιζαν η Ναόμι Κάμπελ, η Λίντα Εβαντζελίστα, η Σίντι Κρόφορντ, η Κρίστι Τέρλινγκτον, η Ελενα Κρίστενσεν και η αείμνηστη Τατιάνα Πάτιτζ - για να αναφέρουμε μόνο μερικές από τις αλλοτινές ντίβες του μόντελινγκ.

Σε αντίθεση, όμως, με τις υπόλοιπες συναδέλφους της που πλέον κάνουν επιλεκτικές -ή και καθόλου- εμφανίσεις σε fashion shows και καμπάνιες, στο πλαίσιο της αναβίωσης των 90s και του δικού τους ξεσκουριάσματος, η Κλόντια Σίφερ εξακολουθεί να εργάζεται σκληρά και να παραμένει πιστή στην παλαιότερη δήλωσή της «θα ασχολούμαι με το μόντελινγκ για όσον καιρό μού κάνουν προτάσεις».Αν και δεν ασχολείται πλέον μόνο με το μόντελινγκ και τις προτάσεις τις δημιουργεί μόνη της.


Το γαλλικό «Elle» έκανε ποδαρικό στη νέα χρονιά με τη Σίφερ να ποζάρει στο εξώφυλλό του φορώντας τα άπαντα της καινούριας σειράς που σχεδίασε για τη Frame: πέντε κάζουαλ πουλόβερ και δύο άνετα τζιν που μυρίζουν 90s και -προς τιμήν της- μπορούν να φορεθούν από όλες τις γυναίκες, χωρίς να έχουν απαραιτήτως προδιαγραφές μοντέλου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το αειθαλές υπερμοντέλο κάνει επίδειξη του σχεδιαστικού ταλέντου της. Το 2015 είχε κυκλοφορήσει μια σειρά από κασμίρ που είχε λανσάρει στην παρισινή Εβδομάδα Μόδας, ενώ το περασμένο καλοκαίρι εγκαινίασε τη συνεργασία της με τη Réalisation Par, το αγαπημένο brand της 18χρονης κόρης της, Κλεμεντάιν.




Η σειρά Super Réal προτείνει αέρινα καλοκαιρινά φορέματα που κοπιάρουν τον μινιμαλισμό και την απλότητα των 90s, της δεκαετίας που εμφανέστατα δεν ξεκολλάει από το μυαλό της Κλόντια Σίφερ.

Κατά την ίδια, αλλά και όλους τους άλλους που ανακυκλώνουν μέχρι τελευταίας ίνας εκείνη τη δεκαετία, αυτό είναι απόλυτα λογικό. «Το εκπληκτικό με εκείνη την εποχή ήταν ότι βγήκαν στο προσκήνιο πολλά διαφορετικά ταλέντα (Jean-Paul Gaultier, Prada, Martin Margiela, Helmut Lang και Alexander McQueen) που άλλαξαν τον τρόπο που σκεφτόμαστε το στυλ. Η μόδα αναμείχθηκε με την κουλτούρα του δρόμου και τη μουσική και έκανε σημαία της την αυτοέκφραση.

Αυτός νομίζω ότι είναι ο λόγος που τα 90s επηρεάζουν και τη σημερινή εποχή», διατείνεται, εξηγώντας την όχι και τόσο τυχαία τελικά εμμονή της με τη δεκαετία που την έκανε σταρ. Αυτό δεν την εμποδίζει να φέρνει τα 90s στα μέτρα του σήμερα, καθώς τα ρούχα που σχεδιάζει επενδύουν στα βιώσιμα υλικά και το slow design.



Η μόδα, όμως, δεν είναι ο μοναδικός τομέας με τον οποίο πειραματίζεται η αλλοτινή μούσα της Chanel, καθώς σχεδιάζει από κούκλες Κοκέσι για τη Lucie Kaas μέχρι γυάλινα αντικείμενα για τη Vista Alegre και κεραμικά διακοσμητικά για την Bordallo Pinheiro. Στον ελεύθερο χρόνο της επιμελείται εκθέσεις τέχνης, με πιο γνωστή την περίφημη «Captivate!», για χάρη της οποίας η ακάματη Κλόντια είχε ανασύρει από το χρονοντούλαπο της μόδας φωτογραφίες από τα 90s με όλη τη διάσημη παλιοπαρέα της εποχής - και στη συνέχεια την κυκλοφόρησε και ως photo album.

Ναι, η Σίφερ δεν έχει καμία διάθεση να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και να αναπολεί τις άπειρες -είναι η αλήθεια- στιγμές δόξες που έζησε στα νιάτα της. Στα 52 της χρόνια έχει μεν πολλά να θυμηθεί, αλλά ακόμα περισσότερα να ζήσει.





Η ωραία Κλόντια γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου του 1970 στο Ράινμπεργκ της Γερμανίας. Σύμφωνα με τον μύθο, μέχρι τα 17 της συμμεριζόταν το γονεϊκό όνειρο να γίνει δικηγόρος. Τη στροφή 180 μοιρών -όσα είναι και τα καλλίγραμμα εκατοστά της- την πήρε ένα βράδυ που χόρευε αμέριμνα σε ένα κλαμπ στο Ντίσελντορφ και τράβηξε την προσοχή του επικεφαλής του Metropolitan Model Agency. Ακολούθησε ένα ταξίδι-αστραπή στο Παρίσι για μια δοκιμαστική φωτογράφηση, η οποία με συνοπτικές διαδικασίες οδήγησε στο πρώτο της εξώφυλλο στο «Elle».

Στα 19 της έγινε το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας της Guess, ενώ συχνά πυκνά φωτογραφιζόταν για τα εξώφυλλα της βρετανικής «Vogue». Και ύστερα μπήκε στη ζωή της ο Καρλ Λάγκερφελντ. «Οταν η Κλόντια εμφανίστηκε στη σκηνή της μόδας ήταν σαν ηλιαχτίδα - και ο ήλιος ακόμα λάμπει», θα ανέφερε αργότερα ο αείμνηστος σχεδιαστής που λάτρεψε την αψεγάδιαστη ομορφιά της συμπατριώτισσάς του και την έκανε το νέο πρόσωπο της Chanel.



Το 1992 η Σίφερ κέρδιζε 20.000 δολάρια ανά fashion show και δειγμάτιζε δημιουργίες Fendi, Christian Dior, Michael Kors, Ralph Lauren, Valentino και Louis Vuitton. Οταν δεν περιφερόταν στα πιο πολυπρόβλητα catwalks του πλανήτη, φωτογραφιζόταν για τις καμπάνιες των διασημότερων brands, από Liz Claiborne, Marc Jacobs, Giorgio Armani και Versace μέχρι Gap, Saks Fifth Avenue, Revlon και Pepsi.

Το 1996 ήταν η πρώτη που φόρεσε το βαρύτιμο Fantasy Bra της Victoria’s Secret, που ήταν φτιαγμένο από 100 και πλέον αληθινά διαμάντια. Εναν χρόνο αργότερα, στο απόγειο της φήμης και της καριέρας της, υπέγραψε χρυσό συμβόλαιο με τη L’Oréal, με την οποία εξακολουθεί να συνεργάζεται μέχρι και σήμερα ως η μακροβιότερη πρέσβειρα του brand.




Ας μη μακρυγορούμε, όμως. Η παραλίγο δικηγόρος από το Ράινμπεργκ κρατάει σήμερα στα περιποιημένα χέρια της το ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα εξώφυλλα στην ιστορία των εντύπων - περισσότερα από 1.000, για να είμαστε ακριβείς. Είναι, δε, ένα από τα πλουσιότερα μοντέλα του κόσμου, με περιουσία που κάθεται αναπαυτικά στα 70 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, ενώ χάρη στις πολλαπλές επιχειρηματικές κινήσεις της είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι τραπεζικοί της λογαριασμοί θα συνεχίζουν να ανθούν όπως τα λουλούδια στα φορέματα της σειράς της Super Réal.

Στο ενεργητικό της μετράει και μια χούφτα συμμετοχές σε κινηματογραφικές ταινίες, με προεξάρχουσα το «Love Actually», το 2004, όπου εμφανίστηκε σε δύο σκηνές όλες κι όλες, σε μια προσπάθεια να δοκιμάσει την τύχη της και στη μεγάλη οθόνη. Η φτωχή αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερε τελικά να κάνει τον κόσμο της υποκριτικής καλύτερο, απλώς λίγο πιο όμορφο.


Η αιώνια ξανθιά της παγκόσμιας μόδας, ανάμεσα στην πληθώρα των προαναφερθεισών δραστηριοτήτων της, δηλώνει και ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών. Ως κολόνα της μεγαλειώδους έπαυλής της στο Σάφολκ της Μεγάλης Βρετανίας μάς συστήνει εδώ και 21 χρόνια τον σκηνοθέτη Μάθιου Βον.





Η ζωή τους, λένε, είναι αρμονική, ανέφελη και αλώβητη από σκάνδαλα. Ούτως ή άλλως, η Κλόντια είχε κάνει αρκετά νυχτοπερπατήματα πριν προσγειωθεί στην αγκαλιά του ευτυχούς συζύγου και στο ενεργητικό της μετρούσε και έναν αρραβώνα με τον μάγο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, που συχνά πυκνά την καλούσε ως ατραξιόν στα ταχυδακτυλουργικά σόου του, αλλά τελικά δεν ήταν όσο επιδέξιος χρειαζόταν για να την κρατήσει και ως μόνιμη ατραξιόν της ζωής του.



Περισσότερο μάγος και από τον μάγο όμως είναι η ίδια η Κλόντια, που εκτός από τη διαχρονική ομορφιά της ευλογήθηκε και με ένα σπάνιο επιχειρηματικό ταλέντο και μια έφεση στο σχέδιο που της επιτρέπει να μετατρέπει ό,τι πιάνει σε χρυσάφι. Ναι, ο σύγχρονος Μίδας δεν θα μπορούσε να είναι πιο όμορφος, πιο ξανθός και πιο φωτογενής.



Ειδήσεις σήμερα:

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος ελέγχει τον Κοκλώνη για απάτη - Τι απαντά ο ίδιος

Υπόθεση Καϊλή: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Survivor All Star: Η αποχώρηση του Κώστα Παπαδόπουλου και οι αποκαλύψεις για τη σχέση Μάριου-Ελευθερίας - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης