Μαρία Ναυπλιώτου: «Καταλαβαίνω τι σημαίνει για μια γυναίκα να παλεύει σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο»

Μαρία Ναυπλιώτου: «Καταλαβαίνω τι σημαίνει για μια γυναίκα να παλεύει σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο»

«Καταλαβαίνω και από τους δικούς μου αγώνες πόσο δύσκολο είναι να σταθείς» συμπλήρωσε

maria-nafpliotiou
Η Μαρία Ναυπλιώτου έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε τόσο στην καριέρα της, όσο και στις σχέσεις της.

Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» και αρχικά, αναφέρθηκε στην αγάπη που προσπαθεί να νιώσει για τον εαυτό της.

«Έχω καταλάβει πως 50 χρόνια τώρα προσπαθώ να αγαπήσω τον εαυτό μου. Το να δημιουργείς σχέση με έναν άλλον άνθρωπο και να αποκτήσεις μαζί του μια ισότιμη σχέση, αγάπη, συντροφικότητα, είναι πολύ δύσκολο. Είναι πολύ δύσκολο ήδη να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να τον εκτιμήσουμε, πόσο μάλλον να συνδεθούμε με κάποιον άλλον. Εκεί αρχίζουν τα δικά μου τραύματα, τα δικά σου, η παιδική ηλικία, οι ρωγμές. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι οι ανθρώπινες και συντροφικές σχέσεις», δήλωσε αρχικά.

«Εάν επιμένεις σε πράγματα που σε στενοχωρούν, τότε θα αποτύχεις. Πολλές φορές επιμένουμε σε μια δυστυχία. Μήπως να κάνεις μια μικρή μετακίνηση και να διαλέξεις έναν άλλο άνθρωπο; Εγώ τα τελευταία 10 χρόνια δεν επαναλαμβάνω μοτίβα. Παλαιότερα, το έκανα. Για μένα είναι πιο σημαντικό να έχεις μια καλή σχέση με τον εαυτό σου, να μην αισθάνεσαι μόνος σου με τον εαυτό σου», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqkuxwp2xupd)

Όσο για το αν είναι αυτή που δείχνει και στην πραγματική της ζωή, ανέφερε: «Οι άνθρωποι που δεν ανήκουν στον χώρο βλέπουν την πραγματική Μαρία. Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, έχεις κάποιες άμυνες. Εμένα ας πούμε δεν μου αρέσει να βγαίνει προς τα έξω η προσωπική μου ζωή. Έτσι, αυτό μπορεί να σε δείχνει απόμακρη, αλλά δεν είναι έτσι».

Αναφορικά με τα φύλα και τη θέση των γυναικών στην κοινωνία, είπε: «Έμαθα να εκτιμώ πολύ τις γυναίκες. Μεγαλώνοντας σε μια πατριαρχική κοινωνία, όλες μάθαμε κάποια μοτίβα, στα οποία κινούμασταν και σιγά σιγά ανακάλυψα ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Άρχισα να αναζητώ τις γυναίκες και να τις καταλαβαίνω, όπως άρχισα να καταλαβαίνω και τον εαυτό μου. Καταλαβαίνω τι σημαίνει για μια γυναίκα να παλεύει σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, να τα καταφέρνει και τι πυρά μπορεί να δέχεται ακριβώς και μόνο επειδή είναι γυναίκα».

«Οπότε για όλο αυτό το κομμάτι, προς τις γυναίκες και όλους τους ανθρώπους έχω μια ιδιαίτερη στάση και μια ιδιαίτερη εκτίμηση και ζεστασιά. Γιατί καταλαβαίνω και από τους δικούς μου αγώνες πόσο δύσκολο είναι να σταθείς», είπε κλείνοντας.



Ειδήσεις σήμερα:

Βομβαρδισμένο τοπίο στο Αιγάλεω - Έκρηξη σε μαγαζί με φιάλες υγραερίου, 2 τραυματίες

Ο Μπρους Γουίλις δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει αλλά τον έβαζαν να παίζει σε ταινίες δράσης

Τρόμος για 24χρονη σε γυμναστήριο στις ΗΠΑ - Της επιτέθηκε νεαρός για να τη βιάσει (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης