Μπουράκ Χακί για τον σεισμό στην Τουρκία: Χάσαμε κάποιους δικούς μας ανθρώπους, είναι νεκροί

Μπουράκ Χακί για τον σεισμό στην Τουρκία: Χάσαμε κάποιους δικούς μας ανθρώπους, είναι νεκροί

«Όταν είσαι μακριά, δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος της συμφοράς, όταν συμβεί σε σένα, τότε θα καταλάβεις» δήλωσε ο Τούρκος ηθοποιός

mpourak-haki
Τραγικές στιγμές ζουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι της Τουρκίας, μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στη χώρα, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 3.419, ενώ χιλιάδες ακόμα αγνοούνται.

Ο Τούρκος ηθοποιός, Μπουράκ Χακί μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και αποκάλυψε πως ανάμεσα στα θύματα του σεισμού, βρίσκονταν συγγενείς της συντρόφου του, ενώ αρκετοί φίλοι του δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

«Πολλοί άνθρωποι πέθαναν και αυτό που έμαθα είναι ότι 2.900 κτίρια -το λιγότερο- κατέρρευσαν. Αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός. Φυσικά, λυπάμαι πάρα πολύ. Χάσαμε κάποιους δικούς μας ανθρώπους, χάσαμε φίλους. Τα ξαδέρφια της κοπέλας μου ζούσαν σε πόλεις που χτύπησε ο σεισμός και τους χάσαμε, είναι νεκροί», δήλωσε αρχικά.

«Υπάρχουν ακόμα και ποδοσφαιρικές ομάδες, που ακόμα τις αναζητούν, όπως και μία ομάδα βόλεϊ. Είχα φίλους σε αυτές, δεν είναι πολύ κοντινοί μου φίλοι. Προσπαθούμε να τους βρούμε, έχουμε κάποιες ομάδες στο WhatsApp και προσπαθούμε να εντοπίσουμε τις τοποθεσίες τους και να τις δώσουμε στην κυβέρνηση και στις ομάδες αναζήτησης. Οι ομάδες αυτές έχουν μία λίστα και προσπαθούν να τους ψάξουν όλους και να τους απεγκλωβίσουν», συμπλήρωσε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqc7fk1lsind)

Στη συνέχεια, δήλωσε πως η κατάσταση χρειάζεται περισσότερο έλεγχο, ενώ η Κωνσταντινούπολη «ετοιμάζεται», καθώς αναμένεται κι άλλος σεισμός.

«Οι δρόμοι είναι διαλυμένοι και κάποια αεροδρόμια έχουν προβλήματα. Είναι μία μεγάλη καταστροφή, δεν μπορείς να φανταστείς. Όταν είσαι μακριά, δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος της συμφοράς. Όταν συμβεί σε σένα, τότε θα καταλάβεις. Χρειαζόμαστε περισσότερα ασφαλή κτίρια, χρειαζόμαστε περισσότερο έλεγχο. Για παράδειγμα, για την Κωνσταντινούπολη περιμένουν ένα μεγάλο σεισμό και η πόλη προετοιμάζεται ήδη για αυτό. Αλλάζουν τα κτίρια, η Κωνσταντινούπολη ανανεώνεται, αλλά αυτές οι πόλεις δεν μπορώ να πω ότι είναι έτοιμες για έναν σεισμό», σημείωσε κλείνοντας.




Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» το νέο κύμα χιονοπτώσεων της «Μπάρμπαρα»

Σεισμοί στην Τουρκία: Πάνω από 4.300 οι νεκροί, εκατομμύρια οι άστεγοι μέσα στο κρύο


Στη Βουλή σήμερα ο Μητσοτάκης για το επίδομα ειδικών αποστολών και καλύτερων μισθών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης