Ολοκληρώθηκε η 65η ετήσια τελετή απονομής των βραβείων Grammy, με πρωταγωνιστές, μεταξύ άλλων, τους Μπιγιονσέ, Χάρι Στάιλς και Μαντόνα.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που κέρδισαν το βραβείο, είναι και η Κιμ Πέτρας, τρανς ποπ τραγουδίστρια και συνθέτρια.
Η Πέτρας παρέλαβε το βραβείο Grammy για καλύτερη ερμηνεία ποπ ντουέτου μαζί με τον Σαμ Σμιθ για το «Unholy».
Αφού ανέβηκε στη σκηνή, η 30χρονη Γερμανίδα ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη transgender γυναίκα που γίνεται κάτοχος Grammy.
Κατά τη διάρκεια της απονομής, ο Σμιθ στάθηκε ένα βήμα πίσω και άφησε τη συνεργάτιδά του να μιλήσει, τη στιγμή που εκείνη ευχαριστούσε την Μαντόνα.
Η Μαντόνα πήρε τα εύσημα από την καλλιτέχνιδα για τον αγώνα που δίνει υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Ανάμεσα σε όσα είπε, η Πέτρας τόνισε: «Τους υπέροχους transgender θρύλους πριν από εμένα. Η μητέρα μου- μεγάλωσα κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο στη μέση του πουθενά στη Γερμανία- με πίστευε ότι ήμουν κορίτσι και δεν θα ήμουν εδώ χωρίς αυτή και την στήριξή της».
Δείτε βίντεο
"Sam [Smith] graciously wanted me to accept this award, because I'm the first transgender woman to win this award." Watch Kim Petras' acceptance speech from the #Grammys: pic.twitter.com/jQ52Sq0t6f
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας