Dr. Phil: Οριστικό τέλος για τη διάσημη εκπομπή μετά από 21 σεζόν

Dr. Phil: Οριστικό τέλος για τη διάσημη εκπομπή μετά από 21 σεζόν

Η εκπομπή είχε κατηγορηθεί πριν από έναν χρόνο για εργασιακό μπούλινγκ

Dr__Phil
Η δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Dr. Phil», ολοκληρώνεται μετά από δύο και πλέον δεκαετίες στον αέρα.

Ο οικοδεσπότης του και πρώην ψυχολόγος Δρ. Φιλ Μακ Γκρο, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εκπομπή, καθώς αυτά που θέλει να κάνει είναι πολλά περισσότερα.

Ο Μακ Γκρο, ο οποίος ξεκίνησε την τηλεοπτική του καριέρα στο «The Oprah Winfrey Show» στα τέλη της δεκαετίας του 1990, τόνισε σε μια δήλωση του στο CBS ότι νιώθει ευλογημένος με την καριέρα που κατάφερε να «χτίσει» στην τηλεόραση, για περισσότερα από 25 χρόνια.

«Με αυτήν την εκπομπή, έχουμε βοηθήσει χιλιάδες καλεσμένους και εκατομμύρια θεατές, από τον εθισμό και τον γάμο, μέχρι την ψυχική ευεξία και την ανατροφή των παιδιών. Αυτό ήταν ένα απίστευτο κεφάλαιο της ζωής και της καριέρας μου, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που θέλω να κάνω» ξεκαθάρισε. 

Παρόλο που ο 72χρονος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδιά του, έκανε ξεκάθαρη την αποχώρηση του από τη διάσημη εκπομπή.
Κλείσιμο

Όπως πρόσθεσε ο Μακ Γκρο: «Είμαι αναγκασμένος να ασχοληθώ με ένα ευρύτερο κοινό, γιατί έχω σοβαρές ανησυχίες για την αμερικανική οικογένεια και είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω να αποκατασταθεί ο σκοπός, καθώς και οι βασικές μας αξίες».

Η παραγωγή νέων επεισοδίων θα σταματήσει με τη λήξη της τρέχουσας σεζόν 2022–2023, ενώ το δίκτυο σχεδιάζει να συνεχίσει με επαναλήψεις παλαιότερων εκπομπών για το 2023-24.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Variety, η εκπομπή διακόπτεται, καθώς τα διαφημιστικά έσοδα δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες της.

Ο Steve LoCascio, πρόεδρος της CBS Media, με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε: «Ο Phil είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης και μέλος της οικογένειας του CBS και ενώ η εκπομπή του μπορεί να τελειώσει μετά από 21 χρόνια, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι η σχέση μας δεν είναι. Ο Phil άλλαξε το τηλεοπτικό τοπίο και δημιούργησε ένα από τα πιο δημοφιλή talk show».

dr_phil


Η κριτική  οι κατηγορίες για κακοποιητική συμπεριφορά 
Η εκπομπή του Μακ Γκρο έχει επίσης αντιμετωπίσει σοβαρή κριτική όλα αυτά τα χρόνια, καθώς πολλοί κατηγόρησαν το τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι χρησιμοποιεί τις ιστορίες των καλεσμένων για να κάνει νούμερα τηλεθέασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «BuzzFeed» δώδεκα νυν και πρώην υπάλληλοι της δημοφιλούς εκπομπής «Dr. Phil» είχαν καταγγείλει πως το εργασιακό περιβάλλον ήταν «επικίνδυνο για την ψυχική τους υγεία και τοξικό».

Όπως είχε αναφέρει  η ομάδα των εργαζομένων, ανώτεροι υπάλληλοι της εκπομπής συχνά τους έκαναν εργασιακό μπούλινγκ, τους κακοποιούσαν λεκτικά στο πλατό και το ίδιο έκαναν και σε καλεσμένους της εκπομπής. Οι συμπεριφορές αυτές έβλαψαν την ψυχική τους υγεία.  Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην εκπομπή της Έλεν Ντε Τζένερις το 2020.

Οι καταγγελίες ήταν ανώνυμες καθώς οι εργαζόμενοι «φοβούνται αντίποινα». Εκπρόσωπος της εκπομπής χαρακτήριζε τους ισχυρισμούς «ψευδείς και αβάσιμους».



Οι ισχυρισμοί των εργαζομένων 
Πληροφορίες ανέφεραν πως ένας νυν και τέσσερις πρώην υπάλληλοι, υποστήριζαν ότι η εκτελεστική παραγωγός Κάρλα Πένινγκτον ούρλιαζε χωρίς λόγο και πρότεινε την απόλυση εργαζομένων: «Ήταν τραυματικό. Ήταν η χειρότερη ώρα της ζωής μου», είπε ένας πρώην υπάλληλος για να συνεχίσει: «Υπήρχαν έντονες φωνές, αποκαλούσε τους ανθρώπους ηλίθιους, χτυπούσε πόρτες και τέτοιες συμπεριφορές δεν θα ήταν αποδεκτές σε καμία άλλη επιχείρηση. Μετά από όλα αυτά ήταν όλοι αναστατωμένοι και έκλαιγαν».

Το «BuzzFeed News» είχε τονίσει ότι η Πένινγκτον μέσω του δικηγόρου της, αρνήθηκε όλα τα παραπάνω.

Μπούλινγκ και ρατσισμός στους καλεσμένους
Σε άλλο σημείο της αναφοράς είχε αναφερθεί πως παραγωγοί κορόιδευαν τους καλεσμένους της εκπομπής, ειδικά τους μαύρους: «Μιμούνταν τον τρόπο που μιλούσαν οι μαύροι και οι Λατίνοι καλεσμένοι».

Όσον αφορά την επιλογή των καλεσμένων, οι εργαζόμενοι ισχυρίστηκαν ότι η εκπομπή αποθάρρυνε τους ανθρώπους που έκαναν κράτηση και προτιμούσαν πρόσωπα της ανώτερης μεσαίας τάξης και όχι τους μαύρους.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Dr. Phil αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για κακομεταχείριση των καλεσμένων: «Ο Δρ. Ο Phil και η σκληρά εργαζόμενη, ποικιλόμορφη ομάδα μας με περισσότερα από 200 περήφανα στελέχη, πολλοί από τους οποίους είναι εδώ για δύο δεκαετίες, έχουν εργαστεί ειλικρινά και με σεβασμό σε χιλιάδες καλεσμένους».

Αρκετοί πρώην υπάλληλοι είχαν ισχυριστεί ότι ήταν το χειρότερο εργασιακό περιβάλλον που δούλεψαν ποτέ: «Αυτή η εκπομπή με κατέστρεψε ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά… Σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν αξίζεις τίποτα. Σε έχουν σαν σάκο του μποξ, σου λένε πόσο φρικτή είναι η δουλειά σου, ωστόσο είσαι απαραίτητος και δεν απολύουν».

Καμία πάντως από τις πηγές της ιστορίας δεν είδε ποτέ τον ίδιο τον Dr. Phil να κακομεταχειρίζεται υπαλλήλο ή καλεσμένο. Σύμφωνα με το BuzzFeed News, καμία από τις πηγές δεν υπέβαλε ποτέ καταγγελία σε ανθρώπινο δυναμικό ή σε συνδικάτα, υπό το φόβο της αντεκδίκησης.

Ποιος είναι ο Dr. Phil
Ο Dr. Phil, είναι Αμερικανός και δημοφιλής τηλεοπτική προσωπικότητα, συγγραφέας και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής που φέρει το όνομά του. Είναι κάτοχος διδακτορικού στην κλινική ψυχολογία, αλλά σταμάτησε να ανανεώνει την άδειά του για άσκηση ψυχολογικής θεραπείας το 2006.

Προς το παρόν, ο Μακ Γκρο είναι εκτελεστικός παραγωγός του «So Help Me Todd». Παρουσιάζει επίσης τα podcasts «Phil in the Blanks» και «Mystery & Murder: Analysis by Dr. Phil».

«Ο Dr. Phil» έχει κερδίσει 31 υποψηφιότητες Daytime Emmy.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηθοποιός από το «Χορεύοντας με τους Λύκους» κατηγορείται ως αρχηγός... σεξουαλικής αίρεσης

«Ο Δασκαλάκης έπεσε σε μια μεγάλη αντίφαση στη δίκη», λέει ο Αλέξης Κούγιας

Μήνυση Θεοδωρικάκου κατά του απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης