Σαμ Σμιθ: «Αν ήταν αδύνατος και στρέιτ δεν θα τον γελοιοποιούσαν» - Στο πλευρό του οι θαυμαστές του

Σαμ Σμιθ: «Αν ήταν αδύνατος και στρέιτ δεν θα τον γελοιοποιούσαν» - Στο πλευρό του οι θαυμαστές του

«Αν ο Χάρι Στάιλς για παράδειγμα φορούσε τα ίδια ρούχα σε εξώφυλλο περιοδικού, θα πανηγυρίζατε», γράφουν στο Twitter

Sam_Smith111
Ο Σαμ Σμιθ ο non-binary τραγουδιστής βρέθηκε στο στόχαστρο των social media καθώς κυκλοφόρησε την Παρασκευή το νέο του μουσικό βίντεο για το τραγούδι I'm Not Here to Make Friends, το οποίο χαρακτηρίστηκε υπερσεξουαλικό, ακατάλληλο και τερατώδες.

Στο οπτικό υλικό, ο 30χρονος τραγουδιστής εκθέτει το ημίγυμνο κορμί του ενώ το όλο του λουκ συμπληρώνουν τολμηρές δημιουργίες του σχεδιαστή Christian Cowan. Φούστες, κορσέδες, φτερά, ογκώδη κοσμήματα και εκτεθειμένες θηλές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν πως χαραμίζει το ταλέντο του στη μουσική και αναλώνεται σε καταστάσεις που καταστρέφουν την καριέρα του.

Ορισμένοι αποκαλούν το βίντεο «άθλιο και κακόγουστο» κατηγορώντας τον Σμιθ ότι «φοράει τη σεξουαλικότητά του σαν κοστούμι και τη σπρώχνει στα μούτρα όλων».

Οι ορκισμένοι θαυμαστές του τραγουδιστή δεν άργησαν να αντεπιτεθούν, με πολλούς να επισημαίνουν ότι τα τολμηρά ρούχα είναι συνηθισμένο φαινόμενο στα σύγχρονα μουσικά βίντεο.

Τόνισαν δε ότι ένα μείγμα «λιποφοβίας και ομοφοβίας» ήταν τα πραγματικά αίτια που κρύβονται πίσω από την επίθεση.

Κλείσιμο
Sam Smith - I'm Not Here To Make Friends


«Αν ο Σαμ Σμιθ ήταν αδύνατος και στρέιτ δεν θα γινόταν αντικείμενο γελοιοποίησης για τον τρόπο που παρουσιάζεται και ντύνεται. Αν ο Χάρι Στάιλς για παράδειγμα φορούσε τα ίδια ρούχα σε εξώφυλλο περιοδικού, θα πανηγυρίζατε. Τέλος πάντων, υποστηρίξτε τους χοντρούς queer ανθρώπους», έγραψε στο Twitter η συγγραφέας Mae Murray.

«Το σεξ αποτελούσε πάντα ένα διαδεδομένο θέμα στη σύγχρονη ποπ μουσική, και τα μουσικά βίντεο συχνά το επιδεικνύουν. Αλλά ο Σαμ Σμιθ έχει κάνει ποινικό αδίκημα με το να είναι α) queer και β) όχι αδύνατος και σε μια κουλτούρα που γίνεται όλο και πιο αντι-ΛΟΑΤΚΙ, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», πρόσθεσε ο συγγραφέας Owen Jones.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο του I'm Not Here to Make Friends σκηνοθετήθηκε από την Tanu Muino, η οποία έχει γυρίσει εξίσου ιδιαίτερα κλιπ για την Cardi B, τη Normani - και τον Styles.

Ο σχεδιαστής Cowan από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος εθεάθη σε έξοδο με τον Σμιθ είπε μιλώντας στην Page Six: «Η μόδα είναι θεραπεία. Και αν μπορώ να κάνω τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο - και τους άνδρες και όποιον άλλον - να γελούν και να χαμογελούν φορώντας τα ρούχα μου, αυτός είναι ο στόχος μου».

«Ο Σαμ Σμιθ φαίνεται πολύ πιο σέξι και ευτυχισμένος τώρα και είναι αρκετά λυπηρό το πόσοι άνθρωποι θα προτιμούσαν να είναι λεπτός, κλειστός και καταθλιπτικός»,
έγραψε κάποιος.



«Δεν είναι μόνο οι στρέιτ άνθρωποι που φέρονται απαίσια στον Σαμ Σμιθ! Οι γκέι εδώ έξω είναι τόσο τοξικοί απέναντι σε κάποιον από την ίδια τους την κοινότητα επειδή είναι χοντρός, θηλυκός και είναι ο ελεύθερος αυθεντικός εαυτός τους! Είναι πραγματικά χυδαίο! Οι χοντροί γκέι άντρες έπρεπε πάντα να παλέψουν για μια θέση στο τραπέζι».


Ειδήσεις σήμερα:

Μήνυση Θεοδωρικάκου κατά του απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του


Αυτό θα είναι το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας


Survivor All Star: Viral στο Twitter ο Ηλίας Γκότσης που πήγε να σβήσει τη φωτιά πετώντας... ξύλα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης