Όσκαρ: Επτά ηθοποιοί που «έκλεψαν» το χρυσό αγαλματίδιο μέσα σε... λίγα λεπτά!

Όσκαρ: Επτά ηθοποιοί που «έκλεψαν» το χρυσό αγαλματίδιο μέσα σε... λίγα λεπτά!

Από τον Άντονι Χόπκινς και τον «Χάνιμπαλ Λέκτερ» ως την ξυρισμένη Αν Χάθαγουεϊ στους «Άθλιους», αυτοί είναι οι ηθοποιοί που κατέκτησαν τη μεγαλύτερη διάκριση μόνο με λίγες, σύντομες σκηνές

oscars457547854
Το Όσκαρ είναι ζητούμενο για πολλούς από τους αστέρες που θέλουν να αφήσουν το στίγμα τους και έξω από τα σύνορα του Χόλιγουντ.

Η παγκόσμια προβολή των κινηματογραφικών βραβείων τα έχει κάνει πολυπόθητα για κάθε ηθοποιό, σκηνοθέτη και συντελεστή στη διεκπεραίωση ενός φιλμ.

Η κατάκτηση λοιπόν ενός Όσκαρ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου σινεμά κοπίασαν πολύ για να λάβουν το βραβείο, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Άλλοι πάλι δεν το πήραν ποτέ όσα χρόνια και αν προσπαθούσαν.

Εντούτοις, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών απέδειξε ότι ορισμένες φορές, σημασία δεν έχει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα!

Όπως σε κάθε τι, έτσι και στη μεγαλύτερη βραδιά του κινηματογράφου, οι αρμόδιοι έχουν δώσει το Όσκαρ σε μη προβλέψιμες υποψηφιότητες.

Μία κατηγορία ηθοποιών σημειώνουν το δικό τους προσωπικό ρεκόρ. Όταν ο Χοακίν Φοίνιξ άλλαζε όλη του τη ζωή για να μεταμορφωθεί στον Τζόκερ που του έφερε το Όσκαρ, η Ίνγκριτ Μπέργκαμ χρειάστηκε να παίξει μόλις 5 λεπτά στο «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» για να βραβευτεί με το σημαντικό βραβείο.

Ίνγκριντ Μπέργκμαν - «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές»
H Ίνγκριντ Μπέργκμαν άφησε τη δική της σφραγίδα στον κινηματογράφο του 20ου αιώνα. Το Όσκαρ, ωστόσο, ήρθε με τη μία και μοναδική σκηνή που είχε στην ταινία «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» του Σίντνεϊ Λουμέτ για να γράψει ιστορία. Η Μπέργκμαν χρειάστηκε μόλις 5 λεπτά για να ξεδιπλώσει το ταλέντο της και να πάρει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.
Ingrid Bergman in 'Murder on the Orient Express' (1974)

Αν Χάθαγουεϊ - «Οι Άθλιοι»
Το 2013 η Αν Χάθαγουεϊ ανέλαβε τον ρόλο της Φαντίνας για το μιούζικαλ «Οι Άθλιοι». Τα 15 λεπτά που εμφανίζεται από το 158 λεπτών έργο ήταν αρκετά για να της φέρουν τη μεγάλη διάκριση.  Η Χάθαγουεϊ έχασε 11 κιλά, ξύρισε το κεφάλι της και μεταμορφώθηκε στην τραγική ηρωίδα του Βίκτωρ Ουγκώ αποσπώντας αξιοζήλευτες κριτικές. Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου τη δικαίωσε, τιμώντας την με το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.
Les Misérables (2012) - I Dreamed A Dream Scene (1/10) | Movieclips

Άντονι Χόπκινς - «Η Σιωπή των Αμνών»
Το 2001 ο Άντονι Χόπκινς επιβεβαίωσε ότι όχι μόνο αξίζει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του, αλλά και ότι σημασία δεν έχει η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Ο αστέρας του Χόλιγουντ υποδύθηκε τον Χάνιμπαλ Λέκτερ στο ομώνυμο θρίλερ για μόλις ένα τέταρτο. Σύντομη η ερμηνεία του, αλλά αρκετή για να πείσει την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου να του δώσει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου
Hannibal (2001) Dinner Scene
Κλείσιμο
Πενέλοπε Κρουζ - «Vicky Cristina Barcelona»
Μπορεί να μην είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Vicky Cristina Barcelona» αλλά έλαμψε δίπλα στις Σκάρλετ Γιόχανσον και Ρεμπέκα Χολ και βραβεύτηκε για αυτό. Ο λόγος για την Πενέλοπε Κρουζ, η οποία υποδύθηκε τη Μαρία Ελένα στην ταινία του Γούντι Άλεν, ξεχώρισε και πήρε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου. Η 48χρονη σήμερα σταρ καταγράφει το δικό της ρεκόρ, μιας και η σκηνή πουτης εξασφάλισε το Όσκαρ διήρκησε μόλις 15 λεπτά.
BeFront - Genius (Penelope Cruz)
Τζούντι Ντεντς, «Ερωτευμένος Σαίξπηρ»
Πριν από 25 χρόνια η ταινία ««Ερωτευμένος Σαίξπηρ» κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους και έκανε… συλλογή από βραβεία. Ένα από αυτά ήταν το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για τη Τζούντι Ντεντς και την 8λεπτη ερμηνεία της στην ταινία. Η ίδια δεν δίστασε να κάνει μία σύντομη χιουμοριστική αναφορά, τη στιγμή της βράβευσής της. Αφού παρέλαβε το αγαλματίδιο για την ενσάρκωση της Βασίλισσας Ελισάβετ Α’, η Βρετανίδα σταρ είπε: «Νιώθω ότι για 8 λεπτά επί της οθόνης, θα έπρεπε να πάρω μόνο τμήμα του».
Judi Dench winning Best Supporting Actress | 71st Oscars (1999)
Shakespeare in Love: Viola meets The Queen (HD CLIP)
Άντονι Κουίν - «Η ζωή ενός ανθρώπου»
Για τους Έλληνες και όχι μόνο, ο Άντονι Κουίν είναι ο κινηματογραφικός «Ζορμπάς», ο οποίος όταν είχε έρθει στην Ελλάδα για τα γυρίσματα του φιλμ, είχε ήδη δύο Όσκαρ Αντρικού Ρόλου. Το δεύτερο αγαλματίδιο (Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου), το κέρδισε για την ερμηνεία του στην ταινία «Η ζωή ενός ανθρώπου» στην οποία έκανε ένα πέρασμα διαρκείας μόλις 8 λεπτών, υποδυόμενος τον ζωγράφο Πωλ Γκωγκέν.
Anthony Quinn, Kirk Douglas in 1956's Lust For Life | 4K | Classic Scene | Oscar winner
Ντέιβιντ Νίβεν, «Χωριστά Τραπέζια»
Μπορεί ο Ντέιβιντ Νίβεν να έγινε γνωστός κυρίως από την εμφάνισή του στο «Ροζ Πάνθηρα», αλλά το Όσκαρ ήρθε από αλλού. Το 1958 ο Νίβεν υποδύθηκε έναν σεξουαλικά διεστραμμένος ταγματάρχη εν αποστρατεία για λογαριασμό της ταινίας «Χωριστά Τραπέζια». Ο Άγγλος ηθοποιός εμφανίστηκε για λιγότερο από 16 λεπτά στο φιλμ αλλά η ερμηνεία του, του εξασφάλισε τη μεγαλύτερη διάκριση που θα μπορούσε να λάβει, το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.
David Niven Wins Best Actor: 1959 Oscars


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης