Μπρουκ Σιλντς: Αποκαλύπτει πως είχε πέσει θύμα βιασμού - «Βρέθηκε ξαφνικά πάνω μου, ήταν σαν πάλη»

Μπρουκ Σιλντς: Αποκαλύπτει πως είχε πέσει θύμα βιασμού - «Βρέθηκε ξαφνικά πάνω μου, ήταν σαν πάλη»

«Πάγωσα εντελώς, σκεφτόμουν "μείνε ζωντανή και φύγε"»  περιγράφει η ηθοποιός

brooke_shields
Η Μπρουκ Σιλντς αποκάλυψε στο νέο της ντοκιμαντέρ ότι είχε πέσει θύμα βιασμού σε νεαρή ηλικία.

Στο «Pretty Baby: Brooke Shields», ένα ντοκιμαντέρ που ετοίμασε η ηθοποιός και παρουσιάστηκε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Σάντανς στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει ότι το περιστατικό βιασμού συνέβη κατά τα πρώτα της βήματα στο Χόλιγουντ.


Αν και κράτησε μυστική την ταυτότητα του θύτη της, διηγήθηκε πώς συναντήθηκε μαζί του, λίγο αφότου πήρε το πτυχίο της από το πανεπιστήμιο, πιστεύοντας ότι πήγαινε σε επαγγελματική συνάντηση για να συζητήσει τη συμμετοχή της σε μια ταινία.

Ο άνδρας την πήγε στο ξενοδοχείο του, ισχυριζόμενος ότι ήθελε να της καλέσει ταξί από το δωμάτιό του. Τότε, κατευθύθηκε στο μπάνιο, από όπου στη συνέχεια βγήκε γυμνός και τη βίασε, όπως δήλωσε η Σιλντς. «Βρέθηκε ξαφνικά πάνω μου, ήταν σαν πάλη», περιγράφει.

Κλείσιμο
Η ηθοποιός εξήγησε ότι δεν προσπάθησε να ξεφύγει, διότι φοβήθηκε ότι θα προκαλούσε τον άνδρα να ασκήσει πάνω της κι άλλη βία. «Φοβόμουν ότι θα με πνίξει ή κάτι τέτοιο», αναφέρει.

«Οπότε, δεν προέβαλα πολλή αντίσταση. Δεν το έκανα. Απλώς πάγωσα εντελώς. Σκεφτόμουν "μείνε ζωντανή και φύγε"», συμπλήρωσε.

Μετά την επίθεση που δέχθηκε η ηθοποιός αρνούταν να δεχθεί την πραγματικότητα. Έτσι, μίλησε με έναν φίλο της, ειδικό σε θέματα ασφαλείας, τον Γκάβιν ντε Μπέκερ, ο οποίος της ξεκαθάρισε πως «αυτό είναι βιασμός», με τη Σιλντς να του απαντά: «Δεν είμαι διατεθειμένη να το πιστέψω».

Μέχρι τώρα η ηθοποιός δεν είχε μιλήσει ποτέ δημοσίως για τον βιασμό της. «Μου πήρε πολλά χρόνια, έκανα πολλές ώρες ψυχοθεραπεία για να καταφέρω να μιλήσω για αυτό. Νομίζω ότι είμαστε επιτέλους, ως κοινωνία, να ακούσουμε. Ένιωσα έτοιμη, ένιωσα ότι πρέπει να μιλήσω, για να το ακούσουν και οι κόρες μου. Είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά, ενώ δεν θα έπρεπε. Μοιράστηκα αυτή την ιστορία για να δείξω στους άντρες και τις γυναίκες, που το έχουν βιώσει, ότι μπορούν να το ξεπεράσουν και να ζητήσουν βοήθεια», τόνισε η Μπρουκ Σιλντς στο Ηollywood Reporter.

Το ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί από την πλατφόρμα Hulu σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στον τρόπο με τον οποίο η Σιλντς παρουσιάστηκε ως σεξουαλικό είδωλο ήδη από πολύ μικρή ηλικία, μετά την εμφάνισή της στην ταινία «Η κουκλίτσα της Νέας Ορλεάνης» (“Pretty baby”), σε ηλικία 11 ετών.

Σε ηλικία 15 ετών πρωταγωνίστησε σε άλλες δύο ταινίες, τη «Γαλάζια Λίμνη» και το «Ατέλειωτη Αγάπη», στις οποίες είχε γυμνές σκηνές, ενώ συμμετείχε και σε διαφημιστική εκστρατεία για τα τζιν του Calvin Klein, με το διάσημο σλόγκαν «Τίποτα δεν μπαίνει ανάμεσα σε εμένα και τα Calvin μου».

Η 57χρονη πλέον Σιλντς δήλωσε ότι «είναι μια καλή στιγμή στη ζωή της» για να εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ.

Μιλώντας στο Hollywood Reporter, η ηθοποιός δήλωσε πως στο παρελθόν, την είχαν προσεγγίσει πολλές φορές για να κάνει ένα ντοκιμαντέρ, αλλά θεωρούσε ότι δεν ήταν η κατάλληλη ώρα.

«Με είχαν προσεγγίσει πολλές φορές στο παρελθόν για να κάνω ντοκιμαντέρ, αλλά ένιωθα ότι δεν ήταν η ώρα ή η σωστή προσέγγιση, που μου ταίριαζε. Δεν ήθελα να είναι απλά κάτι αυτοβιογραφικό, αλλά μια μεγαλύτερη συζήτηση γύρω από τη σεξουαλικοποίηση των κοριτσιών», δήλωσε χαρακτηριστικά.


«Ήμουν επί δεκαετίες στο κέντρο της προσοχής, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει πια. Ως μητέρα δύο κοριτσιών, μπορώ να μιλάω για τη σεξουαλικότητα. Εγώ δυστυχώς, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να κάνω αυτή την κουβέντα με τη μητέρα μου», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα επιδείνωση σήμερα με καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Έρχεται ψυχρή εισβολή

Φόβοι για δεκάδες ακόμη θύματα του ψευτογιατρού - Ελέγχονται οι τραπεζικοί του λογαριασμοί

Σε φυλάκιση 60 ετών καταδικάστηκε ο Λάρι Ρέι για τη σεξουαλική εκμετάλλευση φοιτητών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης