Κιμ Καρντάσιαν: Επισκέφτηκε μία από τις χειρότερες φυλακές του κόσμου - Θέλει ν' αλλάξει το σωφρονιστικό σύστημα

Κιμ Καρντάσιαν: Επισκέφτηκε μία από τις χειρότερες φυλακές του κόσμου - Θέλει ν' αλλάξει το σωφρονιστικό σύστημα

Συνομίλησε με τους κρατουμένους - Ποια είναι η φυλακή, που «φιλοξένησε» ακόμα και τον Τσαρλς Μάνσον

kim_pelican_bay_state_prison_arthro
Μπορεί η Κιμ Καρντάσιαν να είναι περισσότερο γνωστή για το τηλεοπτικό της ριάλιτι και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά αυτό που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, είναι το πάθος της να αλλάξει τη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος στην Αμερική.

Το 2018 μάλιστα, η Καρντάσιαν επισκέφτηκε ακόμη και τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο για να ζητήσει να δώσει χάρη στην Άλις Μαρί Τζόνσον, που φυλακίστηκε το 1996 για τη συμμετοχή της σε οργάνωση διακίνησης κοκαΐνης στο Μέμφις και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Οι τελευταίες προσπάθειές της αφορούν την επίσκεψή της σε μία από τις χειρότερες φυλακές του κόσμου, την «Pelican Bay State Prison», η οποία βρίσκεται στο Crescent της Καλιφόρνια. Η τηλεπερσόνα μίλησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της με κρατούμενους που βρίσκονται σε απομόνωση, προκειμένου να μάθει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη συνθήκη στην ψυχική τους υγεία.

Η Καρντάσιαν συνοδευόταν από τον ηθοποιό Τόμπι Μαγκουάιρ και τον Σκοτ Μπάντνικ, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός ως ο εκτελεστικός παραγωγός του franchise ταινιών «The Hangover».
Κλείσιμο

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Καρντάσιαν ασχολείται με το σωφρονιστικό σύστημα στην Αμερική. Η influencer βοήθησε προηγουμένως την κρατούμενη από το Τενεσί, Σίνθια Μπράουν, να εξασφαλίσει επιείκεια και έπαιξε βασικό ρόλο στην απελευθέρωση κρατουμένων όπως ο Μάθιου Τσαρλς και ο Τζέφρι Στρίνγκερ. Τον περασμένο Ιούλιο, η 41χρονη επιχειρηματίας εξέφρασε την επιθυμία της να αποφυλακιστεί  και ο ράπερ Gunna, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή κλοπιμαίων αλλά και ναρκωτικών με σκοπό την πώληση. 

Πέρα από τις ανωτέρω περιπτώσεις, η νομική της ομάδα βοήθησε στη διευκόλυνση της απελευθέρωσης 17 κρατουμένων σε διάστημα τριών μηνών.
12890454
Η φυλακή Pelican Bay στην Καλιφόρνια

Ποια είναι η φυλακή «Pelican Bay»

Η φυλακή υψίστης ασφαλείας που θεωρείται μία από τις χειρότερες του κόσμου, άνοιξε το 1989 και βρίσκεται σε μια έκταση 275 στρεμμάτων στην κομητεία Del Norte. Η φυλακή έχει δύο τμήματα - του γενικού πληθυσμού και της «τρύπας» - όπως την αποκαλούν - στην οποία πηγαίνουν οι επικίνδυνοι κρατούμενοι. Ακόμη και οι πιο δύσκολοι τρόφιμοι μάλιστα, προσπαθούν να συμπεριφέρονται όσο καλύτερα μπορούν, ώστε να μην περάσουν τον χρόνο τους σε εκείνη την πλευρά της φυλακής. Σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχουν παράθυρα και όσοι μπαίνουν διασχίζουν έναν έναν τεράστιο διάδρομο με λάμπες, προτού καταλήξουν στην απομόνωση και το απόλυτο σκοτάδι.

Όταν άνοιξε η κρατική φυλακή Pelican Bay το 1989, οι φρουροί ήθελαν να επιβάλουν από την αρχή την κυριαρχία τους, δημιουργώντας μια σκληρή μέθοδο βίας. Οι τρόφιμοι στη μονάδα με τους επικίνδυνους κρατούμενους ξυλοκοπούνταν, τους έδεναν και τους άφηναν γυμνούς ή υποβάλλονταν σε οργανωμένες «μάχες μονομάχων» από φρουρούς, οι οποίοι σκόπιμα απελευθέρωναν δύο κρατούμενους από εχθρικές συμμορίες και στη συνέχεια πυροβολούσαν κατά των φυλακισμένων, όταν άρχιζαν να μάχονται.
National Geographic, Pelican Bay State Prison

Το «Pelican Bay είχε και αρκετούς διάσημους κρατούμενους, μεταξύ των οποίων: O Ρενέ Ενρίκεζ, πρώην μέλος της μεξικανικής μαφίας, ο Ντέιβιντ «DC» Θερβάντες ως το υψηλόβαθμο μέλος της συμμορίας Nuestra Familia στην Καλιφόρνια, ο Ούγκο Πινέλ, ένας από τους έξι κρατούμενους που ήταν διαβόητοι για την απόπειρα απόδρασης του 1971 από την κρατική φυλακή του San Quentin, αλλά και ο Τσαρλς Μάνσον που τον Μάρτιο του 1997 μεταφέρθηκε από το CSP Corcoran στο Pelican Bay για 14 μήνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανακωχή για Μαρί Σαντάλ και βασίλισσα Λετίθια - Περπατούν ξανά «αγκαζέ» και χαμογελαστές (φωτογραφίες)

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Live update: Λεπτό προς λεπτό η κηδεία και η ταφή

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι ελληνικές παρουσίες - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης