Οι 10 καλύτερες «πρωτοχρονιές» στην ιστορία του σινεμά: Aπό τον «Νονό» στο «Sex & the City»

Οι 10 καλύτερες «πρωτοχρονιές» στην ιστορία του σινεμά: Aπό τον «Νονό» στο «Sex & the City»

Είτε ρομαντικά σε μία γκαρσονιέρα, είτε σε ένα αμφίβολο πάρτι με μόνο 2 καλεσμένους, αυτές είναι οι πιο χαρακτηριστικές σκηνές για την τελευταία βραδιά του χρόνου

new_year_premieres_xr
Η βραδιά της Πρωτοχρονιάς είναι από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές, με δώρα, πάρτι, λαμπερά ρεβεγιόν και γιορτινή διάθεση. Δεν θα μπορούσε λοιπόν, να μην αποτελέσει έμπνευση για σενάρια διαχρονικών ταινιών του κινηματογράφου.

Δημιουργοί μερικών από τις πιο κλασικές χριστουγεννιάτικες -και όχι μόνο- ταινίες θέλησαν να εκμεταλλευτούν την τελευταία μέρα του χρόνου, με αποτέλεσμα μερικές από τις δημοφιλέστερες σκηνές του παγκόσμιου σινεμά να διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες πρωτοχρονιάτικες κινηματογραφικές σκηνές στην ιστορία του σινεμά.

Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλι (1989)
12 χρόνια από την πρώτη τους γνωριμία και μετά από ένα ατέρμονο debate για το εάν υπάρχει φιλία ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, ο Χάρι (Μπιλ Κρίσταλ) κάνει ερωτική εξομολόγηση στη Σάλι (Μεγκ Ράιαν) σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο Μανχάταν.

«Δεν είναι επειδή είμαι μόνος. Ούτε επειδή είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ήρθα εδώ σήμερα γιατί όταν συνειδητοποιείς πως θέλεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου με κάποιον, θέλεις αυτή η υπόλοιπη ζωή σου να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα» της λέει και οι δυο τους καλωσορίζουν το νέο έτος με ένα φιλί, υπό τους ήχους του Auld Lang Syne.
When Harry Met Sally Ending Scene
Η Λεωφόρος της Δύσης (1950)
Μία από τις πιο θλιβερές σκηνές για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι αυτή από το πάρτι που οργάνωσε η Γκλόρια Σουάνσον στο νουάρ του Μπίλι Ουάιλντερ, «Η Λεωφόρος της Δύσης».

Ο λόγος για τη σκηνή που ο Τζο Γκίλις (Γουίλιαμ Χόλντεν) διαπιστώνει την τρέλα της άλλοτε σταρ του βωβού κινηματογράφου, Νόρα Ντέσμοντ (Σουάνσον). Εκείνη τον υποδέχεται σε έναν χώρο όπου βρίσκονται μόνο οι δυο τους και ο ορχήστρα του τανγκό. Στην ερώτησή του για τους υπόλοιπους καλεσμένους, εκείνη του απαντά: «Δεν θέλουμε να μοιραστούμε αυτή τη νύχτα με άλλους ανθρώπους».
Κλείσιμο
New Year's Eve on Sunset Boulevard
Ο Νονός 2 (1974)
Ο ερχομός του 1959 βρίσκει τον Μάικλ Κορλεόνε (Αλ Πατσίνο) στο δεύτερο μέρος του «Godfather» σε ένα ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στην Αβάνα. Λίγο πριν διαρρεύσουν τα νέα για τη νίκη του Φιντέλ Κάστρο έναντι του δικτάτορα Μπατίστα και ολοκληρωθούν οι εορτασμοί για την έλευση του νέου χρόνου, εκείνος αποκαλύπτει στον αδερφό του, Φρέντο (Τζον Καζάλ), ότι ξέρει πως αυτός είναι που τον πρόδωσε.

«Ξέρω ότι ήσουν εσύ Φρέντο. Μου ράγισες την καρδιά» λέει σε μία έντονη σκηνή ο Πατσίνο.
Godfather Part 2:"I know it was you Fredo" and Cuban Revolution
Η Λάμψη (1980)
Μέσα από τη «Λάμψη» ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ αφιερώνει την τελευταία βραδιά του χρόνου σε εκείνους που περνούν μόνοι τους τις γιορτές.

Ο επιστάτης Τζακ Τόρανς του Τζακ Νίκολσον, έμεινε αλησμόνητος για πολλές από τις σκηνές της ταινίας. Μία από αυτές ήταν και η iconic σκηνή της Πρωτοχρονιάς, όπου βρίσκεται μόνος σε ένα μπαρ.
PARTY BAR SCENE SPILL INTRO TO DELBERT GRADY JACK NICHOLSON IN "THE SHINING" (1980)
Η συμμορία των 11
11 παλιόφιλοι από τον στρατό σχεδιάζουν να ληστέψουν τα μεγαλύτερα καζίνο του Λας Βέγκας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αυτή θα ήταν μία από τις πιο φιλόδοξες ληστείες του Ντάνι Όσιαν (Τζορτζ Κλούνεϊ), ενός από τους πιο χαρισματικούς «εγκέφαλους» του σινεμά. Αφού επιστρατεύσει επαγγελματίες απατεώνες, ο Όσιαν και η παρέα του δημιουργούν το απόλυτο χάος στην αλλαγή του χρόνου, με πολλή δράση.
Best Ocean's 11 moments!
Κάρολ (2015)
Δύο γυναίκες συναντιούνται σε ένα πολυκατάστημα και ζουν την απόλυτη ελευθερία, στη στερεοτυπική Νέα Υόρκη των 1950s.

Βάζοντας στην άκρη τα περιοριστικά κοινωνικά ήθη, η Κάρολ (Κέιτ Μπλάνσετ), μια δυσαρεστημένη νοικοκυρά από το Νιου Τζέρσι και η Τερ και η Τερέζ (Ρούνι Μάρα), μια πωλήτρια, επιδιώκουν να ξεκινήσουν μια αναπάντεχη σχέση. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ανταλλάσσουν ένα φιλί και γεύονται την αίσθηση της απελευθέρωσης.
Therese meets Carol
Η γκαρσονιέρα (1960)
10 χρόνια μετά τη «Λεωφόρο της Δύσης» ο Μπίλι Γουάιλντερ επενδύει σε μία ακόμη νύχτα Πρωτοχρονιάς. Η ιστορία της «Γκαρσονιέρας» ακολουθεί τη Φραν (Σίρλεϊ Μακ Λέιν), μία γυναίκα που φεύγει από το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν εγκαταλείποντας τον παντρεμένο εραστή της, για να βρει τον Μπάξτερ (Τζακ Λέμον) στο διαμέρισμά του.

Έχοντας συνειδητοποιήσει, ότι αυτός είναι ο μόνος την αγαπά πραγματικά και αφού της εξομολογηθεί τον έρωτά του, υποδέχονται μαζί το νέο έτος πίνοντας σαμπάνια και παίζοντας χαρτιά.
The Apartment (New Year)
Ξέφρενες Νύχτες (1997)
Ένας σκηνοθέτης ταινιών πορνό καλεί τους ήρωες της ιστορίας στο σπίτι του για να περάσουν όλοι μαζί την αλλαγή του χρόνου και να μπουν στη δεκαετία του 1980. Σε ένα φιλμ γεμάτο βία, ναρκωτικά και σεξ, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς μετατρέπεται σε σκηνή εγκλήματος.

Ο Λιτλ Μπιλ (Γουίλιαμ Μέισι) πιάνει επ’ αυτοφώρω τη γυναίκα του εκεί να τον απατά. Τη σκοτώνει και αυτοκτονεί.
Best Movie Scenes - Boogie Nights - The Death of Little Bill
Sex & the City II (2008)
Η Κάρι Μπράτσο της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ έμεινε αλησμόνητη για πολλές viral ατάκες στο «Sex and the City» και φυσικά, για την αγάπη της για τη μόδα. Μία από τις πιο εμβληματικές σκηνές της σειράς, ήταν όταν η Μπράτσο «πάλευε» με το χιόνι στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να φτάσει στην κολλητή της φίλη, Μιράντα και να γιορτάσουν μαζί την βραδιά της Πρωτοχρονιάς.
New Year's Eve on SATC
Ghostbusters II (1989)
Στην κωμωδία επιστημονικής φαντασίας «Ghostbusters II» οι Μπιλ Μάρει, Νταν Ακρόιντ, Χάρολντ Ρέιμις και , Harold Ramis και Σιγκούρνι Γουίβερ πρωταγωνιστούν σε μία περιπέτεια με φόντο τη Νέα Υόρκη. Και ενώ όλοι είναι έτοιμοι να υποδεχτούν το νέο έτος, άψυχα πράγματα ζωντανεύουν και η πόλη έρχεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο και κυρίως με... αδιαπέραστη λάσπη!

Το βράδυ της παραμονής η ζημιά κορυφώνεται με πρωταγωνιστή το... Άγαλμα της Ελευθερίας. Η δράση «ξεχύνεται» στους δρόμους, ακριβώς την ώρα που οι εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς ξεκινούν με γοργούς ρυθμούς.
"Happy New Year" Ghostbusters 2 Supercut
Mermaids (1990)
Η Σερ «μαγνήτισε» το ενδιαφέρον ως ένα μυθικό πλάσμα σε ένα πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην ταινία «Γοργόνες» του 1990.

Στο φιλμ, η Σερ υποδύεται τη μητέρα δύο κοριτσιών με τις οποίες περνά μαζί το ταξίδι της ενηλικίωσης. Το κοστούμι της για το πάρτι, στο οποίο μεταμφιέστηκε σε μία γοργόνα, έγραψε ιστορία.
Mermaids (1990) | Official Trailer | MGM Studios
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης