Μυρτώ Αλικάκη για Προεδρικό Διάταγμα: «Ζούμε σε μία χώρα που κάνει ό,τι μπορεί για να διαλύσει την παιδεία και τον πολιτισμό»

Μυρτώ Αλικάκη για Προεδρικό Διάταγμα: «Ζούμε σε μία χώρα που κάνει ό,τι μπορεί για να διαλύσει την παιδεία και τον πολιτισμό»

«Ελπίζω να διορθωθεί γιατί μιλάμε για μια απαξίωση όλων των καλλιτεχνών» συμπλήρωσε και ο πρώην σύζυγος της, Πέτρος Λαγούτης

lagoutis-alikaki
Ο Πέτρος Λαγούτης και η Μυρτώ Αλικάκη, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στη θεατρική παράσταση «Τέλειοι Ξένοι» σε σκηνοθεσία του ηθοποιού και του Γιώργου Πυρπασόπουλου, βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα».

Σχετικά με την εξίσωση των πτυχίων των δραματικών σχολών με το απολυτήριο Λυκείου, ο Πέτρος Λαγούτης είπε χαρακτηριστικά πως αυτό που βιώνουν είναι «πρωτόγνωρο και ο ίδιος δεν βρίσκει καμία λογική. Ελπίζω να διορθωθεί γιατί μιλάμε για μια απαξίωση όλων των καλλιτεχνών».

Με τη σειρά της η Μυρτώ Αλικάκη τόνισε: «Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να λυθεί αυτό το θέμα. Ζούμε σε μία χώρα η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να διαλύσει την παιδεία και τον πολιτισμό και το κάνει συστηματικά και νομίζω η κατάσταση όλο και χειροτερεύει».

Δείτε το βίντεο 
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpeztvif1j89)

Το πρώην ζευγάρι μίλησε και για την οικογένειά του, και αναφέρθηκε στον γιο του Δημήτρη, όπου πληροφορίες τον ήθελαν να έχει αποβληθεί από τη Δραματική Σχολή, λόγω συμμετοχής του σε σειρά. Όπως εξήγησε το ζευγάρι, ο νεαρός ηθοποιός πήρε την ευθύνη επάνω του, καθώς του ήταν εξ’ αρχής γνωστό, πως λόγω του κανονισμού θα αποβληθεί.

Κλείσιμο
Κάνοντας αναφορά στη θεατρική παράσταση, της οποίας το σενάριο ξεκίνησε ως ταινία σημείωσαν: «Όταν είχα δει την ταινία, την ιταλική, είχα πει “αυτό το πράγμα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε στο θέατρο” και είχα κινητοποιήσει ήδη κάποιους μηχανισμούς για να δω πώς μπορώ να βρω αυτό το έργο».

Ερωτώμενη η Μυρτώ Αλικάκη για το τι εκτιμά πως κάνει τον θεατή να ταυτίζεται με το έργο: «Νομίζω πως όλοι έχουμε μία επαφή και μία εμπειρία σε σχέση με το τι σημαίνει αυτή η κρυφή ζωή στο κινητό που κάποιος δυσκολεύεται να εκθέσει στους δικούς του ανθρώπους».

Ο Πέτρος Λαγούτης με τη σειρά του είπε: «Είναι τόσο σύγχρονο το έργο…και το τι έχει κάνει η τεχνολογία στη ζωή του καθενός αλλά και το τι έχει κάνει στις σχέσεις μεταξύ μας με πολυεπίπεδους τρόπους».

Η Μυρτώ Αλικάκη δήλωσε στη συνέχεια της συνέντευξης, πως εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε θέση να μπορεί να πει το οτιδήποτε στους ανθρώπους της χωρίς φόβο.

«Οτιδήποτε αφορά εσένα έχεις το δικαίωμα να το μοιραστείς όποτε θες με όποιον θες» πρόσθεσε ο Πέτρος Λαγούτης.

Η ηθοποιός μιλώντας και για τον ρόλο της στη σειρά «Μαύρο Ρόδο», ως μοναχή Κασσιανή είπε: «Η μοναχή Κασσιανή έχει πάρα πολλά δίκια, μπορεί να μην έχει τον καλύτερο τρόπο, αλλά έχει πάρα πολλά δίκια. Την αισθάνομαι σαν έναν άνθρωπο ο οποίος νιώθει πως έχει αδικηθεί κατάφορα. Όπως θα διαπιστώσετε στο μέλλον, έχει τρομερή αξιοπρέπεια η Κασσιανή, όσο και αν δεν της φαίνεται».

Ειδήσεις σήμερα:

Άντριου Τέιτ: Συνελήφθη για sex trafficking - Μία... πίτσα και η κόντρα με την Τούνμπεργκ οδήγησε τις αρχές στα ίχνη του


Βίντεο: Πώς ο αστυνομικός έσωσε το βρέφος με ΚΑΡΠΑ - «Κοίτα τα ματάκια του, ξύπνησε», φώναξε στη μητέρα


Ο Μιχάλης Λιάπης άνοιξε μαγαζί με γλυκά του κουταλιού στο Καρπενήσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης